Un an nou, hotărâri noi!
un an nou, hotărâri noi!

Un an nou, hotărâri noi!



Te numeri printre cei care se hotărăsc la începutul fiecărui an să aibă mai multă grijă de propria sănătate – apoi, curând, obosesc și se întorc la obiceiurile de anul trecut? Dacă da, atunci postarea de azi este pentru tine! :)

Planurile de Anul Nou sunt de cele mai multe ori dejucate de lucruri mici – lucruri care te distrag și te deturnează, făcând dificilă adaptarea la noua rutină. O boală care durează câteva zile, sau o săptămână extrem de obositoare și iată-te din nou revenind la viața de dinainte.

Uite cum să-ți creezi noi obiceiuri:

Nu e foarte dificil; experții spun că sunt suficiente 4 săptămâni pentru a intra într-o nouă rutină și a înlocui vechile obiceiuri. Patru săptămâni nu reprezintă mult timp, asta în cazul în care nu ți-ai propus schimbări prea drastice – pentru că atunci, vor părea ani.
Vestea bună e că schimbările mai mici au nevoie doar de 3 zile pentru implementare și, dacă ești isteață, deja ai început să-ți faci gimnastica de dimineață, sau să bei un pahar cu apă imediat ce te-ai sculat din pat, zilnic.

Care e secretul?

Cel mai important lucru este să știi ce anume ți-ar putea submina eforturile: ai tendința de a mânca prea mult, dacă ai sărit peste o masă? Ai tendința să sari, pur și simplu, peste gimnastica de dimineață sau alergarea de seară, fără să fi încercat măcar o dată? Nu ai răbdare să te gândești ce pachet cu mâncare să-ți pregătești pentru mâine? Te obosesc și te plictisesc cumpărăturile și aprovizionarea zilnică cu alimente proaspete?
Dacă te gândești mai atent la toate astea și găsești modalități și obiceiuri bune care să-ți ușureze tranziția, ai făcut deja un pas uriaș pentru realizarea planurilor tale.
E la fel ca paharul cu apă, pe care persoanele ce țin cură îl beau înaintea fiecărei mese: te ajută să te concentrezi asupra propriilor sentimente și îți oferă timpul necesar ca să te ții de intențiile tale, în loc să iei decizii pripite.

Îți doresc mult succes și perseverență,

Andrea Varga-Darabos
Zâna săpunurilor

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe