Tu cum aștepți Crăciunul?
tu cum aștepți crăciunul?

Tu cum aștepți Crăciunul?



Cred că te pregătești și în spirit pentru Crăciun, deoarece sezonul de Advent este pe cale să înceapă.

În această perioadă încep pregătirile, extazul, încercăm să cumpărăm cadourile la timp, să ne pregătim pentru vacanța perfectă. Dar reține că scopul acestei perioade este în fond pregătirea spirituală, care este tocmai în direcția opusă, întrucât sufletul nostru are nevoie să se întoarcă spre interior, spre sine însăși, să fie mai liniștit, să se liniștească pentru o sărbătoare demnă.

Merită să ne gândim puțin la semnificația și obiceiurile Adventului, deoarece ele poartă un mesaj care este independent de viziunea asupra lumii și de epoca istorică.

Ce facem în perioada Adventului?

Desigur, ne pregătim de Crăciun, dar de ce păstrăm această perioadă de 4 săptămâni? Cuvântul „advent” provine din termenul latin „Adventus Domini”, care înseamnă „venirea Domnului”. Începe în a 4-a duminică înainte de 25 decembrie. Pentru cei care nu sunt religioși, pregătirea spirituală este și ea importantă, deoarece sărbătoarea se referă la unirea familiei, consolidarea relațiilor de rudenie și caritatea.

Solstițiul de iarnă cade pe 21 decembrie, cea mai scurtă zi din emisfera nordică. Serile lungi și întunecate de iarnă oferă o oportunitate de a încetini puțin, de a pune accentul pe pacea sufletească, de a petrece mai mult ocupându-ne de ceea ce ne place, oferind mai mult timp prietenilor, familiei.

Realizează o coroniță de Advent, aprinde lumânări!

Dansul luminițelor reprezintă o parte integrantă a sezonului de Crăciun, iar lumânările sunt deosebit de confortabile, de intime.

Coronița de Advent nu este doar o piesă frumosă de decor, ci și un simbol. Obiceiul vine din Olanda, conform înregistrărilor, când un pastor luteran a așezat 28 de lumânări pe o roată de mașină împodobită cu ramuri veșnic verzi, dintre care, cele ce cădeau în zilele de duminică erau roșii, iar restul, albe. Aprindea câte o lumânare în fiecare zi pe roata agățată decorativ în biserică.

Astăzi, totul a fost simplificat la 4 lumânări, care sunt aprinse într-o coroană realizată din rămurele de brad, în cele 4 duminici dinaintea Crăciunului. 3 lumânări sunt violet - aceasta este culoarea pocăinței - în timp ce cea de-a 4-a roz, culoarea bucuriei și simbolizează viitoarea sărbătoare.

Magazinele sunt pline de coroane de Advent, dar o poți realiza și tu, astfel încât cu siguranță o vei îndrăgi. Devine un program excelent de familie. Poți folosi tot felul de materiale naturale: ramuri veșnic verzi, conuri, castane, fructe de pădure colorate. Ca să nu mai vorbim despre faptul că, toate acestea pot fi obținute din pădure, ca parte a unei excursii confortabile în familie!
În acest articol de blog vei regăsi sfaturi pentru a-ți face propriile ornamente de Advent și/sau Crăciun.

Aprinderea lumânărilor împreună poate fi, de asemenea, o experiență care simbolizează și întărește familia. Acesta este momentul în care familia se reunește. Este o idee bună să încredințezi aprinderea lumânărilor diferiților membri ai familiei, care, cu fiecare ocazie de duminică, să pregătească ceva special: o poezie, un cântec, o poveste, o istorisire. Astfel, uniunea intimă de familie poate deveni o ocazie foarte specială.

În schimbul unei fapte bune, poți aștepta o faptă bună!

De asemenea, de obicei, numim Crăciunul „sărbătoarea iubirii”, caz în care ne iertăm reciproc și ne restabilim relațiile. În cel mai bun caz, nu ne aducem aminte de cei nevoiași doar în această perioadă, dar în mod tradițional este o perioadă dedicată carității. Există nenumărate opțiuni de a dona, dintre care poți alege în acest moment și, dacă experimentezi bucuria de a oferi, nici nu vei mai dori să te oprești!

Pregătirea fizică și mentală
Pentru oamenii religioși, timpul Adventului este o perioadă de pocăință și post. Pe vremuri era interzis să se țină nunți sau petreceri cu dans în astfel de momente.

Astăzi, totul s-a schimbat și fiecare se pregătește de Sărbători după propria sa viziune asupra lumii. Cu toate acestea, merită să luăm în considerare vechile obiceiuri și să adoptăm ceea ce este bun și benefic pentru noi înșine. Chiar dacă nu vrei să postești, de exemplu, cu siguranță este bine să ții o ușoară dietă, deoarece iarna, în special în perioada meselor copioase de Crăciun, se pot ridica acumula cu ușurință kilogramele în plus.

Nu permite frigului și întunericului să îți strice starea de spirit, caută ocazia de a face mișcare - chiar dacă este doar o plimbare plăcută în orașul magic iluminat, deja este un tip benefic de mișcare, atât pentru trup, cât și pentru suflet!

Poți crea o atmosferă grozavă prin vaporizarea de uleiuri esențiale. De asemenea, poți crea minunatele arome de Crăciun, emanate de delicatese ce conțin scorțișoară, cuișoare, biscuiți, pe care familia le mănâncă la aprinderea lumânărilor.

Și pielea noastră trebuie să fie protejată de frig - acesta este un moment minunat pentru a aplica Spuma de corp Manna cu uleiuri esențiale de portocală și cuișoare și atmosfera de Crăciun este garantată!

O baie spumos-delicioasă cu bila de baie Manna cu parfum de cuișoare-neroli, îți calmează și relaxează corpul și sufletul.

Îți doresc un Advent binecuvântat și Sărbători liniștite, fericite!

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe