Cum poți lupta împotriva porilor dilatați
cum poți lupta împotriva porilor dilatați

Cum poți lupta împotriva porilor dilatați



Dacă nu te-ai mai întâlnit niciodată cu această problemă, te poți considera norocoasă. Porii dilatați, vizibili cu ochiul sunt tipice persoanelor cu tipul de ten gras, însă cauza acestora poate fi și genetică: asemănător tipului de ten și această problemă poate fi o moștenire genetică, iar dermatologii susțin că aceasta se asociază frecvent și tenului de culoare mai închisă.

Ce cauzează această problemă? Porii sunt canalele excretoare ale pielii, conduc la foliculii de păr și prin aceștia se elimină transpirația și se secretează sebumul responsabil de elasticitatea pielii.

Dacă ai pielea grasă, porii se măresc în mod caracteristic în zona frunții și a nasului, iar acest lucru nu se ameliorează cu trecerea anilor. Foarte mulți se luptă cu această problemă minoră, însă enervantă, care nu poate fi eliminată complet, însă poate fi diminuată, chiar și acasă, fără chimicale, ca pielea ta să pară mai sănătoasă, mai plină de culoare și viață.


Ce poți face împotriva porilor dilatați?

În afara machiajului, care poate elimina problema în mod eficient, însă doar ocazional, cheia succesului o constituie și de această dată îngrijirea delicată în funcție de tipul tău de ten și starea actuală a acestuia, prin care porii tăi se eliberează de sebum, celulele moarte de la suprafața pielii și impurități.

  • Curățare temeinică, delicată cu pielea
Găsește săpunul Manna care se potrivește perfect tenului tău! Printre săpunurile Manna se află deja două produse care conțin cărbune medicinal. Le recomandăm pentru îngrijirea tenului gras, acneic sau poți folosi săpunul activ cu camfor, cât și săpunul COCO cu ulei din arbore de ceai - un mare avantaj al acestuia fiind, că poate fi folosit din cap până în picioare, chiar și pentru spălarea părului. Pentru tenul sensibil, uscat sau mixt vă recomand săpunurile White Satin sau COCO cu ulei din arbore de ceai. Dacă ai pielea foarte sensibilă sau iritată, care se înroșește foarte ușor, aceasta poate fi curățată cu săpunul ulei de măsline extra virgin. Este important să nu folosești cosmetice care îți usucă excesiv pielea, pentru că acestea cauzează o secreție de sebum mai excesivă.


  • Exfolierea regulată a pielii
În această privință dintre săpunurile Manna îți recomand săpunul COCO și sare, pe care desigur îl vei îndrăgi datorită granulelor de sare, parfumului său ușor de mare și spumei sale fine.

  • Măști de față
Caracteristica comună a măștilor de față este faptul că reîmprospătează tenul, îndepărtează sebumul excesiv și după ce le îndepărtezi, pielea ta pare nu numai curată, dar parcă și simți cum porii respiră.

Măștile de față pe bază de argilă Manna pot fi utilizate săptămânal de mai multe ori. Sunt fabricate din mai multe tipuri de argilă, acestea conferindu-le culoarea lor specifică albă, albastră și gri, nu conțin deloc coloranți, nici chiar naturali. Dacă ai o piele cu tendință de îngrășare îți recomand masca cu argilă albastră, care conține ulei de arbore de ceai și spirulină, un tip de algă de apă dulce. Masca cu argilă albă recomandată în primul rând pentru îngrijirea tenului sensibil și mai uscat este irezistibilă datorită ingredientelor sale naturale de lapte de capră și pudră de fructe, iar masca cu alginit conține comorile lacului Balaton, poate fi folosit pentru orice tip de ten, și poate fi folosit și ca exfoliant, dacă masezi cu atenție pielea cu granulele ei fine, înainte de spălare.

  • Produse de îngrijire ușoare și pure, care nu înfundă porii
Acest lucru este la fel de important ca cele amintite mai înainte. Produsele de îngrijire ușoare de zi și de noapte, potrivite tipului tău de ten care permit pielii tale să respire, contribuie la prospețimea pielii și reducerea porilor. Iar dacă ai vrea să alegi un singur produs Manna, care poate fi folosit zi și noapte, îți recomand unul dintre produsele noastre cele mai populare, uleiul cosmetic de argan, o comoară exotică marocană.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe