Activează-ţi metabolismul!
activează-ţi metabolismul!

Activează-ţi metabolismul!



La sfârşitul iernii probabil cu toţii deja am stabilit cum ne vom îmbunătăţi modul de viaţă: unii ar dori să slăbească, alţii îşi propun să trăiască mai sănătos, iar alţii vor doar mai multă energie după zilele sumbre.

Dacă te preocupă astfel de gânduri, e important să ştii că digestia bună şi reducerea stresului sunt extrem de utile pentru toate aceste scopuri.
Am adunat câteva sfaturi pentru tine care te vor ajuta să-ţi atingi scopurile:
  1. Cel mai important: somnul
Dacă dormi prost sau puţin, organismul tău va primi mesajul că are nevoie de mai multă energie. Dacă nu vrei să te plimbi somnoroasă toată ziua, vei încerca să te activezi cumva cu cofeină sau cu zahăr, iar acestea nu sunt nicidecum soluţii bune. Lipsa de somn poate provoca boli grave şi duce la creşterea greutăţii în timp relativ scurt. Dacă nu ai altă soluţie, culcă-te mai devreme şi trage un pui de somn după masa măcar la sfârşitul săptămânii. Vei vedea cum pofta de mâncare va reveni la normal şi nu vei mai pofti alimente dulci, pline de calorii.
  1. Mişcare!
Nu te speria, nu trebuie neapărat să te epuizeze ca să-ţi întărească muşchii sau să-ţi ardă grăsimile. E mult mai sănătos dacă găseşti o formă de mişcare pe care o poţi include în rutina zilnică pe termen lung şi care îţi place. Fie că faci yoga regulat sau o plimbare plăcută de jumătate de oră, exerciţii făcute acasă, mersul pe scări sau dans pe muzica ta preferată. E complet irelevant ce alegi, cât timp te simţi bine şi te revitalizează.
  1. Regim alimentar variat
Dacă întotdeauna sau frecvent mănânci aceleaşi alimente, organismul tău se va obişnui cu alimentele repetitive. Încearcă mâncăruri noi, încearcă să consumi mai multe fibre şi dacă se poate, nu prin sucuri de fructe îndulcite.
  1. Lichide mai multe şi mai variate
Bea ceaiuri medicinale mai multe şi mai variate, ceai verde şi alb, apă pură (maximum 2 litri pe zi), consumă supe şi vei vedea, varietatea în sine te va binedispune.
Poţi încerca şi regimul cu oţet de mere: amestecă o linguriţă de oţet de mere cu un pahar cu apă şi bea acest amestec înainte de fiecare masă. Desigur, poţi pune oţet şi în salate, ideea e că stimulează digestia şi ajută la arderea grăsimilor.
  1. Planifică bine
Planifică-ţi mesele: mănâncă mai puţin, dar mai des în timpul zilei, ideal e să mănânci câteva înghiţituri din trei în trei ore, pentru că astfel nici nu-ţi va fi foame şi nici nu-ţi va lipsi energia. În schimb, deconectează-te complet noaptea şi în loc să mănânci seara târziu, mai bine asigură-i organismului tău un repaus de 10 sau mai bine de 12 ore.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe