În această perioadă de Sărbători petrec mult timp în bucătărie, planificând meniul pentru următoarele zile, săptămâni, dar cred că programul meu este asemănător cu al tău. Recunosc, adesea imaginea este cea care îmi captează atenția și există situații în care nici nu mi-o pot scoate din gânduri.
La fel am pățit și în cazul minunatei bezele: deodată mă întrebam cum îți pot face loc pe masa festivă de Crăciun.Și cu cât mă gândeam mai mult, realizam din ce în ce mai mult, că această micuță delicatesă nu poate lipsi dintre dulciuri sau decorațiuni.
Iată de ce sunt necesare bezelele de Crăciun
Bezelele pot deveni și un decor fermecător al bradului de Crăciun. Forma bezelei, aranjată precum un mic vârtej alb, reamintește de un Crăciun alb, zăpadă, vârfuri de munți acoperite de zăpadă și frumusețile iernii. Arată bine pe masă, servite pe un platou sau chiar în bradul de Crăciun.
Ar putea fi adevărate delicatese dulce de Crăciun, dar...
Au una-două defecte de frumusețe
- Bezelele nu sunt, prin definiție, nu vegane. Și după cum știi deja, la Manna, totul este 100% vegan, fără compromisuri, evitând orice ingredient de origine animală, fie vorba despre produse cosmetice sau alimentare, din orice zonă a vieții. Nu putem face excepție nici atunci când vine vorba despre bezea, oricât de delicioase sunt dulciurile. Altă variantă nu există, pur și simplu trebuie căutată o alternativă pentru a elimina albușul de ou, și a găsi un înlocuitor care produce o consistență interioară cremoasă similară acestuia, dar și o textură exterioară crocantă.
- Există un alt aspect: zahărul este un ingredient important în compoziția bezelelor tradiționale, mulțumită căruia vor fi dulci. Deși suntem vegani, știm cât de mult dăunează consumul excesiv de zahăr dinților, kilogramelor și sănătății noastre generale. Unii oameni acceptă puțin zahăr de Crăciun, dar majoritatea nu prea. Eu nu pot decide în locul tău, tu ești cea care trebuie să îți dai seama unde își regăsești echilibrul. Bezeaua alunecă ușor și poate deveni o bombă cu zahăr, așa că este mai bine să o dezarmezi în prealabil.
Micile trucuri ale bezelelor vegane
- Ingredientele de bază. În ciuda dificultăților de mai sus, pregătirea bezelelor vegane este o sarcină imposibilă și poate fi realizată numai cu mare atenție.
Ei bine, sucul natural al conservelor de năut sau sucul de năut îmbibat este secretul care se poate comporta ca spuma ca albușul de ou. Sucul de mazăre trebuie bătut în același mod ca albușurile de ou, bătând constant și dintr-o odată ce spuma este gata. Îți sugerez să folosești un mixer pentru acest lucru, pentru că nu știi cum va reacționa înlocuitorul ouălor, o perioadă exactă de timp nu îți pot spune (5-10 minute), iar apoi poți verifica consistența pentru a vedea dacă e gata.
- Pe parcurs vine și îndulcirea. Dacă zahărul este convenabil, atunci zahăr să fie, iar dacă nu, atunci o alternativă este zahărul de mesteacăn, eritritolul. Cantitatea necesară este de asemenea relativă: puterea de îndulcire a zahărului de mesteacăn este diferită de cea a zahărului standard, fiind suficientă o cantitate relativ mică. Rețetele recomandă, în general, zahărul și proteinele în cantitate cam jumătate-jumătate. Nu recomand îndulcitori lichizi, sunt necesare granulele de zahăr din bezea. Poți utiliza zahăr pudră, există și zahăr pudră de mesteacăn. „Compoziția” necesită, de asemenea, puțină sare. De asemenea, poți adăuga zahăr în timp ce bați zeama de mazăre, astfel încât vei simți și mai bine când a atins consistența aceea cremoasă
- Forma clasică a bezelelor poate fi realizată cu ajutorul unei prese de cremă, în timp ce alte variante precum dozarea cu ajutorul unei linguri, alte tipuri de turnare sau alte forme, nu sunt recomandate.
- Formele presate pe o hârtie de copt, se usucă într-un cuptor preîncălzit la 80-100 grade. Dar atenție: dacă nu se usucă bine, va rămâne lipicioasă compoziția, iar dacă de va usca prea tare, se va fărâmița.
Sfat: dacă dorești să folosești bezelele pe post de ornamente în brad, atunci fomează și cerculețe mici cu ajutorul presei de cremă. Poți lega astfel bezelele cu o sfoară și ești gata.
Tu ai o rețetă preferată vegană de Crăciun? Scrie-mi!
Comentarii
Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta