Alege buna dispoziție - chiar și pe vreme neprielnică!
alege buna dispoziție - chiar și pe vreme neprielnică!

Alege buna dispoziție - chiar și pe vreme neprielnică!



Ajunși în noiembrie, vremea se răcește, iarna se apropie.

Pentru mulți, înseamnă o dispoziție mohorâtă, o dispoziție proastă, voie bună zero. Cu toate acestea, nu este literă de lege ca întunericul iernii să prevaleze asupra ta, există antidot! ?

Fenomenul este atât de comun în zona temperată încât i s-a dat un nume: depresie de iarnă. Motivul este lipsa luminii, care modifică echilibrul hormonal al organismului.

În trecut, oamenii trăiau în armonie cu natura, iar în zonele rurale acest lucru este mai frecvent astăzi decât în ​​orașe. Era mult de lucru în grădină vara, la câmp, oamenii munceau foarte mult, erau în aer liber aproape toată ziua. Toamna, după recoltare, se retrăgeau la casele lor, pentru a se odihni și pentru a avea mai mult timp de socializare.

În prezent nu mai este un comportament tipic, anotimpurile nu se separă prin aceste aspecte, stresul jobului fiind constant pe tot parcursul anului. În preajma Crăciunului, când în sfârșit am putea încetini și ne-am putea relaxa, tocmai realizăm că organizarea Sărbătorilor de iarnă, oferirea de cadouri, devine de fapt, încă un punct de stres în viața noastră, un efort suplimentar, anual. Nu e de mirare că suntem complet epuizați, iar rezultatul sunt tot felul de simptome fizice și mentale, inclusiv depresia de iarnă.

Ce putem face pentru a fi bine?

Trebuie să avem grijă să nu lăsăm starea proastă să ne copleșească. Există nenumărate modalități de a menține starea pozitivă, sănătatea fizică și psihică, așadar, am să-ți divulg câteva sfaturi, primește-le cu drag! ?

  • Mișcarea este una dintre pietrele de temelie ale menținerii sănătății. Îți conferă o bună dispoziție pentru că eliberează endorfine în organism, despre care se știe că au un efect analgezic, sedativ și oferă o stare generală de bine. Găsește acea formă de exercițiu fizic, ce îți place, ce ți se potrivește, fie că este vorba despre dans, gimnastică, drumeții, ciclism, jogging sau chiar mers pe jos în plimbări. Vei experimenta o multitudine de efecte benefice: îți poți ține greutatea sub control, vei fi într-o formă mai bună, vei avea mai multă energie și, de asemenea, îți vei crește semnificativ încrederea în tine dacă ești într-o formă bună.

  • Petrece cât mai mult timp în lumină naturală, fie că este doar o plimbare la ora prânzului sau doar te plimbi spre casă de la servici, dacă ai posibilitatea. În weekend merită să ieși în natură și să faci drumeții, excursii, cât mai lungi. Dacă vremea este vântoasă și ploioasă, nu te panica, de fapt, chiar deloc! Știai că îți antrenezi sistemul imunitar și ameliorezi simptomele chinuitoare ale sensibilității la fronturi de aer, ieșind în aer liber pe orice vreme? Sigur cunoști zicala: nu există vreme rea, doar haine nepotrivite! ?

  • Dacă nu este lumină afară, creează-o înăuntru! Lămpile mici și colorate, plasate în diferite părți ale apartamentului contribuie la atmosferă.

  • Efectul parfumurilor asupra stării noastre de spirit este binecunoscut. Acum este momentul să folosești uleiuri esențiale! Alege-ți parfumurile preferate și vaporizează-le!

  • Dacă îți dorești plăcere nemărginită, atunci combină cele două! ? Difuzorul cu ultrasunete Manna, pe lângă faptul că este o piesă superbă de decor pentru casa ta, mulțumită capacului său din bambus, oferă arome fabuloase și, de asemenea, emite culorile tale preferate sau chiar un joc de lumină. Poți alege dintre mai multe uleiuri esențiale 100% naturale sau poți încerca amestecurile de uleiuri esențiale Manna!

  • Și în lumina minunată, parfumată și colorată poți medita perfect:

  • Învață câteva tehnici de relaxare sau pur și simplu ascultă niște muzică plăcută și relaxează-te! Relaxarea este o modalitate extrem de eficientă de a reduce stresul și de a dobândi pacea interioară.

  • Prin magie poți crea și culori: când îți poți valorifica mai bine energiile creative, dacă nu în ​​serile lungi de iarnă? Găsește forma de creație care ți se potrivește: bricolaj, pictură, desen, înșirare de mărgele, învață să tricotezi, să brodezi! Colorarea de mandale te poate aduce la o stare deosebit de meditativă, deoarece, inițial, au fost create exact în acest scop. Dacă nu ai dexteritate, poți încerca o carte de colorat pentru adulți, deoarece și acesta te poate relaxa.

  • Acum este mai dificil să beneficiezi de suficiente vitamine și nutrienți, așadar, o dietă sănătoasă este foarte importantă. Mănâncă multe fructe și semințe uscate sau congelate. Bea ceaiuri din plante - lămâița și sunătoarea sunt cunoscute ca având un efect calmant. Pe vreme rece, dorim mai multe alimente bogate în energie și carbohidrați - ai grijă la cantități, pentru că starea ta generală se va înrăutăți, dacă începi să consumi alimente grele, ba mai mult, te poți chiar îngrășa.

  • Viața socială are un efect pozitiv asupra stării de spirit. Întâlnește-te cu prietenii și rudele cât mai des posibil, ieșiți la o plimbare împreună, dar îi poți și invita să facă sport și să meargă pe jos, pentru a vă motiva reciproc, pentru a fi mereu în mișcare! Jocurile de societate conferă, de asemenea, o starea de bună-dispoziție și ne umplu de voie bună.

  • Actul de caritate contribuie enorm la satisfacția interioară. Găsește organizații din zona ta, față de care ai dori să te implici, ajută-ți cunoștințele, donează! Dacă ne uităm în jur, putem vedea câți oameni și animale trăiesc în nevoie și astfel putem găsi nenumărate modalități de a-i ajuta. De asemenea, ne întărește sentimentul de recunoștință, care este unul dintre cele mai importante lucruri pentru sănătatea mintală.

Nu ceda depresiei, caută surse de bucurie! ?

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe