Unde dispare motivația noastră?
unde dispare motivația noastră?

Unde dispare motivația noastră?



Începutul anului este perioada noilor începuturi. Dacă te-ai hotărât că o să porți din nou pantofii de sport, reîncepi școala, sau orice ai de gând să faci ceea ce necesită perseverență, am o veste bună: vei face acest lucru!

Citește cele patru tehnici, care te vor ajuta să eviți atitudinea „greșită” care poate distruge motivația.
Orice scop ți-ai propus, pănă îl atingi, de multe ori vei simți că îți pierzi elanul. Vor fi momente de slăbiciune, și de multe ori vor fi momente când va fi greu să te ridici și să mergi mai departe. Acestea sunt faptele. Întrebarea este, cum tratezi situația și cum poți să treci peste perioada dificilă.

Dacă accepți și recunoști că toate acestea sunt consecințele normale a procesului care necesită perseverență și efort, deja ești cu un pas mare înainte. Pe lângă oboseala fizică, și jocurile mentale îți vor complica munca. Cu tote acestea, poți să-ți atingi scopul, pentru că există metode simple, cu ajutorul cărora poți schimba repede direcția și să ieși din această stare negativă, neajutorată.

Iată patru metode inteligente și viclene, cu privire la cum poți elimina obiceiurile proaste, care îți subminează motivația.

Să te ghideze scopul final, dar nu scăpa din viziune nici sub-scopurile mai mici!

Am tot auzit de la sportivi că pe drumul spre atingerea scopurilor noastre, trebuie să reîncărcăm atât energia noastră cât și motivația. Dacă ne concentrăm numai la final, obosim repede și pierdem și elanul, iar pedeasupra sustragem și factorul de bucurie de la ceea ce facem.

Dacă deja ești hotărâtă și știi ce vrei să faci, plănuiește în pasuri mici. Uită-te, ce etape mai sunt de parcurs, și la ce stații poți să te oprești pentru a te bucura de cele deja atinse. Gândește-te, nici alpiniștii nu ajung pe vârfurile înalte din prima; instalează tabere și – dacă trebuie – petrec zile întregi ca să se aclimatizeze la altitudinile mari și să-și organizeze gândurile. În acest timp își încarcă puterile și energia pentru a merge mai departe.

Și pasurile mici sunt pasuri. Este esențial să nu deviezi de pe drum.

Poate așa simți și tu că evenimentele care au loc în jurul tău, chiar și fluctuațile tale emoționale, determină cât de motivat/ă ești. Dacă ești într-un astfel de impas, poate fi o decizie bună să revii la pasuri mai mici. Lasă la vedere echipamentul de sport, chiar dacă de un timp nu ai chief să faci jogging. Îți poți înșela creierul cu acest mic trucaj. Ai să vezi, în acest fel, mai devreme sau mai târziu îți pui adidașii și fără nici o constrângere vei începe din nou să alergi.

Cănd nu mai ai încredere în tine, poți căpăta speranță din pilda altora!

Acesta este o întrebare psihologică foarte interesantă. Omul crede destul de greu situațiile netrăite de el însuși. Este greu să lucrezi cu încredere și entuziasm, o perioadă mai îndelungată, la un scop pe care e prima oară că vrei să-l atingi. Dacă decizi că la primăvară vrei să alergi la maraton, egoul tău rațional, știe că ai toate șansele. Dar și așa, chiar și în timpul antrenamentelor, vei simți că te-ai suprasolicitat. Da, din păcate în aceste momente vei auzi vocea din interiorul tău: „eu pâna acum nu am parcurs o distanță atât de lungă, este mult prea greu și mult prea mult, nu sunt în stare s-o fac nici acum”! În momentul în care recunoști că aceste gânduri te vor abate, uită-te în jurul tău și caută persoane, care au avut același scop și l-au dus cu succes până la sfârșit. Acest tip de comparație, credință și energie dobândită din pilda altora, vor fi de mare ajutor în aceste situații critice.

Reamintește-ți motivul, de ce vrei să faci acest lucru!

Adu-ți aminte și reamintește-ți de ce te-ai angajat la acest lucru. Mai precis, amitește-ți din nou și din nou: de ce vrei să atingi acest scop atât de tare? Care este sentimentul, starea la care râvnești atât de tare? Ce vei simți când vei atinge acest scop, sau când vei fi foarte aproape de a-l atinge? Poți să dai viață acestei imaginație, ce porți în sinea ta, punând într-un loc vizibil o poză, sau chiar desene, sau note de reamintire atât acasă cât și la locul de muncă sau chiar și în mașină. Înconjoară-te cât mai mult cu acest scop tânjit și vei vedea că-l vei simți din ce în ce mai real și din ce în ce mai ușor de atins. Va deveni o parte din viața ta de zi cu zi, se va încorpora în gândurile tale și te va duce mai departe ca o putere invizibilă.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe