Iată cu faci pâine cu casă integrală!
iată cu faci pâine cu casă integrală!

Iată cu faci pâine cu casă integrală!



Secretul realizării unei pâini în casă, constă din detalii, în special dacă își dorești să realizezi o versiune cu adevărat sănătoasă, fără aproape de nici unele. Iată rețeta de pâine pe care o poți consuma în siguranță, alături de orice alergie sau intoleranță alimentară.

Multe persoane nu prea se încumetă să încerce coacerea pâinii de casă, deoarece pare o activitate complicată, ce ar necesita experiență în prealabil, astfel încât rezultatul să aducă un gust bun și consistență. De aceea, am decis să vă arăt o rețetă care funcționează de minune și chiar te-ai putea obișnui cu realizarea pâinii în casă. Pâinea coaptă lipsită de ou, lapte, soia, zahăr și gluten, redă aceeași experiență delicioasă a pâinii obișnuite, însă fără a îți supraîncărca organismul cu aditivi în exces. Reprezintă o alegere perfectă pentru zilele din timpul săptămânii sau chiar îți poți răsfăța oaspeții cu această pâine integrală ușoară.

Cea mai mare provocare în cazul pâinii lipsite de toate, o reprezintă înlocuirea conținutului de gluten, care se obține din în mod tradițional din cereale și de obicei, menține pâinea în formă compactă. Soluția - care este în același timp și unul dintre ingredientele-cheie ale prezentei rețete - nu este alta decât tărâţele de psyllium, care împiedică destrămarea pâinii și oferă feliilor o formă compactă minunată.

Ingrediente pentru aproximativ 1,5 kg de pâine:

  • 900 ml de apă călduță
  • 1 pachet de drojdie proaspătă
  • 3 linguri sirop de agave sau zahăr din trestie
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 15 linguri rase tărâţe de psyllium
  • 320 g făină de mei
  • 140 g de făină de porumb
  • 140 g făină de hrișcă
  • 250 g făină de orez brun
  • 1 lingură de semințe de chimen sau semințe de susan
  • 2-3 vârfuri de sare

Preparare:

Mai întâi pregătește un castron mai mare și toarnă făinile, apoi adaugă câteva prafuri de sare și lasă totul deoparte. Apoi, încălzește apa, astfel încât să nu fie fierbinte, ci doar plăcut de caldă. Adaugă îndulcitorul și amestecă drojdia în compoziție. Când drojdia s-a dizolvat bine, adaugă la amestec uleiul de măsline, iar apoi tărâțele de psyllium. Amestecă totul timp de aproximativ 1 minut, pentru ca tărâțele să devină gelatinoase, dar să nu absoarbă prea multă apă. Când ai terminat, toarnă compoziția în castronul cu făinile, amestecă și frământă totul timp de câteva minute. Nu te speria dacă pasta este ușor umedă, eventual lipicioasă la început, deoarece în timpul dospirii, tărâțele de psyllium vor mai absorbi apă. Pune castronul într-un loc cald (pe calorifer sau pe o oală plină cu apă fierbinte și acoperită cu o farfurie) și lasă aluatul la dospit aproximativ o oră, până când se va dubla în dimensiuni. După aceea, tot ce trebuie să faci este să modelezi franzeluțele din aluat sau să îl pui într-o formă pentru pâine, căptușită cu hârtie de copt. Presară aluatul, după preferință cu semințe chimion sau de susan. Între timp, preîncălzește cuptorul și, când a ajuns la 200 de grade, coace pâinea timp de 50 de minute, utilizând un program de ventilare a aerului. Pâinea gata coaptă se lasă pe grătar până când se va răci complet, iar apoi o poţi tăia în felii.

Partea cea mai bună în privința coacerii pâinii acasă, este că îți poți crea un adevărat ritual din această activitate plăcută. Casa ta se va inunda de aroma cerească a pâinii proaspăt coapte și îți va conferi o stare de bine. Îmi place tot ceea ce este natural, motiv pentru care ador nu numai cosmeticele naturale, ci și preparatele în casă, la categoria de gastronomie.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

  • murături de casă - iată cum le prepari! - blog

    Murături de casă - iată cum le prepari!

    Toată lumea își amintește de murăturile din copilărie, de borcanele minunat aliniate pe raftul din cămara bunicii, ascunzând arome cerești și intensificând savoarea chiar și celei mai simple mâncări.

    Vizualizează
  • cele o mie de fețe ale oțetului de mere - blog

    Cele o mie de fețe ale oțetului de mere

    Oțetul de mere este un adevărat lichid multifuncțional, atunci când vine vorba despre zilele confortabile de toamnă: sănătatea și frumusețea ta îți vor mulțumi pentru folosirea acestui „tonic” fantastic. Iată cât de versatil este oțetul de mere!

    Vizualizează
  • iată cum îți detoxifiezi ficatul - cele mai bune moduri - blog

    Iată cum îți detoxifiezi ficatul - cele mai bune moduri

    Ficatul lucrează constant pentru a filtra toxinele care intră în organism și a menține sângele curat. Trebuie protejat, deoarece ne eliberează zilnic o mulțime de substanțe nocive. Acum este timpul să îi ușurăm puțin treaba ficatului! Îți voi arăta cele mai bune metode!

    Vizualizează

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe