Puțini sunt care încă nu au auzit despre această abreviere, dar mulți nu știu de la ce denumire provine GMO (ro. OMG). Desigur, ceea ce înseamnă nu aduce a bine și mai exact: Organism modificat genetic, care, din păcate, este extrem de dăunător organismului. Îți voi arăta ce trebuie să știi despre acesta și cum îl poți evita!
Mai întâi, să clarificăm ce este modificarea genetică.
Identității unui organism viu i se inserează secvențe din materialul genetic a unul alt organism, secvențe din ADN-ul său. De ce? În scopul de a eradica total orice urmă de plante sălbatice nefolositoare (buruieni) apărute în mod spontan pe terenurile agricole, cu ajutorul unor substanțe chimice puternice, fără a afecta în vreun fel cultura propriu-zisă. Astfel, mulțumită ADN-ului nou încorporat, cultura va deveni mai rezistentă la diferite insecte și dăunători, plantele folositoare crescând mult mai mari, într-o perioadă mai scurtă de timp, cu șanse mai mici de deteriorare, oferindu-i mai multe șanse de profit producătorului.
Problema este că, atâta timp cât mărul pulverizat cu pesticid poate fi spălat de otravă, sub jetul de apă, plantele modificate genetic își vor păstra materialul genetic străin, iar noi îl vom consuma ca atare. Opiniile cercetătorilor cu privire la efectele alimentelor modificate genetic asupra organismului uman sunt împărțite, dar un lucru este cert: există o multitudine de probleme privind sănătatea și de etică, astfel, nu s-au formulat încă răspunsuri clare și liniștitoare pe această temă.
În special în cazul porumbului, al rapiței și a soiei ar trebui să te îngrijorezi că a putea fi o versiune modificată genetic, deoarece aceste plante sunt cele mai atinse de manipularea genetică din lume.
Probabil că acum te gândești că oricum consumi destul de rar aceste alimente, dar adevărul este că foarte multe produse prelucrate conțin aceste ingrediente. Printre altele se numără alimentele pane congelate, amestecurile supelor instante, prăjiturile din comerț, mezelurile, ba chiar și ciocolata. Aș putea continua această listă la nesfârșit. În compoziția acestor alimente și semipreparate, avem o mare șansă de a găsi urme de soia, porumb sau rapiță, bineînțeles în cantități mici și nu este greu de imaginat că în termen de câțiva ani, potențialele efectele negative ale acestora se pot abate asupra sănătății organismului tău.
Regulamentele comerciale globale privind exportul și importul alimentelor modificate genetic se schimbă foarte repede, astfel încât, foarte probabil că vei conștientiza prea târziu de existența alimentelor modificate genetic aflate deja pe rafturile magazinelor. Cum să eviți aceste alimente? Alege alimente ce au fost procesate cât mai puțin posibil, adică alimente proaspete, de sezon și bio, care nu au fost atinse de cantități mari de substanțe chimice. Îți sugerez să vizitezi piața locală și vânzătorii de tip mici fermieri, producători primari, eventual pe care îi cunoști sau în care ai încredere, despre care te-ai asigurat că îți vor vinde numai bunuri de origine fiabilă. În cazul produselor la care acest lucru nu este posibil, citește întotdeauna lista completă a ingredientelor și, dacă nu te-au convins, atunci consultă originea ingredientelor.
O alimentație sănătoasă, bineînțeles, nu reprezintă un stil de viață complet, în cazul în care pielea ta atinge o multitudine de substanțe sintetice, care mai apoi sunt absorbite în corpul tău.
Pentru îngrijirea naturală a pielii recomand produse realizate din ingrediente naturale, ce se regăsesc în gama de cosmetice Manna și în mod cert și garantat nu conțin substanțe chimice. Dacă dorești să îți începi toamna cu o delicatesă cu adevărat naturală, atunci ți-aș recomanda exfoliantul Manna cu lufa, care îți hidratează și îți revigorează simultan pielea. Este bogat în comori rare ale naturii precum ulei din nucă de cocos, ulei de migdale, ulei esențial de lămâie și scorțișoară și lufa, pentru ca Tu să arăți natural și să strălucești în fiecare zi.
Comentarii
Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta