3 sfaturi super-sigure pentru a-ți menține angajamentele față de Noul An
3 sfaturi super-sigure pentru a-ți menține angajamentele față de noul an

3 sfaturi super-sigure pentru a-ți menține angajamentele față de Noul AnUn nou an, angajamente noi. Din păcate, în medie, în mai puțin de două luni le încălcăm. Dar de ce și ce putem face pentru a evita acest lucru în acest an?

Angajamentele de la începutul anului sunt întotdeauna speciale. Pe de o parte, pentru că ele au devenit un obicei și poți promite ceva știind că probabil milioane de oameni fac același lucru în diferite părți ale lumii împreună cu tine. Pe de altă parte, îți vei aminti de angajamentele de la începutul anului chiar și la mijlocul sau la sfârşitul anului, dacă nu de altceva, măcar pe motiv că le-ai încălcat. Pentru a împiedica acest lucru, am pregătit 3 sfaturi care te ajută să te protejezi de eșec.
Iată cele mai bune 3 metode pentru ca în noul an să poți duce la bun sfârșit angajamentele!


1. Gândește-te în mod concret!

Majoritatea angajamentelor sunt condamnate la eșec chiar de la început. De ce? Deoarece sunt prea generale și ceva ce nu poate fi formulat în termeni concreți, nu poate fi realizat. De exemplu, dacă scopul tău este să pierzi în greutate în 2019, atunci angajamentul tău nu trebuie să fie „Voi slăbi în acest an!” Formulează-l în așa fel, încât să fie posibil de îndeplinit, verificabil și responsabil. De ex.: „Voi avea mai puțin cu X de kilograme până în luna mai”. Acest lucru pare mai realist, dar este mai bine să formulezi în mod și mai precis: „Mă duc la sala de sport de 4 ori pe săptămână pentru a avea mai puțin cu X kilograme până în luna mai.” Este important ca scopul să nu fie ireal. Dacă până acum nu ai făcut mișcare regulat, nu îți lua angajamentul că zilnic vei face exerciții fizice, deoarece nu vei putea să-ți respecți decizia. Mai degrabă, ar trebui să-ți propui ca scop să faci sport de 2 ori pe săptămână, iar dacă te-ai obișnuit, poți crește frecvența.


2. Transformă-le în ceva plăcut!

Creierul uman funcționează în mod logic, încearcă să se eschiveze de tot ce consideră că este neplăcut, astfel încercând să te protejeze de suferință și stres. Dacă tu consideri angajamentul de la începutul anului ca fiind o datorie tristă ce trebuie îndeplinită cu forța pentru a-ți atinge scopul, atunci eșecul este aproape garantat. Dacă angajamentul tău ar fi învățarea unei limbi străine, este posibil ca datorită voinței tale, să poți să-i aloci o perioadă de timp, dar dacă o faci prin suferință, este dificil să o faci în mod regulat. Dacă utilizezi „trucul” de a transforma această activitate într-una plăcută, nu vei dori să o eviți, ci o vei aștepta pentru că îți va aduce bucurie. De exemplu, în timpul învățării unei limbi străine difuzează ulei esențial de lămâie Manna, care crează datorită miresmei sale, un mediu plăcut în jurul tău. De asemenea, este o idee bună să folosești în timpul pauzelor un balsam pentru tâmple cu lavandă pentru a te relaxa puțin.


3. Găsește un partener de angajamente!

Indiferent de angajamentul tău, motivația ta se va amplifica dacă există cineva cu care îți poți împărtăși gândurile și poți cere sprijin dacă te-ai blocat. Poate fi un prieten bun care are același angajament, sau chiar partenerul sau părinții tăi. Roagă-i să-ți atragă atenția dacă observă că începi să renunți și să te încurajeze dacă merge mai greu. Vei vedea, adesea, un cuvânt bun sau sentimentul de a fi susținut poate să-ți dea aripi! Nu uita, în fiecare zi, când în ciuda temerilor și anxietăților, decizi să acționezi, ești un campion!

Îți urez în numele întregii echipe Manna un an fericit plin de angajamente respectate!

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

 • puterea momentului de acum - blog

  Puterea momentului de acum

  „Nu-ți fie frică de ziua de mâine și nu te îngrijora de trecut, pentru că acestea nu există. Întotdeauna este doar astăzi." Când am văzut pentru prima dată acest citat pe o pagină de socializare, am simțit imediat că acesta conține un adevăr imens. Citatul ne îndeamnă să trăim pentru momentul de față, să avem curajul de a fi prezenți în viața noastră, pentru că, de fapt, putem fi fericiți cu adevărat doar în prezent.

  Vizualizează
 • cele 10 efecte benefice al grapefruitului - blog

  Cele 10 efecte benefice al grapefruitului

  Grapefruitul este unul dintre cele mai deosebite fructe și cu cele mai multe efecte benefice. La ce este bun? Iată lista celor 10.

  Vizualizează
 • cele mai bune 5 remedii împotriva stresului - blog

  Cele mai bune 5 remedii împotriva stresului

  Te cuprinde stresul și simți că toată greutatea lumii apasă pe umerii tăi? Nu intra în panică, o pățim uneori cu toții și nu este indiferent cum tratezi această situație.

  Vizualizează

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta Te poți conecta aici

Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe