În zilele mai reci ale toamnei, la sfârșitul unei zile lungi, nu este nimic mai bun decât un castron de supă caldă și cremoasă pe care, sorbind-o agale, îți vei reîncărca trupul cu substanțe nutritive valoroase, iar sufletul tău se va relaxa.
Legumele multicolore de toamnă se își sacrifică vitaminele doar pentru tine și pentru ca tu să prepari o super-supă fierbinte, iar odată încercate, îți garantez că vor deveni favoritele tale. În afară de faptul că sunt super-gustoase, le recomand, mai ales dacă obișnuiești să consumi puține legume sau pur și simplu ți-ar plăcea să te delectezi cu o bunătate aromată, condimentată, decât cu legume crude. Supele de toamnă au un efect benefic nu doar asupra corpului tău, ci și asupra sufletului tău. Fie ca acest sfert de oră să fie dedicat liniștii, atâta timp cât le consumi și te relaxezi puțin. Pornește o muzică bună și bucură-te de aromele și gusturile delicioase, ce îți vor fascina simțurile!
Supă cremă de țelină cu lapte de cocos
2 țeline medii2 mere
2 pumni de miez de nucă
2 lingurițe mici-rase de sare de Himalaya
500 ml de lapte de cocos
Mod de preparare: legumele și merele se decojesc, apoi se taie în bucăți medii. Se fierb împreună cu laptele de cocos și miezurile de nucă nepisate, apoi se toarnă în blender, pentru ca supa să devină cremoasă. Deasupra se presară miez de nucă și se servește.
Supă de legume de toamnă
1 lingură de ulei de măslineo ceapă
o țelină
2 morcovi
1 cățel de usturoi, zdrobit
o lingură de rozmarin proaspăt sau o linguriță rasă de rozmarin uscat
o conservă de roșii cuburi sau 4 roșii proaspete, decojite
1 litru de supă/zeamă de legume
1/2 varză
o ceașcă de orz/arpacaș, spălat
o conservă de fasole roșie boabe
1 mănunchi de pătrunjel proaspăt
1 vârf de sare
Mod de preparare:
Se încălzește uleiul de măsline într-o cratiță și se adaugă ceapa cu țelina, lăsându-se la călit până când devin sticloase. Morcovii tăiați rondele se adaugă și ei la acestă compoziție și se fierb timp de 5 minute. În cele din urmă, adăugă usturoiul, rozmarinul și varză tăiată în secțiuni medii ori julien. Atunci când ești gata, toarnă peste amestec roșiile și supa/sucul de legume, adaugă sare, piper, după gust și pune la fiert. Adăugă în supă și orzul/arpacașul bine spălat, lasă la fiert încă 20 de minute. Mai adaugă apă dacă este necesar. La sfârșit se toarnă fasolea și pătrunjelul tocat mărunt.
După asemenea mese delicioase, nu te opri aici cu răsfățul. Direcția baie și afundă-te în parfumul spumei unei băi calde, îmbogățită cu bila de baie cu lapte de cocos Manna. Apoi, masează-ți pielea umedă cu untul de shea Manna, filtrat prin vulcanit cu lavandă și arbore de ceai. Înainte de a adormi, picură puțin ulei esențial de lavandă pe pernă, pentru ca a doua zi să te trezești simțindu-te ca pe un câmp maiestuos de lavandă. Minute perfecte de toamnă!
Comentarii
Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta