Ştiu deja şi copiii că ronţăirea unor alimente bogate în fibre, mere crude, morcovi, gulii, ţelină, curăţă şi întăreşte dantura. Însă puţin ştiu că alimentele bogate în fosfor, cum ar fi tofu sau seitan, ajută şi ele la păstrarea sănătăţii dinţilor.
Din păcate, spălarea regulată şi profundă a dinţilor nu oferă protecţie suficientă dinţilor nici dacă foloseşti paste de dinţi naturale fără chimicale, cum e pasta de dinţi Manna fără fluor, cu mentă şi salvie.
În orice caz, trebuie să cureţi şi spaţiile dintre dinţi, însă din păcate, nici cele mai bune periuţe de dinţi nu reuşesc să acceseze aceste spaţii.
Apoi, trebuie să ştii care alimente sunt cele care dăunează smalţului care acoperă şi protejează dinţii, în pofida unei îngrijiri profunde.
Cele 5 alimente dăunătoare principale:
- Fructele citrice: acidul citric din păcate nu favorizează dantura, oricât de gustoase şi sănătoase ar fi aceste fructe.
- Murăturile: deşi sunt benefice pentru digestie şi sănătatea florei intestinale, din păcate nu au aceleaşi efecte asupra danturii. Dăunează mai ales dacă le combini cu sosuri care conţin zahăr sau maioneză.
- Acelaşi lucru se poate spune despre cafea: consumul regulat de cafea îţi poate decolora dinţii şi poate distruge smalţul, mai ales dacă o bei cu zahăr.
- Răcoritoare: acidul, zahărul şi dioxidul de carbon sunt oricum dăunătoare, cu atât mai mult dacă le combini.
- Alimente cu conţinut ridicat de zahăr: poate n-ai fi crezut, dar nici măcar fructele perfect uscate nu sunt mult mai bune din acest punct de vedere decât ciocolata sau bomboanele care sunt de altfel mult mai nesănătoase.
Comentarii
Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta