Îngrijirea pielii cu ingrediente din bucătărie
Îngrijirea pielii cu ingrediente din bucătărie

Îngrijirea pielii cu ingrediente din bucătărie



Fanii îngrijirii naturale a pielii mărturisesc că aplică pe piele doar ceea ce ar și mânca. Unii dintre noi suntem mai toleranți în ceea ce privește îngrijirea pielii, însă este un adevăr general valabil faptul că uleiurile vegetale reprezintă o îngrijire excelentă pentru piele.

Cu toate acestea, sunt asociate de multe concepții greșite. Unii oameni cred că îngrașă pielea și sunt doar pentru pielea uscată. Alții se tem să nu lase o senzație lipicioasă pe piele. Dar sunt raționale aceste teorii?

Sunt importante tipul și calitatea

Efectul de îngrijire a pielii al uleiurilor vegetale este cunoscut de mult, femeile au folosit uleiuri încă din vremuri străvechi pentru o piele strălucitoare. Chiar și multe creme le conțin în lista de ingrediente, iar în prezent, tot mai multe persoane descoperă efectele benefice ale acestora, atunci când sunt aplicate pe piele.

Cu toate acestea, trebuie să știi cum să le folosești și care ulei se potrivește pentru ce tip de piele. Există o gamă largă de uleiuri și toate au efecte diferite asupra pielii.
În creme, uleiurile sunt folosite împreună cu ingredientele din faza apoasă și este, de asemenea, necesară folosirea unui emulgator pentru a amesteca bine cele două faze. Dacă dorim să utilizăm uleiul ca produs singular, atunci acesta se aplică pe pielea umedă. Astfel, pielea îl va absorbi cel mai bine și va oferi efecte de durată. Acest lucru ajută la dozarea corectă, deoarece mai puțin este mai mult: abia câteva picături de uleiuri vegetale sunt deja suficiente pentru a obține efectul potrivit. În caz contrar, pielea noastră poate deveni grasă.

Conținutul de acizi grași al uleiului este decisiv în momentul selectării produsului dorit, deoarece există uleiuri care conțin acizi grași mono- sau polinesaturați sau preponderent nesaturați. De asemenea, conțin vitamine, fosfolipide și antioxidanți. Datorită tuturor acestora, ne hrănesc excelent pielea, aceasta devenind mătăsoasă și ajută la menținerea tinereții acesteia, pe lângă faptul că o protejează de deshidratare, deoarece previne pierderea umidității. De asemenea, este important să acorzi atenție comedogenității. Există uleiuri comedogenice la care pielea poate reacționa în mod negativ, provocând coșuri, de aceea, acestea trebuie aplicate doar pe pielea uscată sau pe corpul care nu este predispus la impurități, precum și pe tipurile de păr uscat.

Calitatea se află la baza modului în care se extrage uleiul. Uleiul poate fi extras din părțile plantei prin presare la cald sau la rece. Presarea la rece este cea preferabilă, deoarece șansele ca acesta să păstreze vitaminele și ingredientele valoroase sunt mai mari.

Nu sunt doar preferatele pielii noastre

Sunt universale, deoarece se prestează tuturor părților corpului nostru: pe lângă îngrijirea feței, pot fi aplicate pe întregul corp, de ex. viitoarele mămici adoră să își îngrijească burtica și șoldurile pentru a preveni vergeturile, în timp ce unul dintre secretele pielii mătăsoase a mâinilor constă din îngrijirea grasă. Sunt ideale și pentru a înmuia patul unghiilor. Să nu uităm nici de faptul că reprezintă un antidot excelent în cazul pielii crăpate și întărită de pe tălpi și călcâie.

Amintim și părul: părul tern, fragmentat, apreciază foarte mult îngrijirea uleioasă! Poți realiza o mască pentru întreaga podoabă capilară. Pentru a face acest lucru, masează uleiul în părul umed sau, dacă vrei să-ți hrănești și scalpul, în pielea capului. Pune un prosop în cap sau utilizează o bonetă de duș, apoi lasă uleiul să acționeze cel puțin o jumătate de oră. Apoi, spăla-te bine, spălând părul ca de obicei. Cele mai populare în acest scop sunt uleiul de cocos și uleiul de ricin. Dacă vrei să tratezi vârfurile despicate, aplică doar câteva picături în palme și apoi întinde conținutul pe părul încă umed după spălare, iar apoi nu este necesară clătirea. Poți folosi ulei de argan, ulei de migdale.

Mai există un alt domeniu popular de aplicare: sunt folosite și ca demachiant. În acest caz, vei avea succes garantat, pentru că pe lângă faptul că uleiul îndepărtează eficient urmele de machiaj, îți hrănește și pielea. Concluzia este că utilizarea uleiurilor se recomandată în special pe timp de noapte, deoarece majoritatea nu reprezintă o bază bună pentru machiaj, iar pe de altă parte, pe timpul nopții au suficient timp pentru a absorbi și a-și exercita efectul de hrănire.

Uleiuri cosmetice pentru o piele tânără și proaspătă

La Manna, poți alege dintr-o varietate de uleiuri valoroase, hrănitoare, presate la rece.

Un mare favorit este Uleiul de argan, secretul femeilor marocane. Fiind bogat în vitamina E cu efect antioxidant și acizi grași nesaturați, este practic de neprețuit. În special pielea matură este cea care apreciază utilizarea sa, dar practic se potrivește tuturor tipurilor de piele. Îl adoră și părul, dar devine perfect și ca ser de îngrijire a ochilor ori ca ser de noapte.

Un alt favorit al pielii mature și în același timp o noutate în gama de produse Manna: Uleiul de rodie. Acest ulei cu o textură mai densă și miros caracteristic este de asemenea universal, putând fi folosit ca ser pentru ten, pentru îngrijirea părului și pentru corp.

Iarna, ne confruntăm cu pielea mai uscată, chiar crăpată. Arma noastră secretă poate fi Uleiul din sâmburi de caise. Poți folosi și acest ulei cu un parfum deosebit de blând, foarte discret, fie ca ulei de masaj, fie pentru îngrijirea pielii bebelușului tău.

Uleiul de jojoba este cu totul special pentru că, d.p.d.v. al chimiei, practic nici nu este ulei, ci o ceară care se aseamănă foarte mult cu sebumul natural al pielii. În acest fel, pielea poate beneficia de proprietățile sale într-un mod excelent. Se potrivește tuturor tipurilor de piele, însă asemenea altor uleiuri cosmetice, se pretează excelent pentru păr, unghii, îngrijirea buzelor sau machiaj.

Uleiul de migdale se remarcă și prin tandrețe, fiind adorat de toate tipurile de piele, inclusiv de pielea sensibilă a bebelușului. Mirosul său este, de asemenea, ușor și natural.

Uleiul din semințe de struguri este extraordinar de bogat în antioxidanți și acizi grași nesaturați, transformându-l într-un bun prieten al pielii mature, dar în același timp este potrivit și pentru toate celelalte tipuri de piele. Este, de asemenea, un ulei universal pentru care părul tău va fi recunoscător. Mirosul lui este caracteristic, poate ciudat la început, dar se estompează rapid în contact cu pielea.

Dacă cauți o experiență de răsfăț cu adevărat extraordinară, profită de oricare dintre amestecul de uleiuri vegetale prețioase! Elixirul de Lux pentru față îți va răsfăța pielea cu o varietate de uleiuri hrănitoare și simțurile cu un parfum floral dulce, având și un aspect frumos, decorativ. Testele de laborator arată, de asemenea, că reduce ridurile și face pielea mai fină.
Care este uleiul tău preferat?

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe