Săpunuri de sare şi alte specialităţi
săpunuri de sare şi alte specialităţi

Săpunuri de sare şi alte specialităţi



Sarea este esenţială pentru funcţionarea sănătoasă a organismului, însă are şi o mulţime de alte proprietăţi utile, chiar şi proprietăţi de vindecare:

Dezumidifică, dezodorizează, parfumează

Un bol de sare în frigider sau un vechi ciorap umplut cu sare şi pus în pantofi vor ajuta la înlăturarea mirosurilor şi eliminarea umezelii în exces şi implicit a ciupercilor. Sarea, amestecată cu câteva picături de ulei esenţial, poate fi folosită şi ca odorizant – oriunde în casă.


Dezinfectează, calmează, vindecă

Inhalarea cristalelor de sare dizolvate în apă ameliorează simptomele respiratorii, tusea, chiar şi durerile de cap.
Despre lacurile şi bazinele cu apă sărată naturală şi peşterile de sare se ştie de milenii câtă revigorare fizică și spirituală oferă acestea vizitatorilor. Amenajarea unor camere de sare este din ce în ce mai răspîndită atât în cadrul spaţiilor wellness cât şi în instituţiile pentru copii, în creşe şi grădiniţe.
Celor care suferă de tuse li se recomandă folosirea pipei de sare, gargara cu apă sărată şi clătirea nasului cu soluţie salină, pentru că aceste practici s-au dovedit a fi utile în prevenirea răcelii, infecţiilor virale dar şi împotriva febrei fânului.


Curăţă

Sarea poate fi eficientă şi în cazul problemelor pielii: pentru tratarea pruritului, pielii cu iritaţii sau inflamaţii şi la infecţiile fungice, în medicina populară sunt adesea recomandate spălăturile cu apă sărată sau acoperirea suprafeţei afectate cu un amestec de sare și apă, iar aşa zisul „săpun de sare” obţinut din blocuri de sare este o invenţie veche de secole.

Cu pasta obţinută din amestec de sare şi apă rece sunt uşor de îndepărtat petele de sânge sau de vin roşu chiar şi din ţesăturile cele mai delicate, dar sarea poate fi folosită şi pentru scoaterea petelor de mucegai.


Este excelentă şi pentru combaterea stresului

Adăugată în apa de baie, sarea te ajută să te relaxezi după o zi lungă şi obositoare. Nu trebuie să faci altceva decât să dizolvi o jumătate de kilogram de sare de mare în apa ta de baie. Poţi pune în apa de baie, desigur, şi câteva picături din uleiul tău esenţial favorit Manna, pe care l-ai amestecat în prealabil cu o lingură de ulei de măsline, de cocos sau orice alt ulei de frumuseţe.

Săpunul COCO sare este un săpun cu adevărat special

Acum vezi şi tu, câte motive avem să îndrăgim sarea, de aceea am şi decis, în urmă cu câțiva ani, că pur şi simplu trebuie să prepar şi eu un săpun de sare natural. Săpunul COCO sare este o adevărată raritate, deoarece acesta nu este doar un bloc de sare în formă de săpun, ci un produs cosmetic pentru curățare și îngrijire delicată.

Noi preparăm Săpunul COCO sare din ulei de nucă de cocos presat la rece și unt de shea organic din Ghana, la care adăugăm o cantitate imensă de sare de mare, ca atunci când îl foloseşti să simţi cum particulele de sare îţi masează delicat pielea. Este aproape complet lipsit de parfum, nu conține nici măcar uleiuri esenţiale naturale sau coloranți, așa că îl recomand şi celor sensibile la aceste ingrediente.

Dacă simţi că ai nevoie de un exfoliant mai dur decât Săpunul COCO sare, alege Exfoliantul cu lufa pe bază de sare de mare, praf de lufa şi ulei de nucă de cocos mătăsos, cu parfum de fursecuri cu scorțișoară şi lămâie. După duş sau baie, masează-ţi tot corpul cu acest exfoliant, pentru a avea pielea catifelată şi natural parfumată.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe