Documentarul după care cu siguranță te uiți prin conținutul băii, genții tale de toaletă
documentarul după care cu siguranță te uiți prin conținutul băii, genții tale de toaletă

Documentarul după care cu siguranță te uiți prin conținutul băii, genții tale de toaletă



Primul episod din seria documentarului educațional marca HBO Max „Not So Pretty” atinge un subiect foarte important și tulburător: spune povestea a două doamne americane și a unui bărbat.

Cei trei s-au trezit expuși în fața uneia dintre componentele periculoase ale pudrei pentru bebeluși și ale produselor de machiaj, respectiv talcul pudră. Despre care, mare parte a lumii nici nu știe ce este și cu ce ar putea fi poluat. Hai să îți șoptesc: cu azbest.

Cu acea materie ignifugă, utilizată cum ar fi în construcții.

Cu o substanță care este cancerigenă, dăunătoare sănătății. Care ar fi fost și încă este inclusă în compoziția celor mai des folosite pudre pentru copii, produse de machiaj pe bază de pudră.

Pregătește-te pentru 34 de minute tulburătoare, care își merită tot timpul dacă ești interesată de subiect.

E adevărat, toate cazurile au avut loc în America, iar serialul în sine este dominat de americani, dar se expune un subiect care este de actualitate în întreaga lume și se află sub semnul întrebării. Politicile care guvernează industria cosmetică variază de la o țară la alta și de la o asociație economică/politică la alta, dar poveștile personale evidențiază că trebuie să alegem cu atenție, cu prudență, cu scepticismul cuvenit, produsele cosmetice pe care le vom folosi noi sau chiar copiii noștri.


Unul dintre personajele din scenariu este Corin, o domnișoară căreia i-a plăcut machiajul încă de când era mică, se machia adesea, dar și pe prietenele sale, iar ulterior și-a ridicat interesul și cunoștințele la un nivel profesional. Într-o zi, Corin s-a plâns de dureri abdominale, iar în urma unor consultații și a unei operații, s-a descoperit că are mezoteliom, un tip agresiv de cancer.

Fetița Kristianei adoră de asemenea machiajul și, asemenea majorității copiilor americani, este fană a kiturilor de machiaj din gama Claire’s. Mama ei urmează o carieră juridică, ocupându-se în mod semnificativ de chestiuni legate de azbest, atunci când începe să suspecteze ingredientul talc și începe să examineze machiajul fetiței ei. Rezultatul este devastator: talc și azbest. În compoziția produselor pentru copii! (Conform seriei, de la incident, Claire’s creează numai produse cosmetice de decor fără talc!)

Tom este acum un medic obstetrician-ginecolog pensionat, care a recomandat femeilor însărcinate pudra de talc Johnson Johnson de-a lungul carierei sale, însuși întreaga sa familie folosind acest produs clasic. Și medicul a fost diagnosticat cu mezoteliom în același mod și în prezent urmează tratament prin chimioterapie. Povestea lui, îmbibată în fibre de azbest, nu include produse de machiaj, ci din pudră pentru bebeluși.

Investigații, proceduri legale și mușamalizări, lacune, o serie de enigme sunt menționate în documentar, din care reiese sistemul juridic american legat la mîini și pur și simplu neajutorat în fața unui astfel de caz: industriei cosmeticelor îi lipsește cu desăvârșire o supraveghere strictă, adecvată, înainte ca produsele să atingă rafturile magazinelor, ba mai mult... chiar concurează asiduu pentru clienți. Într-un ambalaj și mai frumos, mai bun, mai prezentabil, cu un marketing mai violent, dar totuși, îmbibate în talc, ce conține fibre de azbest de dimensiuni microscopice... care ar fi putut cauza cancerul celor doi protagoniști.

Ni se recomandă să ne ferim de produsele cosmeticele decorative (machiaj) și de pudrele care conțin talc, deoarece este mai bine să ne temem decât să suferim, așadar să nu ne expunem pericolului.

În plus, se spune că amidonul de porumb simplu de bucătărie are același efect ca și pudra cosmetică.

Potrivit producătorilor, un produs nu este deloc profesional și sigur, doar pentru că este scump și plătim o avere pe acesta, ci lista ingredientelor este cea care spune multe despre profesionalism și calitate.
Potrivit producătorilor, un produs nu este deloc profesional și sigur, oricât de scump ar fi, lista de ingrediente vorbește mai mult despre profesionalism.

Este important de menționat că documentarul „Not so pretty” a fost realizate în lumina sistemului juridic al Statelor Unite, inclusiv a reglementărilor industriei cosmetice din SUA.
Din fericire, Uniunea Europeană se gândește la o matrice de reguli mult mai strictă și mai atentă, criteriile sunt mai greu de îndeplinit, de atins, atunci când vine vorba de cosmetice naturale, de calitate tradițională.

Spre exemplu, avem certificarea BDIH Cosmos Natural, creată de asociația germană BDIH împreună cu cei mai importanți producători de cosmetice naturale. Dacă observi emblema BDIH Cosmos Natural pe un produs, acesta garantează că produsul conține numai ingrediente vegetale, nu au intrat în componența sa în timpul fabricării coloranți sintetici, parfumuri artificiale, conservanți, produse petroliere sau componente modificate genetic. Prin urmare, este un produs blând, 100% netestat pe animale.

Produsele Manna sunt cosmetice naturale dovedite, iar noi și furnizorii de la care provin ingredientele suntem inspectați și auditați de o organizație de renume. Acesta nu este un truc de marketing, o promovare a vânzărilor; noi oferim produse cosmetice 100% naturale fără niciun factor de risc!

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe