Cum să-ţi faci timp pentru toate?
cum să-ţi faci timp pentru toate?

Cum să-ţi faci timp pentru toate?



Ţi s-a întâmplat mult prea des să nu-ţi vezi capul de treburi, să simţi că nu ai timp de nimic, să te trezeşti moartă de oboseală zi de zi? Am avut cu toţii astfel de perioade, când am simţit că ne prăbuşim sub greutatea sarcinilor, nu suntem capabili să facem ordine în jurul nostru, iar capul nostru bâzâie de atâtea obligaţii cărora nu le putem face faţă.

Hai să-ţi spun acum care sunt cele cinci lucruri care mi-au fost de ajutor ca să am suficient timp de toate, chiar şi de mine.

Întâi şi întâi de toate, crede-mă, nu este imposibil de găsit ocazia să iei micul dejun, să te duci la plimbare sau să faci mişcare. Nu trebuie nici măcar să fii un organizator genial, deşi, faptul că-ţi place ordinea și regularitatea este indiscutabil un avantaj.

  1. Nu trebuie să ţii minte totul!
Nu-i de mirare că te simţi obosită, dacă în capul tău se învârte în continuu o listă de sarcini. Scapă de gândurile inutile, învaţă tehnici de relaxare, de meditaţie sau de respiraţie, fă jogging, ieşi la o plimbare sau du-te la un curs de yoga! Fă o baie calmantă într-o cadă plină cu apă parfumată! Nu contează pe care dintre acestea le alegi, important este ca întotdeauna să ai ocazia să-ţi linişteşti gândurile înainte de sfârșitul zilei.

  1. Fă-ţi liste, setează memento-uri!
Scrie în telefon sau într-o agendă tot ce ar trebui să ţii minte: liste de cumpărături, întâlniri, evenimente, zile de naştere. Setează memento-uri pentru fiecare, astfel n-o să uiţi să-ţi suni bunica, nu amâni la nesfârşit să-ţi faci programare la dentist, și o să scapi de o mulţime de supărări, explicaţii şi scuze.

Ai observat că în sticluţă ţi-au mai rămas doar câteva picături din uleiul tău de frumuseţe? Săpunul tău preferat sau masca de faţă favorită sunt pe terminate? Notează-ţi şi astea, ca atunci când te aşezi în faţa calculatorului să-ţi aduci aminte că trebuie să faci comandă.

  1. Filtrează torentul de informaţii revărsat asupra ta!
Dimineaţa porneşti calculatorul, sau şi mai rău, direct din telefon, imediat după trezire, încep să curgă e-mailurile şi mesajele necitite? Filtrează-le, stabileşte priorităţi, iar pe cele complet irelevante şterge-le fără durere de inimă! Din cei cunoscuţi crează-ţi cercuri, şi ai grijă să-ţi rezervi întotdeauna timp pentru persoanele cele mai dragi ţie!

  1. Nu trebuie să fii perfectă în tot ce faci!
În chestiunile mai puţin importante permite-ți să faci greşeli din când în când, lăsându-ţi timp și energie pentru lucrurile cu adevărat importante! Nu trebuie să fii cea mai bună în toate în fiecare zi, alege mai degrabă acele câteva domenii unde nu te mulţumeşti cu mai puţin decât cu soluţia realmente perfectă.

  1. Regândeşte, reorganizează!
Dacă ai deja un sistem funcţional, dar apar noi şi noi obligaţii şi activităţi, sau pur şi simplu se schimbă priorităţile tale sau ale celor din jur, încearcă să rămâi flexibilă, îndrăzneşte să-ţi reproiectezi sarcinile zilnice.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe