3 alimente pentru întărirea sistemului imunitar şi înfrumuseţarea tenului
3 alimente pentru întărirea sistemului imunitar şi înfrumuseţarea tenului

3 alimente pentru întărirea sistemului imunitar şi înfrumuseţarea tenului



Există câteva alimente care, prin consumul regulat, pot îmbunătăţi sau chiar deteriora starea generală a tenului tău. Merită să fii atentă la ce consumi mai ales dacă ai tenul mai sensibil, dacă suferi de eczeme sau te lupţi cu coşurile.

Acum îţi recomand 3 alimente care te înfrumuseţează atât în interior, cât şi în exterior, şi îmbunătăţesc rezistenţa organismului tău. Sunt binevenite mai ales în această perioadă de la sfârşitul iernii şi începutul primăverii când stocurile de vitamine ale organismului par să se epuizeze.

Turmeric (curcuma)

Unul dintre condimentele galbene preferate din India. Planta care se bucură de un respect de câteva milenii este cunoscută pentru numeroasele beneficii asupra sănătăţii. Condimentul este cel mai bine cunoscut pentru culoarea sa galbenă din curry, însă multe alimente procesate îşi datorează culoarea galbenă acestui colorant natural. Este un condiment-minune care e uşor de achiziţionat şi economic.

Este un ingredient excelent pentru curele de detoxificare. Îl poţi folosi în mâncăruri cu orez, supe-cremă, ba chiar şi băuturi energizante, dacă îl amesteci cu sucuri de fructe sau smoothie-uri, similar cu ghimbirul.

Această băutură simplă e preferata mea: la un litru de apă fierbinte adaug o linguriţă de pudră de turmeric, apoi două linguriţe de ghimbir proaspăt ras şi storc zeama de la o lămâie în acest amestec.

Are multiple utilizări şi în rutina zilnică de îngrijire a frumuseţii:

pentru albirea dinţilor: cu puţină apă, se prepară o pastă cu care se freacă dinţii. Periuţa de dinţi va rămâne galbenă, însă pasta îţi albeşte dinţii delicat. Îl poţi adăuga şi la pastele de dinţi naturale, deşi gustul specific al condimentului poate fi ciudat.

Se mai poate utiliza în măşti de faţă, mai ales pentru îngrijirea tenului cu coşuri: amestecă puţină pudră galbenă cu făină de orez, iaurt, lapte, apoi, după ce se usucă masca, o îndepărtezi cu grijă prin frecare. Pudra de turmeric poate decolora şi tenul, decolorarea putând fi îndepărtată cu o spălare cu săpun, însă, pentru orice eventualitate, fă experimentul doar la weekend. N-ar strica să încerci masca doar pe o porţiune mai restrânsă a tenului.

Seminţe de in


Aceste seminţe maronii micuţe pot fi folosite pentru decorarea produselor de patiserie sau a supelor-cremă. Seminţele întregi sau chiar măcinate pot fi amestecate în paste, salate sau muesli. Sunt bogate în vitamine şi microelemente, însă se disting mai ales prin conţinutul de Omega-3 şi acid linoleic. Aceştia sunt acizi graşi care contribuie la frumuseţea şi sănătatea părului şi tenului. Pentru persoanele care se luptă cu eczeme sau au trecut de 35 de ani, sunt obligatorii.


Ceai oolong

Pe lângă ceaiurile verzi şi albe bogate în antioxidanţi, acest ceai se distinge prin faptul că prin consumul regulat blochează inflamaţiile din organism (fapt confirmat de cercetări medicale!) şi ajută la ameliorarea problemelor cu eczeme şi altor afecţiuni ale pielii sau digestiei.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



  • avatar
    • Ciuc
    • 03-04-2016 17:26

    Un articol foarte interesant. Eu am luat, în timpul sarcinii, câte o linguriță de curcuma în fiecare zi pentru dureri de genunchi si spate. Face minuni. De atunci o consumăm frecvent în diferite mâncăruri.

    • Ciuc
    • 03-04-2016 17:26

Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe