10 lucruri la care poți folosi ghimbirul
10 lucruri la care poți folosi ghimbirul

10 lucruri la care poți folosi ghimbirul



Ghimbirul este vedeta zilelor mai reci, care, pe lângă efectele sale infinit de benefice, se mândrește cu o explozie de arome, astfel, locul său se află în repertoriul tău de toamnă.

Probabil că vei necesita ceva timp pentru a te familiariza cu aroma intensă, mirosul de ghimbir, dar îți garantez că nu vei regreta! Această prețioasă plantă bogată în uleiuri esențiale îți aduce o serie de efecte pozitive în viața ta de zi cu zi. Îți voi arăta 10 întrebuințări ale ghimbirului în viața ta!


1. Ceai

Dacă nu ai încercat încă, atunci îți recomand să începi prin a-l sorbi sub formă de ceai,întrucât, față de obișnuitul ceai negru, această băutură fierbinte îți va oferi o experiență complet diferită, întrucât te încălzște, te relaxează și reprezintă un adevărat elixir pentru stomac, deoarece îl dezinfectează. Pune la infuzat în apă fierbinte urzică sau sunătoare, la care adaugă o linguriță de ghimbir ras, lasă-le 15 minute, strecoară ceaiul rezultat, apoi soarbe minunea benefică organismului tău. Nu trebuie aruncat ghimbirul rămas pe fundul cănii, întrucât este foarte benefic pentru digestie, datorită conținutului de fibre.


2. Supă

Chili, ghimbir, multe-multe legume și lapte de cocos. Fierbe legumele pe care le-ai ales anterior (spre exemplu morcov, țelină, varză și conopidă), amestecă-le cu lapte de cocos și mirodenii, lasă ca totul să dea în clocot, iar după o scurtă perioadă de răcire, se toarnă în blender. Supa fierbinte ce îți încălzește trupul și sufletul, va deveni preferata ta pe perioada iernii, ghimbirul intensificându-ți concepția privind obișnuitele supe-creme de până acum.


3. Mască pentru față

Puțini știu, dar ghimbirul poate servi nu numai în scopuri alimentare, ci și ca produs cosmetic. Întrucât are un efect antiinflamator, dacă pielea ta suferă de acnee, atunci poți obține rezultate perfecte utilizând ghimbirul ca ingredient de bază pentru masca ta facială. Pentru a o prepara, ai nevoie de o jumătate de pahar de iaurt de soia, la care se adaugă o lingură de ghimbir proaspăt ras, iar apoi masează-ți fața cu această compoziție. După 10-15 minute de uscare, clătește-ți fața cu apă călduță. Iaurtul hidratează în timp ce ghimbirul ajută la eradicarea acneei inflamatorii. Dacă dorești să îți îmbogățești experiența, masează-ți tenul cu câteva picături din Elixirul de lux Manna, astfel încât să scapi și de grija ridurilor.


4. Ulei de masaj

La sfârșitul unei zile reci de toamnă, ce ar putea să fie mai relaxant decât un masaj dezmierdător? Ia o cantitate mică de ulei cosmetic de argan Manna ori ulei cosmetic de migdale dulci sau ulei organic de cocos virgin și amestecă-l cu o lingură de ghimbir ras. Amestecul rezultat îmbunătățește circulația sângelui, pe când bucățelele de ghimbir exfoliază ușor pielea, astfel aceasta va deveni mătăsos de întinsă.


5. Șampon Manna pentru păr gras

Am amestecat pudră fină de ghimbir în noua formulă a balsamului Manna special conceput pentru părul gras și cu mătreață. Dacă îți dorești un răsfăț complet, atunci încearcă și șamponul pentru păr gras, cu mătreață, realizat numai din ingrediente naturale, vegetale și complet pure.


6. Mască pentru păr

Dacă observi că pielea capului tău este extrem de uscată, cu mătreață și inflamată, atunci este timpul să îți pregătești masca pentru păr cu ghimbir. La patru linguri de ulei de măsline adaugă o lingură și jumătate de ghimbir ras, apoi masează-ți scalpul cu această compoziție. Lasă masca să acționeze timp de cel puțin 10 minute, apoi spală-ți părul ca de obicei, cu șamponul tău preferat Manna sau cu săpunul bucle sănătoase. Efectul dezinfectant și antiinflamator al ghimbirului, alături de proprietățile benefice ale uleiului de măsline, îți vor transforma pielea capului într-un frumoasă și sănătoasă.


7. Vaporizare

Dacă ești adesea copleșită de migrene - spre exemplu în perioada schimbărilor sezoniere -, atunci îți recomand vaporizarea uleiului esențial de ghimbir. Pe lângă ameliorarea durerii, acesta îți împrospătează aerul din cameră.


8. Împotriva stării de greață

Toamna, atunci când te mai doboară din când în când câte o răceală, este important să îți alini și stările de greață. Dacă nu te simți bine, adăugă la un pahar de limonadă cu lămâie, un vârf de linguriță de ghimbir ras și vei vedea cum vei începe să te simți mai bine.


9. În caz de gripă

Ghimbirul este, de asemenea, un supresor eficient și natural al tusei și a multor alte simptome de răceală. Strânge vasele de sânge ale nasului și ale gâtului, ameliorând astfel simptomele de guturai și alte inflamații. Fierbe ghimbir ras, apoi fă inhalație cu această compoziție timp de 10 minute, pentru ca vaporii de ghimbir să pătrundă prin membrana mucoasă.


10. Împotriva febrei

În cazul în care bei o cană de ceai de ghimbir, vei începe să transpiri, astfel încât poți scăpa de febră, iar în caz de boală ajută la procesul de recuperare, întrucât stimulează selecția naturală.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

  • cele mai bune rețete toamna - blog

    Cele mai bune rețete toamna

    În zilele mai reci ale toamnei, la sfârșitul unei zile lungi, nu este nimic mai bun decât un castron de supă caldă și cremoasă pe care, sorbind-o agale, îți vei reîncărca trupul cu substanțe nutritive valoroase, iar sufletul tău se va relaxa.

    Vizualizează
  • strânge-l și tu! - blog

    Strânge-l și Tu!

    Și tu poți lua inițiativă împotriva deșeurilor! Nu trebuie să te gândești la ceva major; organizează o activitate de strângere a gunoiului chiar pe strada ta. Și noi am făcut la fel și a fost un sentiment minunat!

    Vizualizează
  • gmo: ce înseamnă și de ce ar trebui evitat? - blog

    GMO: ce înseamnă și de ce ar trebui evitat?

    Puțini sunt care încă nu au auzit despre această abreviere, dar mulți nu știu de la ce denumire provine GMO (ro. OMG). Desigur, ceea ce înseamnă nu aduce a bine și mai exact: Organism modificat genetic, care, din păcate, este extrem de dăunător organismului. Îți voi arăta ce trebuie să știi despre acesta și cum îl poți evita!

    Vizualizează

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe