Usturoiul, planta medicinală cu o mie de fețe
usturoiul, planta medicinală cu o mie de fețe

Usturoiul, planta medicinală cu o mie de fețe



Mirosul de usturoi sperie multă lume, deși este una dintre cele mai populare condimente, care are o mulțime de proprietăți cu rol de protecție a sănătății, iar gustul său este foarte bun. Ți-am pregătit câteva exemple despre cum și în combinație cu ce anume să consumi usturoiul!

Usturoiul a fost cunoscut încă din cele mai vechi timpuri ca o plantă medicinală și condiment. Există documentări din cele mai vechi timpuri, care sugerează consumul acestei plante speciale pentru a evita diverse boli. Nu este de mirare, întrucât este compus din ingrediente valoroase: conține peste 25 de ingrediente active, inclusiv enzime, vitamine, minerale și oligoelemente. Usturoiul are, de asemenea, un efect antibacterian și antiviral și ajută la deschiderea căilor respiratorii în caz de răceală. Aportul regulat întărește sistemul imunitar și, în conformitate cu medicina populară, are un efect bun asupra glicemiei și a colesterolului.

Dacă nu dorești să îl consumi crud, din cauza mirosului său puternic sau îi este neprielnic stomacului tău, atunci îți sugerez să începi treptat: decojește doar un singur cățel de dimensiuni mici și freacă-l pe pâinea prăjită dimineața la micul dejun, apoi, unge pe felia caldă cu puțin unt vegan și presară în cele din urmă niște brânză vegană. Usturoiul nu va avea un gust la fel de intens, dar veți simți efectele sale benefice.

Gustul de usturoi se resimte cel mai bine în compoziția sosurilor, de aceea ți-am adus o rețetă rafinată de paste pe care o poți prepara cu ușurință în orice zi din săptămână sau poate fi perfectă pentru oaspeții tăi! Crema de cocos mătăsoasă, ciupercile delicioase, usturoiul picant și penne italiene, reprezintă combinația perfectă pentru un răsfăț de lux al papilelor gustative și pentru întărirea organismului!

Penne cu sos de ciuperci și smântână vegană

Ingrediente:
  • 600 gr ciuperci champignon
  • 8 căței de usturoi
  • 100 ml smântână de cocos
  • 1 lingură făină sau amidon
  • 1 buchet de pătrunjel
  • sare și piper după gust
  • 4 linguri ulei de cocos
  • 150 ml de apă
  • 250 g paste penne fără ou

Mod de preparare:

Mai întâi, ciupercile se spală și curăță minuțios, apoi se taie în bucăți mici. Se curăță și cățeii de usturoi, apoi se pun într-o presă pentru usturoi și se zdrobesc pentru a obține o pastă, apoi se rumenesc ușor în uleiul de cocos. Dacă nu avem o presă pentru usturoi, atunci se taie foarte fin cu ajutorul unui cuțit și se călește astfel uleiul fierbinte. Odată auriu usturoiul, adaugă ciupercile, pătrunjelul spălat și tocat și toarnă apa peste amestec. Nu te speria dacă nu ai adăugat suficient lichid, întrucât ciupercile vor elibera suc propriu în timpul gătitului. Adaugă sare și piper, iar când începe să se îngroașe după aproximativ 10 minute, adaugă făina și crema(smântâna) de cocos. Dacă este sosul foarte îngroșat, atunci adaugă puțină apă și mai dă un clocot încă 5-10 minute.

Între timp, separat, se fierb pastele penne, având grijă să nu fie prea moi, ci mai degrabă în stil „al dente”, italian. Se amestecă totul, pastele cu sosul de ciuperci aromate și usturoi cremos, și este gata de servit, această specialitate cerească!

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

  • 3 practici imbatabile pentru creșterea părului - blog

    3 practici imbatabile pentru creșterea părului

    Majoritatea dintre noi visăm la șuvițe lungi și strălucitoare, dar cum putem atinge acest lucru? Îți voi arăta cele mai bune sfaturi naturale pentru creșterea părului.

    Vizualizează
  • gene lungi în mod natural! - blog

    Gene lungi în mod natural!

    Gene bogate și lungi, care atrag atenția asupra ochilor strălucitori și conferă privirii adâncime. Acesta este visul fiecărei femei, nu întâmplător. Genele frumoase sunt un simbol al feminității și senzualității. Îți arăt cum poți stimula creșterea genelor, în mod natural!

    Vizualizează
  • caisă catifelată pentru piele delicată - blog

    Caisă catifelată pentru piele delicată

    Caisa reprezintă una dintre acele fructe pe care la asociem imediat cu frumusețea și sănătatea. Proaspătă, aromată, suculentă, catifelat-delicată la atingere, caisa denotă chiar și la prima vedere rafinament, iar datorită nutrienților săi valoroși, aceasta susține perfect îngrijirea frumuseții.

    Vizualizează

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe