Cea mai bună înghețată de ciocolată, făcută în casă!
cea mai bună înghețată de ciocolată, făcută în casă!

Cea mai bună înghețată de ciocolată, făcută în casă!



Ciocolata este „aurul” aztecilor, chiar și simpla sa aromă ne redă o dispoziție plăcută, pe când gustul său ne reamintește de copilărie și ne eliberează „hormonul fericirii”. Pe căldura verii, cel mai bine este să pregătim acasă acest desert ceresc.

Dacă până acum ai crezut că înghețata de casă nu ar fi niciodată la fel de delicioasă precum variantele din magazin, eventual te-a împiedicat faptul că nu deții un aparat de înghețată, atunci am o veste bună: din ingrediente puține, poți realiza cea mai bună înghețată de ciocolată acasă. Iată, două rețete preferate, însă gama de posibilități este nesfârșită, fii creativă și experimentează! Ceea ce contează cel mai mult, este faptul că înghețata de casă este alcătuită numai din ingrediente pure și sănătoase, iar dacă acorzi atenție ingredientelor, atunci o poți realiza în stil vegan!

Înghețată de ciocolată vegană cu căpșuni

Acesta reprezintă un desert foarte simplu, dar în același timp sofisticat, ce combină o multitudine de gusturi delicioase.

Ingrediente:
  • 400 ml de lapte de cocos
  • 150 g de lapte organic sau ciocolată neagră, merită aleasă cea mai bună calitate posibilă
  • 100 g de ulei de cocos
  • 5 linguri de sirop de agave
  • 8 căpșuni proaspete, coapte
  • interiorul unei păstăi de vanilie

Mai întâi fierbe laptele de cocos, apoi adaugă vanilia și ia de pe foc timp de 15 minute pentru a se răci. După aceasta, nu mai rămâne nimic altceva decât amestecarea ingredientelor rămase: ciocolată ruptă în bucăți, siropul de agave, căpșunile și grăsimea de cocos. Amestecă totul într-un blender, apoi toarnă compoziția într-un castron și pune-l în congelator timp de 7-8 ore. Amestecă toată compoziția, din oră în oră cu ajutorul unui mixer manual, pentru ca textura să se mențină ușoară și să înghețe cu cât mai multe bule de aer. Când timpul s-a scurs, poți servi înghețata. Dacă dorești să fie și mai „ciocolatie”, atunci topește puțină ciocolată neagră în aburi și toarnă siropul peste înghețată.


Înghețată de ciocolată fără nimic altceva

Ingrediente
  • 400 ml lapte de migdale
  • 50 g zahăr de mesteacăn
  • 1 linguriță de extract dintr-o păstaie de vanilie
  • 70 g de grăsime de cocos
  • 15 g de pudră de cacao organic de înaltă calitate
  • 15 g de amidon de porumb

Într-un castron, încălzim jumătate din laptele de migdale cu zahărul de mesteacăn, uleiul de cocos și cacao. Este important să nu fiarbă! Între timp, într-un alt vas, amestecăm restul de lapte de migdale cu amidonul și apoi amestecăm fără a forma cocoloașe, apoi se toarnă în laptele fierbinte de migdale cu cacao. Se reîncălzește, aproape de fierbere și alături de amestecare continuă se menține la foc în clocot timp de 5 minute. Se lasă să se răcească și se toarnă într-o cutie de înghețată, apoi se lasă la congelator, unde se amestecă la fiecare jumătate de oră, cu ajutorul unui mixer de mână. După 4-5 ore, dacă a atins textura potrivită, o putem consuma. O putem îmbogăți cu ciocolată rasă sau bucăți de fructe!

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe