
Savurează gustul verii: bea sirop de lavandă de casă fără zahăr!
Plantele de lavandă recoltate, pline de uleiuri esențiale deosebite, pot fi folosite nu doar în scopuri decorative ori aromaterapeutice, dar și pentru prepararea unor băuturi răcoritoare. Siropul de lavandă este esența verii, o singură înghițitură este suficientă să te ducă în mijlocul câmpurilor parfumate de lavandă.
Siropul de lavandă este o doză de calm și pace, câteva minute de destindere în galopul rutinei zilnice, când lumea din jur parcă dispare și gustul răcoritor te relaxează.
Gustul de lavandă pentru mine este echivalentul verii și pentru că în zilele caniculare nu ne dorim altceva decât o băutură răcoritoare, pare la îndemână să capturăm savoarea acestei plante medicinale minunate într-o sticlă, sub forma unui sirop. Dacă până acum nu ai preparat sirop pentru că aveai rețineri privind utilizarea zahărului prea mult și întreaga procedură de preparare necesita prea mult timp, atunci rețetele de mai jos au fost special create pentru tine! Bine ai venit în lumea siropurilor de lavandă fără zahăr!Băutură de lavandă cu eritritol
Ingrediente3 linguri de flori de lavandă
2 linguri de eritritol
1 linguriță de acid ascorbic (îl poți achiziționa din farmacii)
sticlă cu capac ermetic
apă plată
Mod de preparare
Pune florile de lavandă în sticlă, adaugă îndulcitorul, acidul ascorbic și 1,5 litri de apă. Închide sticla, agită-i bine conținutul. Cu cât stă mai mult, cu atât gustul de lavandă va fi mai intens. După o zi-două de macerare strecoară-l și consumă-l imediat.
Sirop de lavandă fără zahăr
Ingrediente6 căni zahăr brut din trestie sau zahăr de mesteacăn
zeama a 6 lămâi
2 căni apă minerală sau apă purificată
2 căni flori de lavandă
Mod de preparare
Adaugă zahărul de mesteacăn și zeama de lămâie la apa purificată, apoi pune-o să fiarbă. Când zahărul s-a dizolvat, presară florile de lavandă în ea și oprește focul. Las-o câteva ore, repune amestecul pe foc până ce fierbe câteva minute. Toarnă siropul fierbinte în sticlele clătite cu apă fierbinte și lasă-le să se răcească la temperatura camerei.
Încearcă rețeta de mai sus, prepară această băutură minunată roz. Siropul de lavandă conferă o savoare aparte înghețatei de vanilie, biscuiților cu ciocolată, unui pișcot, chiar și cafelei. Evident, cea mai la îndemână este băutura cu lavandă, în acest caz pur și simplu înlocuiește zahărul cu sirop de lavandă, adaugă apă minerală și cuburi de gheață și este gata răcoritoarea delicioasă! Dacă aștepți musafiri, în carafă poți presăra și petale de lavandă!
Comentarii
Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta