
Iată cum să îți intensifici băuturile răcoritoare prin cuburi de gheață creative!
Vara profiți din plin de puterea congelatorului și zilnic apelezi la tava de cuburi de gheață? Ce ar fi dacă în loc de gheață simplă ți-ai intensifica băutura cu ceva mai interesant? Vei fi surprinsă să afli la ce nivel artistic poate ajunge „știința” creării cuburilor de gheață.
Cubul de gheață reprezintă unul dintre cele mai importante accesorii ale unei veri calde. Intensifică și recrează orice băutură rece. Pe mine personal mă reîmprospătează chiar și simpla imagine a unei astfel de băuturi, pe tine nu? Dacă gheața cuburi ți se pare deja prea plictisitoare sau pur și simplu nu dorești să îți umpli băutura răcoritoare cu apă suplimentară, atunci iată ce anume poți face chiar la tine acasă în acest sens! Ce zici de un cub de vin congelat sau de un cub de cafea gheață?
Iată variantele mele preferate:
Dacă printre preferatele tale se numără cafeaua cu gheață, te vei bucura din plin de aceste cuburi de gheață din ciocolată-cafea-lapte de cocos, cu ajutorul cărora îți vei putea aroma cafeaua fără a o umple cu apă suplimentară, ca să nu mai vorbim de faptul că imaginea finală îți va lăsa gura „apă”.
Prepară o cafea neagră puternică și las-o să se răcească. Toarn-o în tăvița pentru cuburi de gheață, doar pe jumătate. Apoi toarnă lapte de nucă de cocos peste și plasează tava în congelator. În cele din urmă, scoate tava cu compoziția aproape înghețată și toarnă un ultim strat subțire de sirop de ciocolată și pune-o înapoi la congelator. Acest minunat cub de gheață în trei straturi și trei culori, intensifică gustul oricărei cafele la rece, dar poți să-l arunci și în lapte simplu ori lapte de nucă de cocos și gata, ai parte de o băutură savuroasă!Alături de cafea, cea mai populară băutură a verii este limonada, astfel îți sugerez să prepari cuburi de gheață care se potrivesc cu această băutură clasică. Se sfărâmă ușor puțină mentă proaspătă în piuă, apoi în tava pentru cuburi de gheață se toarnă foarte puțină apă și se lasă la congelator. Se scoate, se presară menta pisată și se umple tava cu apă. Se scot cuburile gata înghețate din tăviță, acum menta se află în centrul cubului și astfel nu se va lipi de materialul din plastic al tăviței. Pe lângă mentă, merită să încerci, de asemenea și lămâiță, levănțică sau rozmarin, ce oferă arome excelente limonadei. Dacă pisezi ușor plantele înainte de utilizare, aroma acestora va fi și mai intensă. Mai poți turna în tava pentru cuburi de gheață și piureuri de legume ori sucuri de fructe, dar și sirop de limonadă cu miere, iar în aceste cazuri, este de ajuns să aruncăm cubul în băutura rece proaspătă și gata aroma.
Comentarii
Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta