Prepară gem de portocale de casă!
prepară gem de portocale de casă!

Prepară gem de portocale de casă!



Acum, pe timpul iernii, trăim sezonul citricelor. Le poţi găsi cu uşurinţă la pieţe şi în magazine, dar nu le consuma doar crude, prepară gem din acestea, iar astfel te vei putea bucura oricând de citricele minunate și gustoase. Acum îți prezint rețeta gemului de portocale de casă!

Portocala este una dintre preferatele mele, mirosul și gustul fiind său plăcut acrișor, revigorant și dulce. Merită să cumperi acest fruct divin, astfel încât să îl ai în casă în orice moment al anului. Gemul de portocală este perfect pe pâine prăjită cu unt la micul dejun sau sub formă de cremă la prăjituri, deserturi. Și nu trebuie să-ţi fie frică deloc de conservare, nu este o sarcină ce te pune la încercare și te ține zile în șir. Mai ales dacă nu foloseşti zeci de kilograme de portocale. Poți să gătești gem din câteva kilograme de fructe, te alegi cu un deranj minim, este gata în câteva ore și nu trebuie să aștepți luni de zile ca să desfaci borcanul. Englezii numesc gemul de porocale „marmeladă” și preferă să îl mănânce în fiecare dimineață alături de un ceai delicios.

Iată o rețetă minunată care nu te va dezamăgi:


Ingrediente:
  • 2 kg portocale
  • 2 plicuri de gelatină
  • 4 linguri de îndulcitor (poate fi zahăr din floare de cocos, după gust, dar poate chiar să lipsească)
Preparare:
Mai întâi spală bine, apoi decojeşte portocalele. Poți face acest lucru cu un cuțit sau un peeler de cartofi, important este să obții fâşii subțiri de coajă de portocale. Atenţie să nu decojeşti şi din stratul alb de sub coajă, apoi taie-o în bucăți mici. Decojește partea albă de pe portocală și arunc-o pentru că nu va mai fi necesară. Următorul pas este să tai pulpa portocalei în rondele subțiri. Membranele care înconjoară feliile de portocale pot rămâne, ele dau un gust fin, plăcut, acrişor gemului, făcându-l mai delicios.

Apoi urmează partea cea mai plăcută când pui toate ingredientele: coaja de portocală, bucățile de portocale, îndulcitorul și gelatina într-un recipient mai mare și le găteşti până când capătă o consistență de gem. Nu te speria dacă portocalele se sparg prin fierbere și nu este nici o problemă dacă rămân niște bucăți care vor face gemul mai interesant.

Dacă eşti gata, pune-l în borcane sterilizate și, dacă doreşti, presară deasupra nişte pudră de scorţișoară sau lichior de portocale, apoi răceşte-l în abur uscat. Toate acestea nu durează mai mult de 1,5 până la 2 ore, dar se obţine mult gem de care te poți bucura timp de mai multe luni.

Și dacă doreşti să ridici la un nivel mai înalt experienţa preparării gemului de portocale, îţi sugerez ca în timpul preparării să aromezi casa prin vaporizare de ulei esenţial de portocală dulce Manna. Acest lucru conferă o atmosferă perfectă și înmiresmează magic întreaga locuință.

Pentru mine, unul dintre cele mai interesante aspecte ale întregului proces este decorarea borcanelor. Cu un pic de imaginaţie, câte un borcan de gem de portocale poate deveni un cadou perfect, ba piesele cele mai reușite pot deveni chiar și obiecte ornamentele ale raftului din cămară. Leagă borcanele cu panglică, lipeşte etichete individuale, personalizate pe acestea sau doar decorează-le cu dantelă albă. Vei vedea, vei fi mulţumită de rezultat şi va fi o senzaţie extraordinară când vei desface borcanul, ştiind că e rodul muncii tale.

Asemenea cosmeticelor şi în cazul gastronomiei cred în metodele naturale, de casă, deoarece în acest caz ştiu exact ce ingrediente au fost folosite. Bucură-te de gustul minunat al fructului şi îţi urez spor la gătit!



Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe