Caisa reprezintă una dintre acele fructe pe care la asociem imediat cu frumusețea și sănătatea. Proaspătă, aromată, suculentă, catifelat-delicată la atingere, caisa denotă chiar și la prima vedere rafinament, iar datorită nutrienților săi valoroși, aceasta susține perfect îngrijirea frumuseții.
Piersica sau caisa îmi amintește de copilărie, de gustările lungi de sfârșit de vară, atunci când mâncam cu veselie acest fruct delicios, dulce și aproape că îmi potoleam și setea. În acele vremuri, nu știam încă, desigur, că piersica are un efect minunat asupra sănătății și frumuseții pielii mele!
Dar să vedem ce anume transformă acest fruct întrunul atât de preferat! Să începem cu piersica, ce este irezistibilă nu numai datorită aromei sale. Este bogată în antioxidanți și în acizi de fructe, devenind astfel o adevărată armă-minune în menținerea tinereții și a elasticității pielii. În plus, 80-90% din conținutul unei piersici reprezintă apă, care este un supliment fluid excelent și este ideală în diete: cu un consum redus de energie, 100 g de pulpă conține doar 38 de calorii. Piersicile sunt, de asemenea, o sursă foarte valoroasă de vitamine și nutrienți. Datorită conținutului ridicat de calciu și magneziu, are un efect excelent asupra rezistenței oaselor tale, fiind în același timp și o sursă semnificativă de magneziu, care are un efect calmant asupra organismului. Pe perioada zilelor fierbinți de vară se recomandă consumul a cel puțin 2-3 piersici pe zi, mai ales dacă treci printr-o perioadă încărcată sau stresantă.
Piersicile consumate ca atare sau feliate în salate împrospătează complet meniul zilei, iar pe timpul vremii mai răcoroase, te vei putea bucura de avantajele unui compot sau a unui gem de piersici. Sub formă de gem întins pe pâine, reprezintă un mic dejun excelent, dar și ca umplutură pentru prăjituri.
O altă favorită a mea, din toate timpurile, este caisa, ce are un gust pur și simplu magic și înfrumusețează atât interiorul, cât și exteriorul. Caisele reprezintă o adevărată explozie de vitamine: conțin niveluri ridicate de vitamina A, beta-caroten, vitamina B17, potasiu, calciu, fosfor, vitamina C și sulf. Caisa joacă un rol important în reconstruirea oaselor și a țesuturilor, având influență asupra creșterii nivelului de energie și durată de viață a celulelor. De asemenea, joacă un rol important și în prevenirea bolilor: ajută la combaterea infecțiilor cauzate de bacterii și viruși.
Pulpa caisei este foarte gustoasă, dar, de fapt, sâmburele și uleiul din acesta transformă fructul întrunul cu adevărat special. Uleiul sâmburelui de caise, bogat în acizi grași, reprezintă o adevărată binecuvântare pentru pielea ta! Îți sugerez să încerci untul de caise Manna, care combină toate calitățile extraordinare ale fructului. Ingredientele valoroase din uleiul de sâmburi de caise îmbinate cu untul de shea, îmbracă un efect de răsfăț special asupra pielii tale. Este ideal de folosit vara, deoarece ingredientele sale înmoaie și catifelează pielea, astfel încât îți poți îngriji corespunzător pielea uscată la soare, sensibilă.
La final, îți voi împărtăși o rețetă pentru mască de față, pe care o poți realiza utilizând caise proaspete!
Ingrediente:- 2 caise coapte
- 1 linguriță de Unt de caise Manna
- o jumătate de linguriță de Ulei cosmetic de migdale dulci Manna
Decojește caisele și apoi taie-le în bucăți foarte mici, dar le poți chiar și pasa în blender. Adăugă uleiul cosmetic și untul de caise, apoi amestecă totul până la o consistență păstoasă plăcută. Aplică aromata mască pe față și decolteu, las-o să acționeze timp de o jumătate de oră și apoi clătește-te. Rezultatul: piele catifelată precum o caisă coaptă!
Comentarii
Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta