Iată cum să îți intensifici băuturile răcoritoare prin cuburi de gheață creative!
iată cum să îți intensifici băuturile răcoritoare prin cuburi de gheață creative!

Iată cum să îți intensifici băuturile răcoritoare prin cuburi de gheață creative!



Vara profiți din plin de puterea congelatorului și zilnic apelezi la tava de cuburi de gheață? Ce ar fi dacă în loc de gheață simplă ți-ai intensifica băutura cu ceva mai interesant? Vei fi surprinsă să afli la ce nivel artistic poate ajunge „știința” creării cuburilor de gheață.

Cubul de gheață reprezintă unul dintre cele mai importante accesorii ale unei veri calde. Intensifică și recrează orice băutură rece. Pe mine personal mă reîmprospătează chiar și simpla imagine a unei astfel de băuturi, pe tine nu? Dacă gheața cuburi ți se pare deja prea plictisitoare sau pur și simplu nu dorești să îți umpli băutura răcoritoare cu apă suplimentară, atunci iată ce anume poți face chiar la tine acasă în acest sens! Ce zici de un cub de vin congelat sau de un cub de cafea gheață?

Iată variantele mele preferate:

Dacă printre preferatele tale se numără cafeaua cu gheață, te vei bucura din plin de aceste cuburi de gheață din ciocolată-cafea-lapte de cocos, cu ajutorul cărora îți vei putea aroma cafeaua fără a o umple cu apă suplimentară, ca să nu mai vorbim de faptul că imaginea finală îți va lăsa gura „apă”.

Prepară o cafea neagră puternică și las-o să se răcească. Toarn-o în tăvița pentru cuburi de gheață, doar pe jumătate. Apoi toarnă lapte de nucă de cocos peste și plasează tava în congelator. În cele din urmă, scoate tava cu compoziția aproape înghețată și toarnă un ultim strat subțire de sirop de ciocolată și pune-o înapoi la congelator. Acest minunat cub de gheață în trei straturi și trei culori, intensifică gustul oricărei cafele la rece, dar poți să-l arunci și în lapte simplu ori lapte de nucă de cocos și gata, ai parte de o băutură savuroasă!

Alături de cafea, cea mai populară băutură a verii este limonada, astfel îți sugerez să prepari cuburi de gheață care se potrivesc cu această băutură clasică. Se sfărâmă ușor puțină mentă proaspătă în piuă, apoi în tava pentru cuburi de gheață se toarnă foarte puțină apă și se lasă la congelator. Se scoate, se presară menta pisată și se umple tava cu apă. Se scot cuburile gata înghețate din tăviță, acum menta se află în centrul cubului și astfel nu se va lipi de materialul din plastic al tăviței. Pe lângă mentă, merită să încerci, de asemenea și lămâiță, levănțică sau rozmarin, ce oferă arome excelente limonadei. Dacă pisezi ușor plantele înainte de utilizare, aroma acestora va fi și mai intensă. Mai poți turna în tava pentru cuburi de gheață și piureuri de legume ori sucuri de fructe, dar și sirop de limonadă cu miere, iar în aceste cazuri, este de ajuns să aruncăm cubul în băutura rece proaspătă și gata aroma.

Cuburile de gheață nu trebuie neapărat create cu ajutorul obișnuitei tăvițe.

„Decupează” pulpa unui pepene cu ajutorul unor forme de stea ori inimă pentru tăiat aluat, introdu pulpa nou formată la congelator și este gata „cubul de gheață” adecvat răcirii sau aromării unui cocktail sau a unei limonade. Desigur, poți face acest lucru și cu alte fructe înghețate, întrucât va răci băutura la fel de rapid și sigur, iar apoi poți mânca zmeura „topită”, felia de pepene, cireșele, vișinele ori coacăzele.

Iată câteva sfaturi utile pentru a crea nu numai cuburi de gheață delicioase, dar și frumoase:

Pentru a realiza gheață sănătoasă, în loc de apă de la robinet, utilizează apă fiartă și răcită în prealabil, sau apă distilată. Astfel nu vei obține cuburi netransparente, ci gheața te va fi clară ca lumina zilei, iar verdețurile din interiorul acesteia se vor vedea perfect. Secretul constă în faptul că prin fierbere, bulele de aer se evaporă din apă, astfel dispar toate petele neclare din lichid.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

  • tu unde îți faci cumpărăturile? micii fermieri vs. marile companii - blog

    Tu unde îți faci cumpărăturile? Micii fermieri vs. marile companii

    Stăm la cozi interminabile pentru a beneficia de fructe și legume aduse de la sute de kilometri depărtare sau vizităm piața locală unde negustorul deja ne strigă pe numele mic, atunci când ne vede și ne îndeasă în sacoșă numai bunătăți naturale și proaspete, direct din grădina sa?

    Vizualizează
  • 10 utilizări ale pepenelui verde - blog

    10 utilizări ale pepenelui verde

    Când auzim pepene verde, ne amintim imediat copilarie, de verile lungi, de momentele de pauză între jocurile de pe afară, alături de acest fruct sublim. Cu toate acestea, consumul celor mai populare fructe de vară nu este numai plăcut, ci și util. Îți voi arăta cele mai bune metode și efecte!

    Vizualizează
  • vegetarian sau vegan? ce alegi? - blog

    Vegetarian sau vegan? Ce alegi?

    Dacă ai glumit pentru o vreme cum că ai renunța la carne și a o înlocui cu mâncare vegetală, atunci este vremea să îți iei în serios gluma! Îți voi prezenta elementele de bază și unele curiozități care poate că te vor inspira.

    Vizualizează

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe