7+1 lucruri la care poți folosi ghimbirul
7+1 lucruri la care poți folosi ghimbirul

7+1 lucruri la care poți folosi ghimbirul



O plantă antică ce reprezintă o vestă de salvare pentru corp. Printre efectele vindecătoare ale ghimbirului se numără multe, de la vindecarea bolilor și până la îmbunătățirea stării generale de spirit. Îți arăt de ce este indicat să îl ai întotdeauna în acasă.

Ghimbirul este o plantă medicinală naturală folosită la nivel mondial ca și condiment. Înainte de a privi la diferitele moduri de aplicare, este important să subliniem că cel mai bun efect se obține utilizând ghimbir proaspăt ras sau feliat, varianta uscată sau în baie de ulei sunt mai puțin eficiente.

Ghimbirul poate fi consumat cu curaj și în cantități mai mari, neprezentând efecte secundare.

Iată 7 + 1 idei pentru a folosi planta-minune:


Ca și condiment exotic

Bucătăria din Orientul Îndepărtat utilizează ghimbirul cu mult drag, fiind un ingredient esențial în curry-ul cu orez, la pastele thailandeze precum Pad Thai, dar oferă și un gust delicios și ușor picant diverselor dressing-uri vegane, realizate din smântână de cocos. Odată ce îl vei încerca, nu vei mai găti niciodată mâncare exotică fără această plantă. Gustul său caracteristic se potrivește foarte bine cu turmericul și lămâița.



Îngrijirea părului

Mulțumită ghimbirului, părul tău va deveni magic de frumos, iar uleiurile sale esențiale și nutrienții îți vor hrăni podoaba capilară precum un elixir. Nu a fost întâmplător am adăugat esența plantei în compoziția balsamului natural Manna pentru păr gras, cu mătreață. Acest fantastic balsam de păr îmbogățit cu pudră de ghimbir oferă o îngrijire optimă și o vestă de salvare părului și întregului tău scalp. Buclele tale vor deveni mai moi și mai strălucitoare, iar scalpul tău va fi reechilibrat.



Anti-inflamator

Ghimbirul apare menționat încă din înscrisurile medicinei antice indiană, Ayurveda, ca fiind un miracol dezinfectant, antiinflamator, antibacterian. Dacă te confrunți cu o boală infecțioasă, atunci consumă mai multe căni de ceai de ghimbir pe zi, dar îl poți ronțăi și crud, înmuiat în prealabil în zeamă de lămâie, astfel având efecte și mai eficiente.



Probleme digestive

Ceaiul de ghimbir regenerează stomacul și are un efect de echilibrare asupra sistemului digestiv. O alegere perfectă după o masă copioasă, atunci când simți că stomacul tău are nevoie de o îngrijire blândă. Într-un pahar cu apă călduță sau cu ceai, răzuiește câțiva centimetri de ghimbir proaspăt, apoi soarbe din lichidul-minune și îți va ajuta digestia.



Împotriva răcelii

Este un stimulent puternic al sistemului imunitar și este utilizat pentru a trata răcelile și gripa, datorită efectului său de încălzire și de stimulare a transpirației. Fierbe un litru de apă, răzuiește aproximativ 10 cm de ghimbir, apoi fă inhalație, acoperindu-ți capul cu un prosop.



Suplimentare cu vitamine

Ghimbirul este o sursă bogată de vitamine din complexul A, C, E și B și este, de asemenea, bogat în oligoelemente.


Ameliorează starea de greață

Dacă suferi de multe ori de stare de greață la drumuri lungi parcurse cu autovehicule, atunci ghimbirul poate fi salvatorul tău imediat. Cel mai bine este să adaugi felii subțiri de ghimbir în ceai și puțină zeamă de lămâie, care poate ameliora greața.


+1 Fungicid

Ghimbirul nu este doar un ucigaș al virusurilor și bacteriilor, ci este extrem de eficient împotriva bolilor fungice. Aplică o compresă cu ceai de ghimbir rece pe zona infectată, timp de un sfert de oră. Nu folosi pliculețe de ceai de ghimbir, ci mai degrabă realizează-ți propria compresă: adaugă 5 felii de ghimbir la o jumătate de litru de apă fierbinte și lasă la infuzat cel puțin 20 de minute pentru a permite dizolvarea substanțelor nutritive benefice în apă.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

  • iată cu faci pâine cu casă integrală! - blog

    Iată cu faci pâine cu casă integrală!

    Secretul realizării unei pâini în casă, constă din detalii, în special dacă își dorești să realizezi o versiune cu adevărat sănătoasă, fără aproape de nici unele. Iată rețeta de pâine pe care o poți consuma în siguranță, alături de orice alergie sau intoleranță alimentară.

    Vizualizează
  • murături de casă - iată cum le prepari! - blog

    Murături de casă - iată cum le prepari!

    Toată lumea își amintește de murăturile din copilărie, de borcanele minunat aliniate pe raftul din cămara bunicii, ascunzând arome cerești și intensificând savoarea chiar și celei mai simple mâncări.

    Vizualizează
  • cele o mie de fețe ale oțetului de mere - blog

    Cele o mie de fețe ale oțetului de mere

    Oțetul de mere este un adevărat lichid multifuncțional, atunci când vine vorba despre zilele confortabile de toamnă: sănătatea și frumusețea ta îți vor mulțumi pentru folosirea acestui „tonic” fantastic. Iată cât de versatil este oțetul de mere!

    Vizualizează

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe