10 lucruri pe care nu le știai despre pielea ta
10 lucruri pe care nu le știai despre pielea ta

10 lucruri pe care nu le știai despre pielea ta



Alegând cel mai delicat mod de îngrijire, adecvat tipului tău de ten, nu numai că te ajută să profiți de potențialul corpului tău – dar te face și mai sănătoasă, la modul general.


Uite și dovezile!

1. Pielea ta nu este numai cel mai mare organ al corpului, este și cel mai greu. Reprezintă 16% din greutatea ta totală (acum poți să scazi acest număr de kilograme din cel care se vede pe cântar :) )

2. În mod surprinzător, până la 50 000 din celulele pielii mor în fiecare minut, iar aproape 50% din praful din gospodărie e format din celelule moarte ale pielii.

3. Culoarea pielii tale se schimbă în timp. De exemplu, culoarea unui nou-născut sănătos nu e niciodată roz, ci roșie – cu nuanțe vineții la extremități. Încep să aibă culoarea finală în jurul vârstei de șase luni.

4. Multă lume suferă din cauza coșurilor. Una din 20 de femei și 1 din 100 de bărbați au o piele problematică. (Dacă te numeri printre ei, îți recomand Pachetul Piele fără probleme)

5. Pielea albă a apărut acum 20-50 000 de ani, cam pe atunci majoritatea populației umane începuse să migreze spre nord, pierzând din pigmentația pielii.

6. În mod obișnuit, ne „schimbăm pielea„ de 10 ori în timpul vieții.

7. Pielea reglementează temperatura corpului. Când faci pielea de găină, de fapt corpul captează un strat de aer cald în jurul său, folosindu-se de acele mici ridicături de pe piele.

8. Într-o zi toridă de vară, singurele suprafețe ale pielii care nu transpiră sunt cele de pe unghii, urechi și buze.

9. Pielea este scutul protector al corpului tău: protejează de amenințările de natură fizică și împiedică bacteriile să pătrundă în organism.

10. Buzele tale au de 200 de ori mai mulți receptori senzoriali decât buricele degetelor.

Te-ai gândit vreodată la toate astea? Și asta nu e deloc toată povestea!

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



  • avatar
    • Zsuzsanna
    • 27-02-2016 20:30

    .... și acum am învățat ceva nou:)

    • Zsuzsanna
    • 27-02-2016 20:30

Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe