5+1 lucruri care te fac mai fericită
5+1 lucruri care te fac mai fericită

5+1 lucruri care te fac mai fericită



Adeseori te trezești cu fața la cearșaf și prea des ai senzația, că în fiecare zi te simți ca și cum ar fi iarăși luni? Indispoziția se datorează stresului, oboselii de primăvară, lucrurilor rele care ți se întâmplă sau se întâmplă în jurul tău, însă trebuie să știi, că ai și o altă alternativă.

Starea ta de spirit depinde în mare măsură de tine.

Desigur cunoști și tu câțiva oameni care sunt mai tot timpul bine dispuși, amabili și tratează cu ușurință probleme, care ție îți strică săptămânile. Nu este vorba doar de cei norocoși, care s-au născut pur și simplu să fie mai fericiți sau de faptul că o perspectivă pozitivă asupra vieții îi ajută pe oameni să fie mai fericiți. Psihologii susțin că oamenii bine dispuși fac mari eforturi, ca să se simtă bine, să nu permită să li se strice buna dispoziție.


Care este secretul lor?

În primul și în primul rând: își acordă atenție, știu de ce au nevoie și sunt în stare să-și plaseze propriile nevoi în fața îndatoririlor, nu se lasă copleșiți de așteptările apăsătoare și sarcinile care li se cer de zi cu zi.
  1. Își iau timp pentru ei înșiși
O să ai câteva zile foarte agitate, urmează să ai examene, discuții importante, știi deja de dimineață că nu o să ai nici o clipă liberă până seara târziu? Începe ziua, înainte de a întreprinde orice altceva, cu câteva clipe de calm și liniște lângă o ceașcă de cafea și ceai. Îți ajunge un sfert de oră de calm pentru a te simți mai puțin suprasolicitată.

  1. Fac regulat mișcare
Doar douăzeci de minute de gimnastică, yoga sau o plimbare mai lungă te vor ajuta să te simți mai calmă, echilibrată și mulțumită. Este bine de știut, exercițiile fizice regulate pot contribui nu numai la menținerea sănătății, ci și a bunei dispoziții.

  1. Dorm suficient
De-abia acum am început să recunoaștem importanța somnului, însă dormind 7-8 ore pe zi poți preveni mai multe boli, obezitatea, ba chiar și îmbătrânirea prematură.

  1. Nu se enervează din cauza unor lucruri minore
Chiar merită să-ți strici buna dispoziție din cauza unei mici probleme? Nu lăsa ca o observație răutăcioasă sau una necugetată să-ți strice ziua! Nu fi bosumflată, eliberează-ți supărarea printr-un simplu exercițiu de respirație - te simți deja mult mai bine, nu-i așa?

  1. Sunt atenți la ceea ce-i înconjoară
Ai grijă, ca nu numai căminul tău să fie plăcut și radiant: câte un ghiveci de floare, câteva obiecte dragi sau o lampă de aromaterapie pot transforma și cel mai rigid loc de muncă într-un spațiu plăcut. Oriunde ți-ai petrece cea mai mare parte a timpului, transformă lucrurile care te înconjoară mai confortabile și personale.

+1 Nu le este frică șă-și trăiască sentimentele

Secretul echilibrului interior nu sunt cu siguranță resentimentele, furia și supărarea suprimate. Dacă cineva te-a jignit, dacă te simți neajutorat sau nervos găsește o cale de a scăpa cât mai rapid și eficient de acestea. Vorbește cu cineva despre acestea, fă o plimbare, aleargă, fă o tură cu bicicleta, vizionează un film bun sau un episod din serialul tău preferat, surprinde-te cu un mic cadou, fă o baie plăcută, du-te la sală sau înscrie-te la un curs de arte marțiale. Important e, să scapi cât mai repede de supărare.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe