5 arme împotriva durerilor de cap
5 arme împotriva durerilor de cap

5 arme împotriva durerilor de cap



Dacă te numeri printre cei care și-au pierdut speranța într-o soluție, dar nu vrei nici să înghiți o plasă de antinevralgice, așa că oftezi resemnată la începutul sezonului migrenelor – atunci, această postare este pentru tine.

1. Ai grijă la alimentație și aportul de lichide

 

Șunca, costița și majoritatea produselor din carne procesată conțin nitriți și nitrați – potențatori de gust și conservanți, pe care cei mai mulți docotori le asociază cu migrenele. Mai bine, consumă brânză maturată, murături, ciocolată cu conținut mare de cacao și vin roșu, dacă simți că migrena începe să se instaleze. În acest caz, ar trebui să eviți mâncărurile care conțin ceapă, banană și ardei gras – iar o cană de ceai negru ar putea ameliora durerile de cap.
Asigură-te că bei suficiente lichide, deoarece deshidratarea poate provoca dureri de cap. Mai poți adăuga și semințe de in (bogate în acidul gras Omega-3) sau granola în iaurtul de la micul dejun sau în salata de la prânz – unii cercetători susțin că durerile de cap sunt cauzate de diversele iritații prezente în organism.

2. Uleiurile esențiale te ajută

Că e vorba de lavandă, mentă sau busuioc – alege pe oricare dintre ele îl preferi, în funcție de fiecare moment al zilei. Uleiurile esențiale de lavandă și de busuioc te ajută să te relaxezi (le poți și combina), în timp ce uleiul esențial de mentă te energizează. Adaugă 2-3 picături, într-un ulei fără parfum, în vaporizator sau în apa de baie, pentru a opri difuzarea migrenei. O baie cu lavandă, sau, dacă nu ai timp, un duș rapid, te pot ajuta, dar principalul meu sfat e următorul: ține tot timpul la îndemână un borcănel cu Balsamul de tâmple Vis de Zână și folosește-le de câte ori e nevoie, masându-le pe tâmple, cu mișcări delicate.
În aceste perioade, nu folosi parfumuri citrice, pentru că ar putea înrăutăți simptomele.

3. Fă mișcare!

În ultima vreme, din ce în ce mai mulți oameni și-au dat seama de beneficiile imense ale mersului pe jos. Dacă faci o plimbare zilnică, nu mai lungă de 30 de minute, printre copaci, în ritmul tău, e déjà ceva foarte important pentru a îndepărta una dintre principalele cauze ale migrenei: stresul. Mai mult decât atât, reduci și simptomele hipertensiunii și ale depresiei.

Ai grijă, exercițiile cardio pot provoca migrene, așa că, dacă ești predispusă la dureri de cap, fii atentă să nu te suprasoliciți. Totodată, asigură-te că te hidratezi constant.

Dă-i una rece și una caldă!

Pune o compresă caldă pe plapumă sau pătură și pune-ți o compresă rece pe frunte, în același timp. Această procedură stimulează circulația și, de aceea, merită să o încerci.

Rutină zilnică

Pentru a preveni eficient migrenele, trebuie să fii mai organizată: mănâncă regulat, nu sări peste prânz și nu încerca să recuperezi tot deficitul de somn de peste săptămână, într-un weekend. Știai că și somnul prea mult provoacă migrene?

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe