
Sare fabuloasă de baie realizată în casă
La finalul unei zile obositoare, nici nu există ceva mai relaxant decât cufundarea într-o cadă plină cu apă fierbinte, plăcută, îmbogățită cu sare de baie. Mineralele, uleiurile esențiale și substanțele nutritive fine îți pătrund în profunzime pielea, iar sufletul tău este aproape revigorat! Cel mai bine este să-ți creezi chiar la tine acasă, propria sare de baie, perfect compatibilă cu starea ta de spirit actuală.
Îmbăierea reprezintă un adevărat ritual pentru mine, sunt acele momente în care mă relaxez complet și îmi pot acorda atenție maximă. Sarea de baie este unul dintre cele mai importante ingrediente, determinând unicitatea experienței și efectele pozitive ale îmbăierii. Merită realizată acasă, deoarece astfel, tu personal poți alege ce fel de uleiuri esențiale și ce alte tipuri de uleiuri naturale fine dorești să adaugi la compoziție, în timp ce cantitatea sării în sine, o poți alege tot tu. Atunci când o presari în apa caldă din cadă, aproape că se dizolvă instantaneu, transformându-ți baia într-o atmosferă mirifică de wellness, cu arome îmbietoare și relaxante. Dacă nu ați încercat până acum, atunci îți sugerez să o realizezi numaidecât: fă-ți singură sare de baie la domiciliu! Este o activitate plăcută, relaxantă și, de asemenea, o îți garantează calitate, pentru că știi că tot ceea ce i-ai adăugat, este 100% pur și natural!
Să vedem cum începem realizarea sării de baie!
Prima și cea mai importantă materie primă este sarea de Himalaya sau sarea de mare, de cea mai înaltă calitate posibilă. Aceasta din urmă, îți poate suna cunoscută, datorită faptului că se regăsește și în compoziția săpunului nostru COCO sare, unul dintre cele mai populare săpunuri din Imperiul Manna, un răsfăț alb-ca-zăpada pentru pielea ta. Sarea de mare este foarte specială: conține o mulțime de minerale în comparație cu sarea comună, îmbunătățește metabolismul, crește absorbția de oxigen și reglează producția de sebum în piele, așadar, dacă ai coșuri, puncte negre, atunci reprezintă alegerea ideală.Una dintre cele mai populare rețete pentru sare de baie este cea cu levănțică. Ia un castron și adaugă 3 lingurițe de ulei cosmetic de argan Manna, apoi continuă cu 7-8 picături de ulei esențial Manna de lavandă 100% pur. Amestecă ușor compoziția și apoi presară sarea, după gustul și dorința personală, iar la sfârșit amestecă bine. Dacă fiecare particulă a sării s-a îmbibat cu aroma de basm a uleiului de lavandă, atunci ești gata. Dacă dorești să intensifici efectul, atunci adaugă la compoziție și fire uscate de levănțica, astfel încât nu vei avea doar o baie de baie parfumată, ci una splendidă, iar micuțele flori uscate vor pluti la suprafața apei.
Și dacă îți dorești ceva cu adevărat exotic, atunci adaugă ulei cosmetic Manna de jojoba într-un castron, apoi adaugă interiorul unui baton de vanilie. În cele din urmă, picură ulei esențial de eucalipt pur 100%. Rezultatul este o baie proaspătă, plăcută, parfumată oriental, plină cu bunătățile naturii.
Imaginea sării de baie reprezintă o expunere frumoasă și în sine, însă poți intensifica efectul și mai mult, dacă realizezi sare de baie colorată. O poți combina chiar și cu alte săruri incolore de baie, iar astfel vei dobândi o minunată sare dungată de baie, ce va reprezenta piesa de decor principală a băii tale. De exemplu, pentru a obține culoarea galbenă-gălbuie, trebuie doar să adaugi două lingurițe de ulei de măsline într-un castron, alături de o linguriță de turmeric pudră și 5-6 picături de ulei esențial 100% pur de portocale Manna. Peste amestecul gălbui precum razele soarelui, presară sare de mare, amestecă bine compoziția și este gata sarea minunată de baie, cu aromă de portocală.
Regulile nu sunt gravate în piatră, lasă-ți imaginația liberă! De asemenea, ca și ulei de bază, poți folosi și alte uleiuri Manna, cum ar fi uleiul de cocos, de migdale dulci sau din sâmburi de struguri, iar în scopul ornamentării și a altor ingrediente speciale, poți utiliza petale uscate de trandafir, flori uscate de mușețel sau chiar și câte o felie uscată de lămâie. Gama de posibilități este infinită! Există persoane care presară un praf de scorțișoară în apă sau își pregătesc apa de baie cu câte un pahar de ceai concentrat din plante medicinale.
În cele din urmă, am și câteva sfaturi privind stocarea sării în baie. Atunci când este gata preparată, toarn-o într-o sticlă drăguță. Cea mai bună alegere o reprezintă sticluța cu capac etanș sau cu clemă ori un vas din teracotă prevăzut cu capac. În numele reciclării, poți refolosi unul dintre recipientele goale Manna, spre exemplu pe cel al spumei de corp sau a exfoliantului tău preferat, în acest scop! Înmoaie și dezlipește eticheta Manna, pentru ca stilul dungat, colorat și superb al sării tale de baie să se poată vedea perfect! (Dacă sarea de baie va sta prea mult în recipient, este posibil ca aceasta să atace plasticul, așadar folosește-o cât mai repede posibil!) :)
Comentarii
Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta