Leguma preferată a toamnei, dovleacul!
leguma preferată a toamnei, dovleacul!

Leguma preferată a toamnei, dovleacul!



Dovleacul este 100% leguma toamnei: culoarea sa, gustul său suculent, iar rețetele realizate din acesta aduc toamna direct pe masa din bucătărie. Îți voi arăta cele mai bune modalități de a utiliza această specialitate favorită de toamnă și de a o introduce în viața te de zi cu zi.

Când spunem dovleac, ne gândim în primul rând la un aliment, însă merită să îl luăm de pe farfurie și să îi găsim o întrebuințare și la îngrijirea frumuseții. Chiar și aroma dovleacului îți poate preschimba starea de spirit într-una pozitivă, iar dacă realizezi o mască facială din această super-legumă, pe lângă faptul că îți vei hrăni corespunzător pielea, dar te va cuprinde un sentiment plăcut de toamnă. Să vedem și motivul pentru care dovleacul întră în competiție cu cele mai bune produse cosmetice: în primul rând, conținutul ridicat de vitaminele A și C intensifică strălucirea pielii, iar conținutul de zinc ajută la restabilirea echilibrului pielii excesiv de grase.

Iar dacă pielea ta este destul de afectată de vremea toridă și razele puternice ale soarelui, atunci textura nutritivă a dovleacului va fi un adevărat răsfăț.

Iată cea mai bună rețetă pentru masca de față cu dovleac:

Decojește și coace dovleacul, lasă-l să se răcească, apoi pasează-l cu o ajutorul unei furculițe și adaugă 2 linguri de iaurt de soia și o lingură de mac. Întinde pasta pe toată suprafața tenului, masează-ți bine fața cu ajutorul acestei compoziții, las-o să acționeze timp de 15 minute și clătește-te. Nutrienții bogați din dovleac hrănesc, în timp ce semințele de mac îți vor conferi un masaj plăcut.

Supă cremă de dovleac

Bineînțeles, dovleacul reprezintă o adevărată explozie de vitamine pe perioada toamnă-iarnă, are o utilizare universală, devenind un adevărat jolly joker în bucătărie. Dacă îți propui realizarea doar unei singure rețete folosind dovleacul, atunci aceasta să fie supa-cremă de dovleac! Acesta se numără printre preferatele mele, iar odată ce o guști, va deveni un participant activ în meniul tău de toamnă!

Iată rețeta supei cremă de dovleac:

Ingrediente:

  • 2 pere coapte
  • 1,5 kg de dovleac
  • 2 roșii
  • 1 fir de praz
  • 2 căței de usturoi
  • o jumătate de linguriță de cuișoare măcinate
  • o jumătate de linguriță de sare
  • piper proaspăt măcinat
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 litru de supă de legume


Perele se decojesc, sâmburii se îndepărtează, apoi se tai cubulețe mici; se decojește dovleacul și, de asemenea, se taie în cubulețe. Îndepărtează coaja roșilor, apoi taie-le în bucăți mici, apoi spală prazul și taie-l în jumătate. Pisează cățeii de usturoi, adaugă uleiul și condimentele, apoi pune totul într-o tavă de copt. Tava se adaugă în cuptorul preîncălzit, și se lasă pe o perioadă de 45 de minute. Atunci când ai terminat cu acest pas, așteaptă puțin pentru ca ingredientele să se răcească, apoi adaugă supa de legume încet amestecă totul cu blenderul. Când este complet cremoasă, presară cubulețe de pesmet și poate fi servită. Poți picura deasupra, unul-două picături de ulei de măsline.

Dacă pielea ta a devenit mai fumoasă datorită dovleacului, iar supa-cremă te-a învăluit cu căldura sa, atunci poate începe sculptarea dovleacului! Astfel vei intra complet în spiritul toamnei, ca să nu mai vorbim despre ce program haios și distractiv poate fi un asemenea eveniment, pentru întreaga familie. În timp ce sculptăm dovlecelul, putem sorbi dintr-un ceai de ghimbir, acesta fiind o adevărată delicatesă de toamnă și un trend în vogă, pe perioada acestor luni!

Ceai de ghimbir

Atunci când prepari cea de ghimbir, dă prin răzătoare o bucată de ghimbir de dimensiunea degetului mic, apoi dă în clocot. Dacă simți că are un gust prea intens, atunci adaugă ghimbirul ras la ceai verde sau negru gata preparat, această metodă fiind de asemenea eficientă. Prepararea în sine a ceaiului de ghimbir va avea deja un efect calmant asupra ta.

Poți intensifica efectele programelor vizând dovlecei și ceaiuri de ghimbir, cu ajutorul vaporizării uleiului esențial de portocală naturală, care te va transpune într-un spirit incredibil de toamnă. :-)

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

  • alimente ce întăresc sistemul imunitar toamna - blog

    Alimente ce întăresc sistemul imunitar toamna

    Din păcate, vara se apropie de sfârșit. Se întunecă mai devreme și nu mai este suficientă o simplă rochie, deoarece trebuie să ne gândim că zilele devin din ce în ce mai răcoroase. Această perioadă este foarte importantă în ceea ce privește pregătirea sistemului nostru imunitar pentru iarnă și combaterea diferitelor virusuri.

    Vizualizează
  • 10 motive pentru a-ți începe ziua cu apă cu lămâie! - blog

    10 motive pentru a-ți începe ziua cu apă cu lămâie!

    Dacă până acum nu ai mai experimentat această senzație, atunci s-ar putea să te șocheze faptul de a-ți începe ziua cu un pahar plin cu apă cu lămâie, dar crede-mă că efectul acesteia te va convinge că este un MUST să îți începi ziua cu un astfel de cocktail revigorant.

    Vizualizează
  • prepară-ți tu detergentul de rufe! - blog

    Prepară-ți tu detergentul de rufe!

    Detergent de casă? Dacă nu ai încercat încă, atunci este timpul să strecori puțină naturalețe și în procesul de spălare al rufelor. Pielea ta, mașina de spălat și portofelul îți vor fi toate recunoscătoare.

    Vizualizează

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe