Dacă până acum nu ți-a surâs versiunea tradițională de sushi, atunci sushi de fructe a fost inventat pentru tine. O specialitate de desert vegan, fără lapte, fără carne și fără făină care este ideală pentru oaspeți! Arată superb, iar gustul este special.
Recunosc faptul că prepararea de sushi mi-a stârnit întotdeauna interes, dar am preferat ca în loc de pește crud și foi de alge, să încerc mai degrabă o alternativă dulce, fructată și sănătoasă. Și un alt aspect important, să fie ușor și rapid de preparat. Sushi de fructe este unul dintre cele mai creative tipuri de sushi, care de curând a devenit destul de popular și aduce o nouă dimensiune acestei specialități gastronomice tradiționale japoneze.
Iată o super rețetă, perfectă pentru o gustare de weekend. Prepararea sa nu este deloc complicată, iar rezultatul vorbește de la sine!
Ingrediente:
1,5 cești de orez sushi (sau „shari”, orez cu bob rotund)
2 cești de apă
3 linguri de zahăr din floare de cocos
1 vârf de sare
1 ceașcă de lapte de cocos sau o jumătate de ceașcă de pastă de cocos
interiorul unei păstăi de vanilie
½ ananas proaspăt
3 kiwi
1 mango
8 căpșuni
Pentru rulare vei avea nevoie de un suport farfurie din bambus și de o folie alimentară.
Preparare:
În primul rând, gătește orezul în apa cu zahărul și vanilia, timp de aproximativ 15 minute, apoi amestecă în compoziție pasta de cocos sau laptele de cocos și pune capacul. Pune oala la o parte pentru a se răci, timp în care se va solidifica și absorbi laptele de cocos. Este important să absoarbă complet lichidul, iar astfel, toarnă pentru început mai puțin lapte de cocos.
Între timp, putem începe pregătirea fructelor: curăță ananasul și taie-l în fâșii (jardiniére) de aproximativ 1 cm, iar apoi, în același stil și kiwi. Căpșunile și mango se taie în foi subțiri. Cu ajutorul unui șervet sau prosop de bucătărie, ștergeți umiditatea de pe fructe. Când ai terminat și cu acest pas, întinde suportul din bambus peste care așezi folie alimentară. Adaugă peste folie aproximativ 4 până la 5 linguri de orez și netezește-l astfel încât să obții un dreptunghi gros de 1 cm. Așează fructele orizontal pe mijlocul dreptunghiului astfel încât să formeze o linie, dar poți prepara și cu 2 rânduri de fructe. După aceasta, tot ceea ce mai ai de făcut, este să înfășori totul cu ajutorul foliei și a bambusului, iar apoi să tai cu un cuțit bine ascuțit, inele de sushi de 1,5 cm grosime. Dacă dorești să ornamentezi micile delicatese, atunci poți pune felii subțiri de mango peste rulourile de sushi. Din orezul rămas, poți realiza felii maki, astfel: așează orezul în mici grămăjoare a câte 4-5 cm, iar apoi decorează-le cu fructele rămase.
Dacă îți dorești să exacerbezi atmosfera exotică după un desert delicios, atunci îți sugerez să încerci apa florală Manna de santal, ce, datorită aromei rafinate, te va transpune în lumea fascinantă și plină de farmec a grădinilor orientale.
Comentarii
Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta