Multiplele beneficii ale uleiului de arbore de ceai
multiplele beneficii ale uleiului de arbore de ceai

Multiplele beneficii ale uleiului de arbore de ceai



Uleiul esenţial de arbore de ceai, care emană o senzaţie de curăţenie, camfor şi mireasmă proaspătă, reprezintă unul dintre ingredientele de bază ale cosmeticii naturale pentru îngrijirea pielii grase, cu probleme şi acneice, de aceea îmi place să-l folosesc pentru prepararea produselor Manna:

  • pe lângă uleiul de lavandă, şi uleiul esenţial de arbore de ceai este o raritate pe care o poţi aplica pe piele în formă nediluată,
  • Săpunul Cocos şi Arbore de Ceai preparat din el este recomandat în primul rând pentru pielea grasă şi acneică sau scalpul cu mâncărime şi tendinţă de mătreaţă,
  • Uleiul esenţial de arbore de ceai de la Manna poate fi aplicat pe coşuri jenante şi inflamate, cu degetul sau cu beţişoare pentru ureche. Lasă-l pe piele una-două ore, apoi clăteşte-l. Ideal e să repeţi operaţiunea cu câteva ore mai târziu în aceeaşi zi,

Dar asta nu e tot!

Dacă ai pielea grasă, cu coşuri sau acneică

  • poţi prepara o mască de faţă din el, cu gel de aloe vera
Amestecă o lingură din materialul gelatinos obţinut proaspăt din frunza plantei de aloe cu 2-3 picături de ulei esenţial de arbore de ceai şi aplică amestecul pe tenul curăţat. Lasă-l să acţioneze timp de 15-20 minute, apoi clăteşte-l. 

Dacă ai coşuri doar ocazional sau tenul combinat care se îngraşă doar pe anumite porţiuni

  • efectul nutritiv, calmant şi dezinfectant al mierii pe pielea cu coşuri este binecunoscut, iar iaurtul îţi va catifela şi curăţa tenul. Ele creează o mască excelentă pentru toate tipurile de ten şi poţi conta pe ele dacă doreşti o mască de înfrumuseţare disponibilă oricând. Însă dacă suferi şi de puncte negre şi coşuri, merită să adaugi 2 picături de ulei de arbore de ceai la masca preparată din câte-o lingură de miere şi iaurt. Poţi aplica masca pe zona decolteului sau chiar pe porţiunile cu coşuri de pe spate. 

Dacă ai pielea uscată, dar şi coşuri

  • dacă faci parte din persoanele care se luptă cu tenul uscat şi coşuri în acelaşi timp, poţi încerca, pe lângă reţeta anterioară, şi o versiune cu ulei de măsline: adaugă la o linguriţă de ulei de măsline pur extravirgin 2 picături de ulei esenţial de arbore de ceai şi masează amestecul pe faţă timp de 2-3 minute. Apoi şterge faţa cu o dischetă demachiantă şi lasă uleiurile să pătrundă în piele. În loc de ulei de măsline poţi folosi şi ulei cosmetic de argan, care nu îţi încarcă porii.

Dacă ai scalpul cu mâncărimi şi predispus la mătreaţă

După ce te speli pe cap, poţi pune ulei de arbore de ceai în apa cu care te clăteşti. Amestecă 1-2 linguri de oţet de mere la un litru de apă, 4 picături de ulei de arbore de ceai şi 3 picături de ulei de lavandă.


Dacă suferi de transpiraţia picioarelor sau fungi, sau pantofii ţi se par urât mirositori

Umple câteva şosete vechi cu 100 g de bicarbonat de sodiu în care ai adăugat în prealabil 5-6 picături de ulei esenţial de arbore de ceai. Pune şosetele în pantofi şi lasă-le să stea cel puţin o noapte.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe