Cele o mie de fețe ale turmericului
cele o mie de fețe ale turmericului

Cele o mie de fețe ale turmericului



Zeci de cercetări medicale au examinat deja diferitele beneficii medicinale ale acestui fantastic condiment.


Culoarea galben-intensă caracteristică a curry-ului se datorează turmericului li este folosit la condimentarea multor alimente și băuturi. Îmbunătățește digestia și metabolismul grăsimilor, dezinfectează, reduce inflamația și ajută la funcționarea corectă a sistemului imunitar.

Poți condimenta orezul și mâncărurile indiene utilizând turmeric, dar îl poți adăuga și la laptele de migdale sau de cocos de la micul dejun. Și în caz de răceală, poți prepara ceai de turmeric și îți voi arăta cum:

Ingrediente:

  •   1 lingură de ghimbir ras
  • 500 ml apă
  • 100 ml de lapte de cocos
  • 1 picătură de îndulcitor
  • 1 lingură de turmeric
  • 1 linguriță scorțișoară
  • un praf de piper negru

Fierbe apa, amestecă în aceasta turmericul și ghimbirul, acoperă totul și lasă la infuzat timp de 10 minute. Toarnă scorțișoara și piperul în îndulcitor, adaugă totul la ceaiul încă fierbinte de ghimbir și amestecă bine. La final, adaugă laptele călduț de cocos și îl și poți sorbi.

Dar nu doar în bucătărie puteți folosi această formă de ghimbir aurie, sub formă de pudră, regăsită pe rafturile de condimente din aproape fiecare magazin alimentar.

• Dacă pielea ta este grasă, atunci poți folosi turmericul pentru a îți prepara o mască de față revigorantă, amestecându-l cu puțină apă și ulei de cocos. Aplică ușor și spală cu apă călduță după 3-5 minute.

• Pentru albirea dinților, realizează o pastă cu puțină apă, dar numai dacă gustul său subtil, însă caracteristic, nu te va deranja. Albește cu blândețe și - spre deosebire de bicarbonatul de sodiu - nu îți zgârie sau sensibilizează dinții. S-ar putea ca periuța de dinți și colțurile gurii tale să devină ușor colorate, însă cu ajutorul unui periaj cu pastă clasică de dinți vei rezolva problema.

Care este rețeta ta preferată cu turmeric? Scrie într-un comentariu! :-)

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

  • leguma preferată a toamnei, dovleacul! - blog

    Leguma preferată a toamnei, dovleacul!

    Dovleacul este 100% leguma toamnei: culoarea sa, gustul său suculent, iar rețetele realizate din acesta aduc toamna direct pe masa din bucătărie.

    Vizualizează
  • alimente ce întăresc sistemul imunitar toamna - blog

    Alimente ce întăresc sistemul imunitar toamna

    Din păcate, vara se apropie de sfârșit. Se întunecă mai devreme și nu mai este suficientă o simplă rochie, deoarece trebuie să ne gândim că zilele devin din ce în ce mai răcoroase. Această perioadă este foarte importantă în ceea ce privește pregătirea sistemului nostru imunitar pentru iarnă și combaterea diferitelor virusuri.

    Vizualizează
  • 10 motive pentru a-ți începe ziua cu apă cu lămâie! - blog

    10 motive pentru a-ți începe ziua cu apă cu lămâie!

    Dacă până acum nu ai mai experimentat această senzație, atunci s-ar putea să te șocheze faptul de a-ți începe ziua cu un pahar plin cu apă cu lămâie, dar crede-mă că efectul acesteia te va convinge că este un MUST să îți începi ziua cu un astfel de cocktail revigorant.

    Vizualizează

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe