Dolce vita? Hai, să ne bucurăm de ea!
dolce vita? hai, să ne bucurăm de ea!

Dolce vita? Hai, să ne bucurăm de ea!



Îți place agitația festivă, dar uneori te-ai săturat de zilele gri și plictisitoare de iarnă? În cel mai recent articol al meu, m-am angajat să strecor puțin stil de viață italian în zilele umbrite de zi cu zi.


Ești gata? Putem porni către Italia cu gândul?

Dacă ți-am trezit interesul, înseamnă că probabil te numeri printre persoanele care, la auzul expresiei „dolce vita”, gândul îți și zboară către meleagurile mediteraneene.

Imaginația îți sugerează piețe romantice, înghețate cremoase, arome de fructe parfumate, proaspete, din piața locală, livezi de portocale. Asculți muzică de operă, te plimbi pe străduțe înguste sau ruine îmbibate de istorie, eventual admiri tablouri renascentiste.

Astăzi, reprezintă un fapt, identificarea expresiei „dolce vita” cu stilul de viață italian.

Dar știai că termenul de „viață dulce” în sine nici nu a existat mai înainte de apariția filmului lui Federico Fellini, intitulat „La dolce vita”?

Viață dulce, superbă la fântână arteziană

Cea mai memorabilă scenă din filmul din 1960, La Dolce Vita, cu Marcello Mastroianni, poate fi amintită și de oricine nu a văzut întregul film: Anita Ekberg, în rochia sa superbă de seară, se scaldă în Fântâna Trevi din Roma (Fontana di Trevi) noaptea.

Producția a reprezentat un adevărat scandal și a creat o adevărată indignare în epoca sa, deoarece viața dulce din cadrul operei nu era deloc legată de andalgii nevinovate, ci mai degrabă impregnată cu decadență, hedonism, dezintegrare și deziluzia protagoniștilor.

Cu toate acestea, titlul și-a însuşit rapid o viață proprie, realizându-și o carieră minunată în aproape întreaga lume, devenind independent de film și o expresie a sentimentului italian.

Desigur, stilul de viață mediteranean a existat și înainte de toate acestea.

De asemenea, este dificil să enumerăm ce include întregul concept: veselie, spontaneitate, orientare spre familie, găsirea plăcerii în frumusețea vieții, siesta, un ritm confortabil, lent, gânditor. Sau o bucătărie mediteraneană simplă, dar cu gust, compusă din ingrediente proaspete.

(Dacă te afli deja în căutarea unui astfel de preparat divin delicios, cu adevărat italian și de casă, atunci încearcă ușor realizabilul Pesto Genoa, a cărui rețetă am distribuit-o aici pe blogul nostru.)

Viață dulce în baia ta

Dacă ai dori să resimți răsfățul italian pe propria piele, atunci îți recomand, mai înainte de toate, săpunul de portocale și ciocolată Dolce Vita, care evocă viața dulce în două feluri inedite.

Uleiul esențial de portocală dulce reprezintă viața dulce, inocentă, pură. Bergamota exotică, pudra de cacao catifelată și zahărul brun de trestie aromat, oferă plăcerea frenetică, aproape inducătoare de păcat.

Iubitoarele noastre Manna, subliniază în mod inconfundabil aroma cerească, veselă, care te face să te îndrăgostești pe loc, a săpunului Dolce Vita, spumos, proaspăt, cremos, catifelat.

Versatilitatea sa este, de asemenea, incontestabilă: asemenea altor săpunuri naturale Manna fără chimicale, săpunul tău sintetic, gelul de duș din comerț, se vor înlocui fără dar și poate în timp. Îngrijire adecvată la dușul de dimineață sau seara. Ideal pentru toate tipurile de piele, îl poți folosi atât la duș, cât și spălarea feței.

Parfumul portocală dulce este într-adevăr atât de captivant încât, odată ce te îndrăgostești de el, vrei să îl simți din nou și din nou. Îl poți ascunde chiar și în garderoba ta, pentru a emana o aromă magică și delicată de portocale, care îți vă pătrunde hainele.

La Manna, portocala reprezintă și un sentiment ca îți încălzește inima: În anul 2011, uleiul esențial 100% pur de portocală dulce, a fost creat printre primele Manne - și a fost unul dintre preferatele mele personale de atunci (de aceea am creat și acest săpun).

La imaginea de ansamblu mediteraneană aparțin și măslinii, iar specialitatea de săpun Dolce Vita, evocă și acest aspect italian: pe lângă răsfățul uleiului de cocos și al celui de ricin, se numără și cel nutritiv al uleiului de măsline.

Bucură-te de viața dulce alături de minunatele Manne irezistibile!

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

  • moda vegană alături de produsele cosmetice naturale? - blog

    Moda vegană alături de produsele cosmetice naturale?

    Veganismul este și un mod de viață care ne demonstrează responsabilitatea față de mediu. Pentru persoanele care preferă ca săpunurile, șamponul sau pasta de dinți să fie lipsite de ingrediente de origine animală, și alegerea garderobei va deveni mai condiționată.

    Vizualizează
  • cumpără conștient cu manna - blog

    Cumpără conștient cu Manna

    Te-ai întrebat vreodată ce ai putea face pentru o lume mai sustenabilă? Există multe răspunsuri la această întrebare, dar unul dintre cele mai importante este a cumpăra mai conștient.

    Vizualizează
  • Îți voi spune în ce constă magia ambalajului - blog

    Îți voi spune în ce constă magia ambalajului

    Cu siguranță nu reprezintă o noutate pentru tine, faptul că un produs cosmetic ambalat într-un mod deosebit, cu gust, este mai impresionant. Cu toate acestea, un ambalaj realizat în mod responsabil și de calitate este capabil de și mai multe: îți transmite un mesaj personal.

    Vizualizează

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe