Coşurile apar în aceleaşi locuri pe faţa ta de fiecare dată?
coşurile apar în aceleaşi locuri pe faţa ta de fiecare dată?

Coşurile apar în aceleaşi locuri pe faţa ta de fiecare dată?



Suferi de acnee, dar nu ştii ce anume cauzează problema? Făcând harta acneei, adică identificând unde, când și ce tipuri de acnee apar pe faţa ta, deja ai ajuns mai aproape de soluţia problemei!

Să vedem cinci zone ale feţei cu cele mai multe probleme!


Coşuri pe frunte, la tâmple


Apariţia coşurilor aproape dea linia părului, poate avea mai multe motive:

  • ar putea fi cauzate de un produs de hair styling,
  • vreunul din produsele tale cosmetice, poate chiar fondul de ten, îţi blochează porii,
  • rămăşiţele machiajului sau măştii de faţă, îndepărtate cu superficialitate pot provoca şi ele coşuri,
  • dacă faci sport în mod regulat sau e vară şi e cald, folosirea unui prosop nu suficient de curat, sau îndepărtarea cu întârziere ori făcută cu substanţe inadecvate a transpiraţiei, pot fi şi ele responsabile pentru aceste imperfecţiuni.


Coşuri pe obraji

Acestea pot fi cauzate de consumul de zahăr sau lapte. Merită să încerci să reduci în mod radical cantitatea acestor alimente în dieta ta zilnică, şi dacă observi o ameliorare considerabilă, ai şi aflat deja la ce ar trebui să fii atentă pentru a avea un ten frumos.
Dacă problema apare doar pe o parte a feţei nu şi pe cealaltă, e bine să treci în inventar cu ce anume intră în contact acea zonă a feţei: poate fi de vină telefonul dar şi un prost obicei.

Coşuri pe bărbie sau în jurul buzelor

Pentru aceste probleme, de cele mai multe ori, dăm vina pe hormoni, însă motivele pot fi variate. Pentru nodulii adânci, inflamate, care apar cam cu o săptămână înainte de menstruaţie, pot într-adevăr să fie de vină hormonii. Pentru prevenirea acestora nu poţi face mare lucru.

Însă despre micile pustule albe apărute în jurul gurii e bine să ştii că pentru apariţia acestora pot fi de vină sarea și alimentele pline cu aditivi de tot felul.


Coşuri pe frunte

Aceste imperfecţiuni ale pielii pot indica probleme digestive, dar multora le este de ajuns stresul de zi cu zi sau lipsa de somn, pentru ca organismul lor să dea semnale: ceva nu merge bine în ultima vreme.

Coşuri, puncte negre pe zona T a feţei


Porii înfundaţi şi coşurile de pe frunte şi bărbie sunt adesea cauzate de cosmeticele şi produsele de machiaj alese nu tocmai bine. Dacă ai tenul mixt, trebuie să foloseşti cosmetice care purifică cu blândeţe şi nu usucă pielea, dar merită să ai grijă să foloseşti instrumente de machiaj impecabil de curate.

Dacă ţi-ai făcut idee despre factorii cauzatori ai acneelor şi coşurilor, îţi poate fi foarte de mare ajutor dacă îţi îngrijeşti pielea cu produse cosmetice cu acţiune mai blândă, fără chimicale.

Află ce tip de ten ai şi alege produse Manna potrivite acestuia, iar pentru tratarea coşurilor îţi recomand să foloseşti – în loc de produse care conţin alcool – uleiul esenţial nediluat de arbore de ceai Manna.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe