3 mituri despre îmbătrânirea pielii
3 mituri despre îmbătrânirea pielii

3 mituri despre îmbătrânirea pielii



Există numeroase mituri despre ce să faci şi ce să nu faci pentru a păstra aspectul tânăr şi neted al feţei. E important să ştii care sunt credibile şi care nu.
  1. Cel mai important semn al îmbătrânirii tenului este apariţia ridurilor
Majoritatea preferă să cumpere creme antirid, faţă de cele cu factor de protecţie solară, şi se tem mai mult de riduri decât de petele de pigmenţi. E bine de ştiut: efectele nocive ale razelor solare cauzează nu doar formarea ridurilor, ci şi apariţia unor neuniformităţi de culoare, pete, pistrui. Cu vârsta, apar pe piele nu doar riduri, ci aceasta devine mai subţire, mai ternă şi mai puţin elastică.
  1. Consumul unei cantităţi de peste un litru de apă şi hidratarea previn formarea ridurilor
Din păcate, nu e adevărul întreg. Este necesar, dar nu suficient pentru păstrarea elasticităţii pielii ca pielea să nu fie deshidratată. Cu vârsta, scade şi producţia de sebum a pielii, pe care o poţi compensa cu uleiuri şi unturi cosmetice.

Aici, pe blogul meu, ai avut ocazia să citeşti cât de importantă este integritatea stratului de lipide care protejează pielea, deoarece este prima linie de protecţie a corpului. Dacă stratul de sebum sensibil este deteriorat, pielea ta este mai vulnerabilă în faţa unor efecte nocive externe, cum ar fi diferitele infecţii, impurităţi, radiaţii UV. Pielea multor persoane încearcă să restaureze starea naturală a pielii prin producţia intensă de sebum. Chimicalele dure pot distruge acest strat protector, iar pielea ta îşi pierde capacitatea de a reţine apa, în acelaşi timp fiind mai predispusă la îngrăşare, de exemplu pe frunte sau în zona nasului.
  1. Dacă mama ta arată lejer cu zece ani mai tânără, nici tu nu trebuie să te temi
E adevărat doar parţial, deoarece îmbătrânirea pielii se datorează într-o proporţie de 80-90 la sută factorilor legaţi de stilul de viaţă. Dacă, similar cu mama ta, şi tu ai grijă de sănătatea ta şi de integritatea pielii, urmele timpului pe pielea ta vor apărea mai încet. Alimentaţia sănătoasă şi variată, mişcarea, lăsarea fumatului, somnul suficient, protecţia solară şi stilul de viaţă fără toxine ajută mai mult decât factorii genetici.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



  • avatar
    • Mariana
    • 05-06-2016 15:38

    Multumesc pentru sfaturile extraordinare!

    • Mariana
    • 05-06-2016 15:38

Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe