3 practici imbatabile pentru creșterea părului
3 practici imbatabile pentru creșterea părului

3 practici imbatabile pentru creșterea păruluiMajoritatea dintre noi visăm la șuvițe lungi și strălucitoare, dar cum putem atinge acest lucru? Îți voi arăta cele mai bune sfaturi naturale pentru creșterea părului.


Foarte multe dintre voi mă întreabă care este secretul părului lung, ce crește repede. Trebuie să vă îți dezvălui faptul că în mare parte, creșterea acestuia depinde de moștenirea genetică, dar și de factorii de mediu. Acest fapt înseamnă că, dacă ai fost înzestrată din punct de vedere genetic, cu o podoabă capilară bogată și cu creștere rapidă, atunci factorii dăunători de mediu, precum lumina soarelui, căldura, substanțele chimice sau poluarea aerului pot încetini semnificativ procesul de creștere. Vestea bună este că poți face multe pentru sănătatea șuvițelor tale, compensând în mod natural daunele aduse factorii externi.

Iată care sunt cele mai bune sfaturi, dacă obiectivul tău este un păr fabulos de bogat și de lung!

Nutriție

Nu reprezintă un secret calitatea alimentelor pe care le consumăm, ce se reflectă direct în starea părului. De fapt, sănătatea ta generală poate fi dedusă din textura și calitatea sa podoabei tale capilare. Structura părului este bazată în mare parte pe proteine, de aceea este important ca dieta ta să fie bogată în proteine. Dacă părul este subțire și fragmentat, acesta se poate datora deficienței de vitamine: vitaminele B6, B8 și B12 păstrează secretul buclelor lungi și sănătoase. Dintre vitaminele B, B8 este cea care se face remarcată, cunoscută și sub denumirea de biotină, ce reprezintă una dintre cele mai eficiente ingrediente pentru creșterea părului și se găsește, spre exemplu, în cantități mari mazărea verde.


Tuns regulat

Poate suna ilogic, dar dacă neglijezi tunsul regulat, atunci nu veți beneficia de o creștere mai rapidă a părului, ci, dimpotrivă, încetinești semnificativ creșterea. Vârfurile despicate, crăpate se vor rupe în cele din urmă, scurtând părul, dar chiar înainte de a se rupe definitiv, vor tensiona semnificativ foliculii. Motivul acestei tensionări se datorează faptului că firul de păr își începe creșterea de la foliculi, iar pentru aceștia consumul de energie este masiv pentru regenerarea vârfurilor deteriorate, dar nerupte încă.


Îngrijire cu ulei

Pe lângă urmarea celor două sfaturi de mai sus, îngrijirea corespunzătoare este la fel de importantă. Îți recomand spălatul părului cu un șampon potrivit tipului tău de păr, de cel mult 2 ori pe săptămână și apoi utilizarea unui balsam. În gama de sortimente Manna vei regăsi șampon și balsam pentru părul uscat, normal, gras, predispus la mătreață și chiar vopsit. Dacă ai posibilitatea, evită uscătorul de păr și lasă-ți șuvițele să se usuce în aer liber.

Am lăsat la final pasul cel mai important în îngrijirea părului! Aceasta este o soluție suplimentară de care sunt foarte mândră: Spray-ul intens-regenerator și reparator pentru păr Manna, datorită căruia părul tău se va lumina și va străluci, în timp ce șuvițele tale se vor regenera. Am experimentat foarte mult pentru a găsi formula care s-a dovedit că îmbunătățește textura părului, înmoaie părul și îl parfumează. Și totul fără substanțe chimice, desigur și natural. Tratamentul prin pulverizare, numit și „îngrijirea lichidă a părului”, devine și mai eficient dacă îl masezi în părul uscat sau umed cu 15 minute înainte de spălare. Aplică-l pe vârfuri, dar îți poți răsfăța și scalpul. Lasă-l să acționeze timp de un sfert de oră, perioadă în care părul tău va absorbi uleiurile nutritive din produs, iar apoi spală-ți părul ca de obicei. Auriul spray este plin cu comori din natură, cu tot după ceea ce este însetat părul tău: uleiurile de stimulare a creșterii părului respectiv uleiul de ricin, uleiul de argan și uleiul din semințe de pepene verde, iar de aroma persistentă este responsabil uleiul esențial de rozmarin pur 100%.

Îți sugerez să încerci fiecare dintre sfaturile de mai sus și vei fi uimită să observi cât de repede se va înfrumuseța podoaba ta capilară.


Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta Te poți conecta aici

Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe