
5 ingrediente de bucătărie care sunt produse de curățare perfecte
Produs de curățare direct din cămară și bucătărie? Nici nu te-ai gândi câte ingrediente culinare abia așteaptă să le încerci ca și produse de curățare a casei. Reinventează-ți puțin repertoriul gospodăriei și folosește comorile din bucătărie pentru a-ți lustrui casa!
Poți folosi în mod creativ ingredientele din bucătărie, dacă știi fiecare la ce folosește și prin ce metode te pot ajuta la curățenie. Gândește-te la faptul că bunicile noastre nu aveau la dispoziție atâtea produse pentru curățare, luate de-a gata din magazine și totuși casa lor strălucea întotdeauna. Tot ceea ce aveau nevoie se afla chiar în bucătăria lor, iar casa la strălucea datorită acestor ingrediente.
Utilizarea de „produse de curățare” alternative, pe lângă faptul că este creativă și eficientă, dar este și ecologică, întrucât aceste „produse” sunt complet naturale, lipsite de substanțe chimice și sintetice. Să nu mai vorbim despre faptul că te ajută se economisești mai mulți bani! Deci, să vedem ce fel de alimente pot deveni cele mai bune produse de curățare!
Îți voi arăta câteva exemple surprinzătoare, pe care merită să le încerci!
Cartoful
Probabil că la început ar putea părea surprinzător, dar cu ajutorul cartofilor cruzi poți lustrui ușa, dulapul de bucătărie sau rama ferestrei, dar și suprafețele de sticlă vor deveni strălucitoare datorită acestei legume crude. Decojește un cartof și taie-l în jumătate, iar instrumentul „de lustruit” este gata. Dacă fierbi cartoful, iar în zeama sa adaugi obiectele de argint și tacâmurile, acestea vor străluci. De asemenea, îți poți curăța bijuteriile de argint înnegrite, acestea vor redeveni lucitoare în mod absolut.Lămâia
Lămâia nu este doar o sursă de vitamina C, ci și un agent eficient de curățare a depunerilor de piatră și un produs pentru curățenia generală. La 5 linguri de sare adaugă zeama de la o lămâie, poți lustrui cu ajutorul compoziției întreaga baie, de la cadă și până la chiuvetă și robinetele de apă cu depuneri. Îți sugerez ca, mai întâi, să lași pasta albă să acționeze pe suprafețele problematice timp de 20-25 de minute, iar numai apoi să demarezi lustruirea. Dacă dorești să cureți cuptorul cu microunde, atunci toarnă apă într-un castron, apoi adaugă zeama de la o lămâie și pune-l în cuptorul cu microunde timp de 1-2 minute. Pe măsură ce apa fierbe și vaporii de lămâie pătrund interiorul aparatului, depunerile sunt înmuiate, iar astfel devin ușor de șters și îndepărtat cu o lavetă de bucătărie ori cu un burete. Poți curăța și fierbătorul de apă, eliminând depunerile de calcar, dacă fierbi în acesta apă cu zeamă de lămâie, iar apoi verși apa cu depunerile acumulate. Va străluci de curățenie.Leurda
Probabil că leurda este ultima pe care ți-o puteai imagina că ar fi adecvată pentru curățenie, deși este perfectă pentru acest scop. Nu doar mirosul seamănă cu cel al usturoiului, dar și ingredientul său activ este același cu cel al usturoiului, deci este și antibacteriană și fungicidă. Fierbe cam un buchețel de leurdă crudă timp de aproximativ 5 minute și adaugă 2 linguri de bicarbonat de sodiu la apa în care fierbe. Această soluție este perfectă pentru a șterge mobilierul de grădină, băncile și mesele. Nu poluează mediul înconjurător și nu trebuie te îngrijoreze nici mirosurile, deoarece bicarbonatul de sodiu, împiedică impregnarea mirosului de ceapă sauusturoi.
Comentarii
Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta