Cele o mie de fețe ale oțetului de mere
cele o mie de fețe ale oțetului de mere

Cele o mie de fețe ale oțetului de mere



Oțetul de mere este un adevărat lichid multifuncțional, atunci când vine vorba despre zilele confortabile de toamnă: sănătatea și frumusețea ta îți vor mulțumi pentru folosirea acestui „tonic” fantastic. Iată cât de versatil este oțetul de mere!

Să vedem cum este realizat! Oțetul de mere este un tip de oțet obținut prin procesul de fermentare a cidrului de mere sau a merelor. Dacă aruncăm o privire mai atentă asupra compoziției sale, putem observa că ne aflăm în fața unei explozii de sănătate: conține vitamine, minerale, fibre și antioxidanți, în timp ce este complet lipsit de grăsimi și sodiu. Utilizarea sa nu este recentă, a fost popular încă din cele mai vechi timpuri, în special în Egipt.

Să vedem la ce folosește această minunăție brun-roșiatică. Poți profita la maxim de calitățile fantastice, utilizând oțet de cidru de mere nepasteurizat, pur, nefiltrat, deoarece conține cei mai mulți nutrienți și este cel mai natural.


Alcalinizează

Oțetul de cidru de mere este excelent, deoarece alcalinizează organismul și contracarează perfect efectele nocive ale alimentelor acide. Un pH alcalin ajută dacă suferi spre exemplu de afecțiunea bolii de reflux, arsuri la stomac sau prea mult acid la stomac. Oțetul de cidru de mere este un adevărat miracol gastronomic, îl poți strecura în alimentație în multe feluri: adăugat în salate sau chiar amestecat cu sucuri de fructe și smoothie-uri. Gustul poate fi prea intens de unul singur, așa că îți sugerez ca întotdeauna să îl amesteci cu ceva.


Detoxifiază

Oțetul de cidru de mere are un efect foarte bun asupra rinichilor tăi, ajutându-le sarcina purificându-i. Îți recomand să consumi cel puțin 2 linguri de trei ori pe săptămână.


Reparator al digestiei

Sporește numărul de bacterii intestinale benefice, ceea ce îl transformă într-o adevărată comoară pentru flora intestinală. Este eficient și pentru infecțiile intestinale minore, deoarece are efect de dezinfectare. Dacă simți că digestia ta este lentă, atunci poate ajuta la mobilizarea intestinului, mai ales dacă adaugi 1-2 linguri la un pahar de apă caldă și o bei.


Anti-inflamator

Nu te lăsa păcălită de termenul „oțet”, întrucât oțetul de cidru de mere ameliorează arsurile solare și umflăturile pielii, cauzate de diferite înțepături ale insectelor, ceea ce îl transformă într-un ingredient indispensabil din farmacia ta personală. Aplică o compresă îmbibată în prealabil în oțet de cidru de mere pe pielea afectată, dar dacă resimți o iritare a pielii, îndepărteaz-o imediat.


Produs de curățare

Îl poți utiliza în locul oțetului obișnuit, la curățare sau, datorită efectului dezinfectant și de curățare, poate fi folosit și pe suprafețele din baie sau bucătărie. Reprezintă o alternativă bună la apa cu bicarbonat de sodiu și este, de asemenea, un produs de curățare natural, blând.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

  • iată cum îți detoxifiezi ficatul - cele mai bune moduri - blog

    Iată cum îți detoxifiezi ficatul - cele mai bune moduri

    Ficatul lucrează constant pentru a filtra toxinele care intră în organism și a menține sângele curat. Trebuie protejat, deoarece ne eliberează zilnic o mulțime de substanțe nocive. Acum este timpul să îi ușurăm puțin treaba ficatului! Îți voi arăta cele mai bune metode!

    Vizualizează
  • ce aduce încălzirea globală? - blog

    Ce aduce încălzirea globală?

    Astăzi, schimbările climatice, nu mai pot trece neobservate. Verile mai calde, topirea Antarcticii și o varietate de fenomene meteorologice extreme indică faptul că ceva nu este în regulă. Și în acest caz, cheia constă din asumarea responsabilității: dacă fiecare dintre noi face doar un pas mic, deja putem ajuta enorm planeta.

    Vizualizează
  • usturoiul, planta medicinală cu o mie de fețe - blog

    Usturoiul, planta medicinală cu o mie de fețe

    Mirosul de usturoi sperie multă lume, deși este una dintre cele mai populare condimente, care are o mulțime de proprietăți cu rol de protecție a sănătății, iar gustul său este foarte bun. Ți-am pregătit câteva exemple despre cum și în combinație cu ce anume să consumi usturoiul!

    Vizualizează

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe