Specialități vegane delicioase pentru Halloween
specialități vegane delicioase pentru halloween

Specialități vegane delicioase pentru Halloween



Halloween-ul este cel mai bun moment pentru a-ți lăsa imaginația liberă (și) în bucătărie. În această perioadă a anului defilează tot felul de costume amuzante, dar și înspăimântătoare, măști, decorațiuni și, desigur, mâncare, spre deliciul copiilor și al adulților.

Nu trebuie să renunți la o alimentație echilibrată nici în aceste zile, motiv pentru care astăzi ți-am pregătit câteva idei de gustări vegane - o delicatesă sărată și una dulce.


Biluțe „groaznice” de ciuperci

Indiferent dacă urmează să găzduiești o petrecere de Halloween sau vrei doar să-ți surprinzi copiii cu o mică delicatesă înfricoșătoare, cu ajutorul ciupercuțelor preparate în formă de glob ocular, nu cred că poți da greș. Cei mai mici te pot ajuta chiar și cu pregătirea, iar astfel, cu siguranță se vor distra.
Biluțele de ciuperci pot fi servite ca și aperitiv, dar pot fi, de asemenea, o gustare pe platou de servit simplu.


Ingrediente:

  • 0,5 kg ciuperci (de exemplu, Champignon)
  • 1 pachet de tofu
  • 2 linguri de oțet balsamic
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 1 căței de usturoi
  • pentru condimentare: sare, piper și usturoi după gust
  • pentru decorare: măsline negre și roșii uscate

Iată cum se prepară:


  1. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade și curăță capetele de ciuperci.
  2. Amestecă bine tofu și condimentele, usturoiul și zeama de lămâie într-o textură cremoasă.
  3. Adăugați un pic de oțet balsamic pe fundul capetelor de ciuperci și distribuie crema în interiorul pălăriilor astfel încât să depășească doar cu puțin marginea.
  4. Taie roșiile uscate în felii subțiri și așează-le deasupra cremei - acestea vor fi „venele” globului ocular. Feliază și măslinele și așează-le pe „ochi”.
  5. Coace biluțele de ciuperci timp de 15 până la 20 de minute, apoi le servește-le calde sau la temperatura camerei.


Biluțe dulci-monstruoase

Biluțele de cocos sunt la fel de populare și în bucătăria vegană. Poți înregistra un succes similar cu această rețetă de „biluțe-monstruoase” pe bază de curmale. Și nu numai datorită gustului, ci și pentru că se pot crea micuți monștri super-înfricoșători din acele biluțe minuscule.
De asemenea, poți invita la această activitate întreaga familie, întrucât frământarea de biluțe de cacao și curmale reprezintă o destindere plăcută pentru toată lumea.

Ingrediente:

  • 95 g alune
  • 200 g curmale fără sâmburi
  • 2 linguri de cacao pudră vegană
  • 4 linguri de unt vegan de arahide
  • 30 g fulgi de ovăz fără gluten
  • Pentru decorare: fâșii de ciocolată, chipsuri de nucă de cocos, eventual globuri oculare din zahăr

Iată cum se prepară:


  1. Dă prin blender curmalele până când amestecul capătă o textură cremoasă (pe cât posibil, deoarece va fi cu adevărat cremoasă mulțumită restului ingredientelor, eventual le poți tăia în prealabil în bucăți foarte mici)
  2. Adaugă și celelalte ingrediente. Dacă va fi în continuare încă prea uscată compoziția sau de mici cocoloașe, atunci nu ezita să adaugi puțină apă, pentru a obține o compoziție păstoasă lipicioasă, potrivită frământării.
  3. Frământă cu mâinile biluţe de aproximativ 2-3 centimetri (micile mâini ajutatoare devin foarte utilie la acest pas).
  4. În timp ce biluțele sunt încă lipicioase, îmbracă-le ca un monstru: fie că le atașezi picioare de păianjen din fâșii de ciocolată, halate de fantomă din chipsuri de cocos sau le atașezi globuri oculare din zahăr.
  5. Pune monstruleții finalizați la frigider pentru aproximativ o jumătate de oră, pentru ca întreaga compoziție a biluțelor să se contopească.
Nu uita nici de tine însăți!

În timp ce pregătești micile gustări minunate, te poți îngriji și de pielea ta.

Halloween-ul se referă la cele mai înfricoșătoare și urâte măști, dar măștile pentru față Manna se referă la exact opusul: frumosul devine și mai frumos.

Sfatul meu: masca matifiantă hrănitoare cu argilă albastră adaugă o pată de culoare veselă dispoziției de Halloween, în timp ce îți hrănești pielea lucioasă și grasă în zona T, cu alge de apă dulce și ulei din arbore de ceai.

Tu cu care mască de față Manna de pregătești de Halloween?

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta Te poți conecta aici

Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe