Încă din cele mai vechi timpuri plantele medicinale au jucat un rol important în viața oamenilor. Șamanii și Femeile Înțelepte atribuiau puteri magice acestor plante și le foloseau pentru vindecarea fizică și spirituală. Aici la Manna, ne folosim de aceste cunoștințe antice, atunci când amestecăm cele mai pure extracte din ierburi în compozițiile produselor noastre.
Probabil că îți vine greu să crezi, dar primele civilizații prețuiau cu mândrie ierburile și plantele medicinale. Una dintre cele mai vechi mențiuni despre acestea se regăsește pe tăblițe din lut, sub formă de inscripţie cuneiformă babiloniană, iar în Egiptul antic comorile naturii erau folosite ca și medicamente. Cu toate acestea, medicina chineză a fost cea care a subliniat utilizarea herbalelor într-o foarte mare măsură, întru-cât, conform filozofiei poporului chinez, cauzele bolilor constau din dezechilibrul armoniei dintre Yin și Yang, iar ierburile pot restabili acest echilibru.
În secolul 21, trăim o renaștere a medicamentelor pe bază de plante. Motivul pentru acest lucru este simplu: dorim tratamente naturale pentru a contracara efectele negative rezultate din mediul nostru ambiant și din stilul de viață actual.
Acum, să aruncăm o privire la cele 3 antice ingrediente pe care le poți regăsi în Manne! Ne-am întors la cele mai vechi tradiții pentru a îți oferi ție și pielii tale, cele mai bune produse posibile! Credem că putem învăța multe din vechile tradiții.
Arbore de ceai
Arborele de ceai este unul dintre cele mai populare plante medicinale din lume. Efectele antibacteriene și antivirale ale uleiului obținut din acesta sunt cunoscute în medicina populară de secole. Îți recomand utilizarea sa dacă îți place clasicul „parfum al purității” și dacă îți dorești un răsfăț blând. Uleiul esențial Manna 100% pur poate fi folosit nu numai pe piele, ci și la curățenia casei sau pentru vaporizare. Desigur, această plantă străveche a devenit, de asemenea și un ingredient de bază în săpunurile noastre. Încearcă săpunul COCO Ulei din arbore de ceai și, dacă ți-ai răsfăța pielea după baie, atunci îți recomand untul de shea filtrat prin vulcanit cu ulei esențial de levănțică și arbore de ceai.Lămâița
Cea de-a doua plantă străveche este lămâița, care are un efect puternic de ameliorare a stresului și prezintă un efect ușor sedativ. Aroma cerească aproape că ne transpune în Orientul Îndepărtat și creează un sentiment exotic, revigorant. Lămâița are efect asupra tuturor simțurilor, aroma sa fiind înălțătoare, mătăsoasă. Conform tradiției, ameliorează depresia și starea de tristețe, reîmprospătând mintea. Cu această specialitate am îmbogățit una dintre cele mai populare săpunuri, respectiv Săpunul din lămâiță și aloe vera. Minunata plantă medicinală se folosește, de asemenea și intern, iar în acest sens există o multitudine de rețete asiatice de curry verde cu lămâiță, care ne dăruiesc gusturi autentice.Lavanda
Cea de-a treia și cea mai îndrăgită plantă este lavanda. Folosirea acesteia este egală cu trăirea liniștii și a armoniei. Uscată devine perfectă ca şi odorizant și insecticid, iar sub formă de ulei esențial, are utilizări aproape infinite la număr: picurată în apa de baie sau amestecată cu diferite uleiuri, o poți întinde și pe piele. Toată lumea pare a fi fană a levănțicii, așadar am realizat mai multe produse Manna ce o conțin: încearcă Untul de shea filtrat prin vulcanit cu lavandă și arbore de ceai, Săpunul lichid COCO lavandă sau Deodorantul cremă cu lavandă și arbore de ceai.Știai că și ceaiul în sine este considerat a fi o plantă medicinală? „Descoperirea” acestuia este legată de un împărat chinez căruia, conform legendei, vântul ia suflat o frunză de ceai în ceașca sa cu apă fierbinte. Cu răsfățul ceaiului te poți întâlni chiar și la două măști faciale Manna: Masca facială cu ceai verde pentru ten gras și Masca de faţă cu alginit şi ceai alb.
Comentarii
Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta