Femeile făceau tot ceea ce le stătea în putere pentru a fi superbe și în trecut, neavând teamă de practicile aparent scandaloase, în zile noastre. Iată câteva sfaturi ciudate de înfrumusețare, periculoase și bizare, pe care se puteau jura la acea vreme, că funcționează și că au efectele dorite!
Albirea feței cu plumb
Astăzi ar putea părea uimitor, teribil, însă cu mult timp în urmă, aspectul pielii bronzate nu era asociat cu sănătatea și frumusețea, ci cu un statut social mai scăzut, motiv pentru care, femeile, care își putea permite, încercau să obțină o piele a feței cât mai albă, mai palidă. La început, făuritorii tendințelor în modă erau conducătorii, spre exemplu, în epoca elisabetană, regina Elisabeta I a Angliei a fost cea care a integrat tenul alb precum porțelanul, iar pentru a obține efectul dorit, ea utiliza un amestec de plumb și oțet, pe care îl aplica precum fondul de ten de astăzi. În acea perioadă, oamenii nu știau că plumbul era o otravă mortală, astfel încât, cei mai avuţi făceau tot ce le stătea în putință pentru a obține o piele albă și fără cusur. Fanii acestei tendințe de înfrumuseţare au devenit apoi victime ale multor otrăviri lente.Dacă și pe tine te atrag în special cosmeticele albe-porțelan, însă respingi ideea chimicalelor, atunci trebuie să încerci săpunul Manna cu camfor pentru curățarea feței și alb-imaculatul săpun COCO sare. Ambele sunt identic perfecte, atât pentru față cât și pentru corp și conferă pielii cele mai bune extracte naturale.
Apă de ploaie pentru spălarea părului
Tot din Evul Mediu, a mai rămas în istorie și un alt obicei, pe care îl puneau în practică în multe zone, până la mijlocul secolului al XX-lea: spălarea părului cu apă de ploaie. În acea perioadă, apa de ploaie era considerată ca fiind cea mai curată și mai naturală, care transforma podoaba capilară într-una luminoasă și cu fire moi. Să nu mai vorbim de faptul că spălatul părului ce ar fi presupus o cantitate mare de apă, se rezolva ieftin și ușor, iar apa destinată gătitului nu mai era irosită pe o astfel de întreprindere. Singura întrebare ridicată era, totuși, cum să colecteze într-un mod mai eficient curata apă de ploaie, bogată în minerale pure. De obicei, în curte exista o un vas cu doage de lemn, un fel de cadă, care aduna treptat apa de ploaie. După o furtună mai mare, oamenii își clăteau părul îmbibat anterior cu săpun. Femeile de la acea vreme, puteau jura pe faptul că părul spălat cu apă de ploaie devenea mai strălucitor și mai puternic.Desigur, astăzi nu mai suntem nevoite să așteptăm săptămâni în șir pentru a ne spăla pe cap, poate chiar luni de zile, pentru că produs complet naturale și fără chimicale, asemenea ploii, se află chiar la îndemână. Săpunul Manna pentru spălarea părului îi oferă un real răsfăț podoabei tale capilare și, dacă preferi varianta lichidă, atunci încearcă șampoanele și balsamurile Manna, pentru păr normale, uscat, respectiv pentru păr gras, cu mătreață! Acestea nu se usucă și conferă senzația de hidratare!
Mercur împotriva coșurilor
De sute de ani, toate tipurile posibile de practici care mai de care mai bizare, au fost folosite pentru a elimina urâta acnee și coșurile, deoarece acest simptom neplăcut pe piele nu reprezintă o prezentare tocmai modernă și impecabilă. Din păcate, printre experimentele în găsirea „soluției” perfecte, s-a numărat și sever toxicul mercur, ce a fost, de asemenea, recomandat pentru tratamentul acneei și a coșurilor, pentru pacienții naivi și fără cunoștințe generale. Efectele extrem de toxice asupra sănătății ale mercurului, nu erau cunoscute la vremea respectivă, iar astfel, metalul greu se aplică cu nonșalanță direct pe piele. De cele mai multe ori, rezultatul tratamentului era fatal. De atunci, ştim ca tratarea tenului gras, acneic, începe cu o curățare profundă și merită folosite ingredientele cele mai blânde posibile și naturale 100%. Datorită cărbunelui activ conținut în săpunul Manna cu cărbune activ pentru curățarea feței, acesta ajută la menținerea echilibrului pielii uleioase și combinată, mixtă. Dacă te confrunți cu acnee, atunci îți recomand uleiul din arbore de ceai, un dezinfectant natural, care se regăsește și compoziția mai multor Manne.Peruci lipite cu pastă de orez
La Curtea franceză barocă, atât bărbații, cât și femeile nobile, purtau o perucă, aproape fără excepție, însă această idee a frumuseții ideale era larg răspândită și la alte curți europene. Poziționarea și aplicarea perucii, folosind ceară, pastă de orez și diferite alte metode și paste de lipit, necesita o perioadă destul de îndelungată de timp, motiv pentru care, majoritatea nici nu își mai îndepărta peruca, lasând-o pe cap timp de săptămâni, chiar luni la rând. Din cauza condițiilor precare de igienă din epocă, perucile au devenit un focar de bacterii și paraziți, provocând mâncărimi severe și simptome neplăcute. Și mirosurile trebuiau acoperite, iar astfel, în Franța, s-a născut ideea de parfum la sticlă, cu care își îngrijeau în mod regulat perucile.Dacă și tu îți dorești o podoabă capilară parfumată, însă pe o cale complet naturală și sănătoasă, atunci îți sugerez să utilizezi apele florale Manna, pe care le poți aplica atât pe părul ud, cât și pe cel uscat, dar îți pot înlocui cu succes și parfumurile sintetice. O soluție pură și naturală, care te încântă cu aroma sa magică.
Comentarii
Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta