Iată cum îți detoxifiezi ficatul - cele mai bune moduri
iată cum îți detoxifiezi ficatul - cele mai bune moduri

Iată cum îți detoxifiezi ficatul - cele mai bune moduri



Ficatul lucrează constant pentru a filtra toxinele care intră în organism și a menține sângele curat. Trebuie protejat, deoarece ne eliberează zilnic o mulțime de substanțe nocive. Acum este timpul să îi ușurăm puțin treaba ficatului! Îți voi arăta cele mai bune metode!

Organele noastre excretoare încearcă în mod constant să scape de toxinele care intră în organism și de depunerile dăunătoare care se acumulează în colon.Îți voi prezenta cele mai bune 10 sfaturi! Sarcina cea mai grea este destinată ficatului, rinichilor și colonului. Când vine vorba de împărțirea sarcinii, în primul rând ficatul este cel care filtrează și purifică sângele. Deoarece sângele este absorbit în întregul corp și furnizează oxigen vital celulelor, este foarte important să fie lipsit de toxine. Te-ai întrebat vreodată unde ajung coloranții, conservanții, aditivii și alți compuși chimici artificiali în organism? Ficatul încearcă să îi filtreze și să le împiedice pătrunderea în fluxul sanguin. Din păcate, acesta nu poate fi încărcat la infinit, iar aportul excesiv de sare, grăsimi și zahăr, precum și substanțele menționate mai sus, pot exercita atât de multă presiune asupra acestui organ sensibil, încât nu își mai poate îndeplini corect funcția. În aceste situații, toxinele ne inundă întreg corpul, prin intermediul fluxului sanguin. Desigur, acest proces nu are loc peste noapte, dar nu trebuie să aștepți până apar simptome.

Îți recomand ca, anual cel puțin odată, să îi oferi ficatului tău șansa de a se reînnoi, pentru a-și putea drege puțin puterile. Veți vedea, îți va fi recunoscător și vei observa acest lucru prin faptul că te vei simți mai bine și vei avea mai multă energie.

Iată cele mai bune 5 detoxifiante şi regeneratoare hepatice

Apă cu lămâie

Dimineața, începe-ți ziua cu un pahar mare de apă cu lămâie. Dacă ai posibilitatea, alege lămâie organică în loc de suc de lămâie din comerț și strecoară-i zeama într-un pahar cu apă călduță. Ajută la menținerea ficatului curat.


Ceai de Schinduf

Este un antioxidant foarte puternic care contribuie la prevenirea și tratarea bolilor hepatice prin accelerarea vindecării țesuturilor deteriorate ale ficatului. Adaugă apă fiartă la două linguri de frunze uscate de Schinduf, apoi acoperă cana și după 15 minute, soarbe ceaiul.


Ceai de măcriș

Măcrișul este un detoxifiant eficient pentru sânge și ficat, care intensifică producția biliară și îmbunătățește funcția hepatică, permițând toxinelor să părăsească organismul mai repede. Cu ajutorul măcrișului poți și găti, o idee foarte bună fiind să îl prepari la aburi în prealabil.


Lemn dulce

Poți realiza ceai și din acesta, fiind perfect pentru a îți proteja sănătatea ficatului, dar eficient chiar și atunci când simptomele au apărut deja, putând fi folosit și pentru tratarea inflamației hepatice. Puteți intensifica efectul adăugând păpădie sau coada-șoricelului la ceai. Chiar și rădăcinile de Gențiană sau pelinul pot fi o alegere foarte bună, dar sunt foarte amare, așadar să adaugi cantități mici în amestecul de ceai.


Salată amară

Ingredientele active pe bază de plante stimulează producerea de sucuri digestive, deci detoxifiante și, prin urmare, sunt de o importanță deosebită în protejarea ficatului. Printre salatele amare putem aminti păpădia, radicchio, andiva și cicoarea. Realizează o salată pe bază de aceste plante, iar pentru a contracara gustul amar, folosește oțet de mere și un sos/dressing picant.


+1 ce trebuie evitat

Alcoolul este unul dintre inamicii majori ai ficatului și poate suna drastic, dar chiar și un singur pahar de vin îl împovărează la extrem. Făina albă, grăsimile saturate și zahărul nu sunt nici ele bune pentru ficat, la fel precum nu este nici cofeina. Dacă ai consumat cantități semnificative din acestea, încearcă să îi oferi, în continuare, organismului tău, probiotice naturale pentru a-ți întări sistemul digestiv și, prin urmare, ficatul.


Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

  • ce aduce încălzirea globală? - blog

    Ce aduce încălzirea globală?

    Astăzi, schimbările climatice, nu mai pot trece neobservate. Verile mai calde, topirea Antarcticii și o varietate de fenomene meteorologice extreme indică faptul că ceva nu este în regulă. Și în acest caz, cheia constă din asumarea responsabilității: dacă fiecare dintre noi face doar un pas mic, deja putem ajuta enorm planeta.

    Vizualizează
  • usturoiul, planta medicinală cu o mie de fețe - blog

    Usturoiul, planta medicinală cu o mie de fețe

    Mirosul de usturoi sperie multă lume, deși este una dintre cele mai populare condimente, care are o mulțime de proprietăți cu rol de protecție a sănătății, iar gustul său este foarte bun. Ți-am pregătit câteva exemple despre cum și în combinație cu ce anume să consumi usturoiul!

    Vizualizează
  • 3 practici imbatabile pentru creșterea părului - blog

    3 practici imbatabile pentru creșterea părului

    Majoritatea dintre noi visăm la șuvițe lungi și strălucitoare, dar cum putem atinge acest lucru? Îți voi arăta cele mai bune sfaturi naturale pentru creșterea părului.

    Vizualizează

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe