6 scopuri în care poţi folosi congelatorul
6 scopuri în care poţi folosi congelatorul

6 scopuri în care poţi folosi congelatorul



Tu ce ţii în congelator? Alimente semipreparate şi resturi? Ingredientele pentru o cină rapidă? Eventual condimente verzi, bază de supă, ca să le poţi scoate repede în stare proaspătă, când găteşti?

Congelatorul poate fi utilizat în scopuri mult mai interesante. Iată cele mai bune 6 idei pentru utilizarea congelatorului:
  1. Poate creşte durabilitatea ciorapilor noi: pune-i într-o pungă de plastic în congelator peste noapte, iar a doua zi, lasă-i să se decongeleze la temperatura camerei. Se vor rupe mai greu.
  2. Pentru eliminarea cearcănelor: o lingură răcită bine poate face minuni cu pleoapele umflate sau cucui pe capul copilaşului. Pentru cearcăne şi pungi sub ochi, poţi folosi şi filtrul de ceai negru umezit şi răcit timp de câteva minute.
  3. Pentru prim-ajutor în caz de arsuri: pulpa gelatinoasă a plantei aloe congelată în suportul pentru cuburi de gheaţă va fi şi mai eficientă în atenuarea leziunilor pielii produse în bucătărie sau în zile fierbinţi de vară.
  4. Pentru o utilizare mai economică a produselor de machiaj: creionul dermatograf poate fi ascuţit mai uşor, dacă îl ţii timp de o jumătate de oră în congelator.
  5. Pentru creşterea durabilităţii lumânărilor: lumânările lungi şi subţiri tind să se îndoaie la temperatura camerei, de aceea merită să le păstrezi în frigider sau chiar în congelator.
  6. Pentru salvarea unei cărţi udate: Îţi place să te întinzi în cadă cu o carte bună? Dacă da, ţi s-a întâmplat probabil să-ţi uzi cartea sau să i se onduleze foile de la umiditate. Poate fi util să o pui într-o pungă în congelator timp de câteva zile. Nu te aştepta la minuni, însă scăpate de cristalele de gheaţă şi presate, starea paginilor poate fi remediată puţin.
+1 sugestie: primăvara a sosit brusc, de aceea recomand prietenilor Manna cei mai sensibili la schimbarea temperaturii: ţineţi-vă cremele-spumă de corp într-un loc răcoros.

Dacă vă aprovizionaţi cu o cantitate mai mare din aceste produse de îngrijire naturale, fără conservanţi şi fără stabilizatori, e bine de ştiut că locul ideal de păstrare pentru ele este un raft în frigider (nu congelator!).

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe