Zeci de cercetări medicale au examinat deja diferitele beneficii medicinale ale acestui fantastic condiment.
Culoarea galben-intensă caracteristică a curry-ului se datorează turmericului li este folosit la condimentarea multor alimente și băuturi. Îmbunătățește digestia și metabolismul grăsimilor, dezinfectează, reduce inflamația și ajută la funcționarea corectă a sistemului imunitar.
Poți condimenta orezul și mâncărurile indiene utilizând turmeric, dar îl poți adăuga și la laptele de migdale sau de cocos de la micul dejun. Și în caz de răceală, poți prepara ceai de turmeric și îți voi arăta cum:
Ingrediente:
- 1 lingură de ghimbir ras
- 500 ml apă
- 100 ml de lapte de cocos
- 1 picătură de îndulcitor
- 1 lingură de turmeric
- 1 linguriță scorțișoară
- un praf de piper negru
Fierbe apa, amestecă în aceasta turmericul și ghimbirul, acoperă totul și lasă la infuzat timp de 10 minute. Toarnă scorțișoara și piperul în îndulcitor, adaugă totul la ceaiul încă fierbinte de ghimbir și amestecă bine. La final, adaugă laptele călduț de cocos și îl și poți sorbi.
Dar nu doar în bucătărie puteți folosi această formă de ghimbir aurie, sub formă de pudră, regăsită pe rafturile de condimente din aproape fiecare magazin alimentar.
• Dacă pielea ta este grasă, atunci poți folosi turmericul pentru a îți prepara o mască de față revigorantă, amestecându-l cu puțină apă și ulei de cocos. Aplică ușor și spală cu apă călduță după 3-5 minute.
• Pentru albirea dinților, realizează o pastă cu puțină apă, dar numai dacă gustul său subtil, însă caracteristic, nu te va deranja. Albește cu blândețe și - spre deosebire de bicarbonatul de sodiu - nu îți zgârie sau sensibilizează dinții. S-ar putea ca periuța de dinți și colțurile gurii tale să devină ușor colorate, însă cu ajutorul unui periaj cu pastă clasică de dinți vei rezolva problema.
Care este rețeta ta preferată cu turmeric? Scrie într-un comentariu! :-)
Comentarii
Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta