Gogoși vegane la un alt nivel
gogoși vegane la un alt nivel

Gogoși vegane la un alt nivel



Gogoșile proaspăt făcute, pufoase, presărate cu zahăr pudră, reprezintă însăși nostalgia copilăriei.

Fără gogoși sărbătoarea nu este sărbătoare, iar amintirile devin mai dulci și acceptăm câteva mușcături chiar dacă știm că delicatesa prăjită în mod tradițional, în ulei și grăsime din belșug nu este una dintre cele mai sănătoase deserturi. Ca să nu mai vorbim de ingrediente, de făina albă cu absorbție rapidă sau de zahărul granulat care ridică nivelul glucozei din sânge, care nici nu se numără printre ingredientele bucătăriei moderne, vegane.

Ce poți face dacă o dată pe an îți mai vine pofta de gogoși și vrei să faci pe plac familiei?

În primul rând: să nu crezi că rețeta de gogoși Manna este bătută în cuie. Toată istoria gogoșilor se referă la reinterpretarea rețetei, așadar, câte case, pe tot atâtea obiceiuri. Există și o versiune sănătoasă, ce apasă mai puțin asupra organismului și vegană. Dar chiar și recipientul cu pereți înalți umplut cu ulei poate fi înlocuit cu cuptorul sau cu un aparat special pentru gogoși. Este adevărat că gogoașa nu va fi alungită, dar o să-ți placă la fel de mult.

Îți voi arăta rețeta vegană de bază pentru gogoși și vei primi, îți voi prezenta sfaturi despre cum poți intensifica rețeta și să o modelezi după propriul gust.

Să facem împreună gogoși vegane


Ai nevoie de următoarele ingrediente:

Ingredientele uscate:

  • 500 g făină fină
  • O jumătate de cană de zahăr
  • drojdie proaspătă (nu este nevoie să o omogenizezi, e de ajuns să o sfărâmițezi în compoziție)
  • 0,5 linguriță de sare

Ingrediente pentru care alegerea vegană este deosebit de importantă:

  • 1,2 căni de lapte vegetal (de exemplu, lapte de orez, lapte de migdale)
  • 3 linguri de unt vegan pentru aluat
  • Pentru copt: ulei de cocos

Pentru decor:

  • 0,5 căni de zahăr pudră
  • dulceață de casă după gust

Prepararea gogoșilor vegane în 3 pași:

  1. Pregătește aluatul amestecând făina, untul, zahărul și sarea. Trucul clasic pentru ca aluatul să devină mai aerisit este să cerni făina în bol, încearcă! Aluatul este pregătit atunci când nu se mai lipeşte de mâini sau de pereţii vasului.
  1. Al doilea pas este procesul de dospire de aproximativ 1 oră, iar pentru acest lucru este suficient să acoperi aluatul cu un prosop, pentru că drojdia își va face treaba în locul tău.
  1. Taie gogoșile cu ajutorul unei forme pentru de gogoși (sau doar cu un pahar) și le poți prăji în ulei de cocos. 2-3 minute și deja e gata câte o gogoașă.


Cum poți intensifica rețeta de bază?

  1. Înlocuiește măcar o parte din făina albă. Înlocuiește jumătate din porția de făină albă cu făină integrală sau cu altă făină cu absorbție mai lentă, cum ar fi făina din semințe de in. Dacă există o făină care a funcționat perfect în bucătăria ta vegană, atunci nu ezita să o încerci și la aluatul de gogoși.
  2. Coace gogoșile în cuptor. Uită de gogoșile alungite în acest caz (gogoșile se coc uniform în cuptor), dar în rest, rezultatul final este la fel de delicios. Gogoșile coapte într-un vas cu pereți înalți nu trebuie neapărat să sfârâie fiind pline de ulei, dacă absorbi grăsimea cu un prosop de hârtie.
  3. Evită zahărul. În loc de zahăr granulat simplu, încearcă alternative naturale, chiar și ștevia este o alegere mult mai sănătoasă și poate fi folosită și la coacere.
  4. Idei îndrăznețe pentru decorare. În loc de zahăr pudră și dulceață, poți adăuga propria ta dulceață fără zahăr, deasupra gogoșilor. Sau un strat subțire de ciocolată vegană pre-topită, care se usucă frumos.

Să facem împreună gogoși, să alungăm iarna, să așteptăm împreună primăvara!

Ai vreo delicatesă vegană preferată? Spune-ne nouă și fanelor Manna într-un comentariu!

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe