Alimente ce întăresc sistemul imunitar toamna
alimente ce întăresc sistemul imunitar toamna

Alimente ce întăresc sistemul imunitar toamna



Din păcate, vara se apropie de sfârșit. Se întunecă mai devreme și nu mai este suficientă o simplă rochie, deoarece trebuie să ne gândim că zilele devin din ce în ce mai răcoroase. Această perioadă este foarte importantă în ceea ce privește pregătirea sistemului nostru imunitar pentru iarnă și combaterea diferitelor virusuri. Totul începe cu dieta noastră zilnică.

Evită tot ceea ce nu este natural!

Indiferent cât de tentantă poate fi prepararea mâncărurilor instante, nu le luat de pe raft! Acestea sunt pline de substanțe artificiale care sunt toxice pentru organismul tău. Probabil nu resimți efectul imediat, dar crede-mă, nu vei scăpa fără pedeapsă! În plus, aceste substanțe pot fi eliminate din organism doar într-un timp foarte lung, iar uneori chiar deloc.

Mai degrabă, gândește-te ce ai putea prepara rapid din alimente și ingrediente proaspete, care sunt mult mai hrănitoare și mai sănătoase decât versiunile prefabricate.

O porție de spaghete cu un sos sănătos va fi gata în câteva minute. De asemenea, poți realiza o salată cu viteza luminii. Și dacă nu ai timp să mănânci, poți lua cu tine un smoothie de legume delicios oriunde.

Mâncare sănătoasă, viață sănătoasă

  • Alimentele care conțin acizi grași Omega 3, cum ar fi peștele și semințele de in, nu te protejează doar împotriva bolilor cardiovasculare, dar și îți întăresc și sistemul imunitar.

  • Aportul de lichide este, de asemenea, foarte important și, după cum știm, nu doar în această perioadă. Deși resimțim mai puțină sete iarna, nu ar trebui să uităm să bem suficiente lichide. Ar trebui să fie în principal apă minerală sau ceai care întărește sistemul imunitar. Un astfel de ceai poate fi cel de măceșe, care este bogat în vitamina C. În loc de pliculețe de ceai, cumpără bobițe de măceșe din magazine naturiste și adaugă o linguriță plină ochi la 300 ml de apă rece. Nu fierbe apă, deoarece astfel vitamina C se va pierde din acestea. Lasă-le la înmuiat peste noapte, strecoară-le dimineața și consumă zilnic câte două-trei cești. Dacă îți place cald, poți încălzi puțin apa, dar în niciun caz să nu o fierbi!

  • Alimentele bogate în fibre, precum fructele și legumele, ajută la o digestie sănătoasă. Cerealele sunt, de asemenea, bogate în fibre, așadar că în loc de dulciuri pline de zahăr, prepară delicatese cu fulgi de ovăz și germeni de grâu.

  • Vitamina E are un efect benefic asupra sistemului imunitar. Se regăsește într-o o mulțime de uleiuri vegetale, în alune, migdale și ouă. Spre deosebire de alte vitamine liposolubile, vitamina E rămâne în organism doar pentru o perioadă scurtă de timp, deci trebuie alimentată în mod constant. Adaugă ulei delicios din semințe de dovleac la salată, vei avea parte de o mâncare delicioasă și ai făcut un pas important pentru sănătatea ta!

  • Vitamina C este un alt stimulent foarte important al sistemului imunitar. Dacă vrei să consumi multă vitamina C, atunci mănâncă cât mai mulți ardei verzi, coacăze, lămâi, gulii, broccoli, kiwi, varză murată.

  • Dintre oligoelemente, zincul și seleniul ajută cel mai bine sistemul imunitar. Poți beneficia de un surplus de zinc în principal din produse lactate și de seleniu din roșii, broccoli, sfeclă și ceapă. Sfecla poate fi consumată și crudă Rade-o alături de măr și câteva picături de zeamă de lămâie. Nu este doar sănătos, ci foarte delicios!

Pregătește-ți și pielea!

Masca facială cu ceai verde pentru ten gras de la Manna reprezintă un adevărat miracol pentru pielea grasă, cu tendință acneică. A luat naștere în urma combinării argilei verzi și a ceaiului verde și este complet lipsită de chimicale și de ulei de palmier. Adaugă 1-2 lingurițe rase într-un recipient curat și adaugă câteva picături de apă pură pentru a obține o pastă. Aplică masca pe față, gât, decolteu, dar evită zona din jurul ochilor. Las-o să se usuce. Așteaptă 15-20 de minute. După aceea, spală-te cu apă călduță și bucură-te de o piele radiantă!

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe