Săptămâna tematică Manna: Curăţarea tenului I.
săptămâna tematică manna: curăţarea tenului i.

Săptămâna tematică Manna: Curăţarea tenului I.



Informaţii pentru toate tipurile de ten

Săptămâna aceasta îţi prezint trei articole cu sfaturi pentru curăţarea corectă a tenului. În prima postare, te ajut să-ţi îngrijeşti pielea în funcţie de tipul de ten. Dacă nu ştii sigur ce tip de ten ai, completează Testul de ten Manna aici. Citeşte mai departe şi află cum să-ţi cureţi corect tenul pentru un ten strălucitor şi plin de vitalitate!

Industria cosmetică oferă multe produse-capcană, deoarece nu te poţi opri la achiziţia unui gel de curăţare, ci vei avea nevoie şi de alte produse: cremă hidratantă, cremă de noapte, ceva împotriva tenului uscat etc. Însă dacă porneşti pe calea spre pielea sănătoasă şi optezi pentru cosmetice naturale, vei face paşi importanţi către evitarea acestor capcane.

5 lucruri importante despre curăţarea tenului, obligatoriu de reţinut:

  1. Foloseşte săpunul de faţă Manna corespunzător tipului tău de ten.
Dacă ai tenul uscat, deshidratat sau sensibil, alege Săpunul demachiant White Satin. Datorită conţinutului de argilă albă, acest săpun are efect de curăţare excelent şi elimină toate impurităţile. Şi acest ingredient minunat este completat de uleiuri nutritive, hidratante şi calmante pentru piele. Dacă doreşti ceva şi mai delicat, optează pentru Săpunul din ulei de măsline extra virgin. Nu conţine nimic altceva decât ulei de măsline extravirgin de cea mai înaltă calitate. Are un efect de hidratare fantastic, îngrijeşte şi protejează tenul împotriva uscării.

Dacă ai tenul gras cu probleme sau combinat, îţi recomand un produs Manna care merită integrat în rutina zilnică: este vorba despre Săpunul Cărbune activ Ulei de măsline, care se mândreşte cu un ingredient activ unic ce-i conferă efect de curăţare şi detoxifiere de neegalat. Acest ingredient este praful de cărbune activ, şi el conferă minunata culoare de negru abanos săpunului. Însă mai sunt şi alte motive pentru care acest săpun poate deveni un preferat. Conţine ulei de măsline superhidratant, ulei de susan nutritiv, unt de shea, ulei de cocos cu efect şi ulei de ricin pentru hrănire, care ajută la formarea spumei cremoase şi reglează nivelul grăsimilor tenului.

Pentru tenul gras, o altă opţiune excelentă este COCO Săpun Cocos Ulei din Arbore de ceai, care poate fi utilizat şi pe faţă. Acest săpun are o concentraţie ridicată de ulei de arbore de ceai, o adevărată comoară. Este un dezinfectant excelent şi ajută în lupta împotriva simptomelor neplăcute ale tenului gras. Dacă ai tenul combinat, alege Săpun COCO cu Unt de shea. Acest săpun Manna fără parfum e plin de unt de shea, datorită căruia este un adevărat tratament pentru piele, dar şi de unt de cacao care ajută la combaterea semnelor îmbătrânirii prin conţinutul său de antioxidanţi.

Dacă ai tenul normal, poţi încerca aproape oricare săpun de faţă Manna. Pentru o curăţare profundă, îţi recomand Săpunul Cărbune activ şi Săpun cu Camfor pentru curăţarea feţei, iar pentru o îngrijire mai delicată, Săpunul din ulei de măsline extra virgin.
  1. Curăţarea tenului trebuie să includă 3 paşi
Umezeşte-ţi faţa cu apă călduţă, apoi freacă săpunul Manna până ce face spumă, şi curăţă tenul cu spuma formată în profunzime, dar cu delicateţe. Apoi, în al treilea pas, evită prosopul şi în schimb, aplică pe pielea umedă untul exotic Manna corespunzător tipului tău de ten. Recomand untul de shea pentru orice tip de ten, îl poţi aplica chiar şi pe tenul cu probleme (de ex. eczeme, acnee). Îl poţi folosi liniştită chiar şi de 3 ori pe săptămână după curăţarea tenului, după cum cere pielea ta. Indicele comedogenic al untului de shea este 0, adică efectul de îngrăşare este cel mai mic. De aceea, ţi-l recomand şi dacă ai tenul combinat, deoarece este cea mai bună opţiune pentru linia T. Iar pentru tenul uscat, este pur şi simplu revitalizant. Atenţie! Provoacă dependenţă în scurt timp! :)

Dacă ai tenul uscat, poţi folosi Unt organic de cocos virgin, unt organic de cacao şi unt de mango Manna premium pentru faţă. Ambele opţiuni vor aduce schimbări pozitive în calitatea tenului tău. Untul de mango este un unt extrem de bogat, mătăsos şi delicat. Conţine acizi graşi valoroşi, vitamine şi minerale. Deoarece tenul tău e predispus la riduri, îţi va fi foarte util datorită efectului antirid de neegalat, prin care chiar previne formarea ridurilor. Recomand acest unt bogat şi pentru tenul combinat, are un efect fantastic.
  1. Exfolierea este importantă!
Dacă ai tenul uscat, are nevoie de exfoliere şi curăţare în profunzime cel puţin o dată pe săptămână. Pentru această operaţiune, o alegere foarte bună este Săpunul Cocos Sare, care detoxifică pielea. Cu acest săpun, pielea ta va fi strălucitoare, proaspătă şi tânără şi îşi va recăpăta luminozitatea. Poţi folosi săpunul făcând spuma direct pe faţă (pentru o exfoliere mai eficientă) sau formează spuma în palme, apoi spală-ţi faţa cu spuma cremoasă. Următorul pas recomandat este utilizarea untului shea sau de mango prin care vei rehidrata pielea.

Dacă ai tenul gras şi cu probleme, nu necesită exfoliere regulată, însă uneori simţi nevoia pentru îndepărtarea celulelor epiteliale moarte. În acest scop, una dintre cele mai bune soluţii este să aplici Săpunul cu cocos şi sare cu mişcări circulare delicate pe întreaga faţă. În cazul tău, efectul de uscare este un punct în plus.
  1. Lasă tenul să mai şi respire!
Pentru acest pas, găseşti bunătăţile potrivite tipului tău de ten pe paleta Manna. Apoi lasă-ţi porii să „respire“. Primăvara şi vara tenul este mai uşor de gestionat, şi în aceste perioade aplică pe el ceva doar dacă este absolut necesar. După rutina de curăţare de seară, noaptea lasă-l să se regenereze singur. Ştiu că e greu de rezistat să spargi coşurile şi punctele negre! Chiar dacă ispita e irezistibilă când te cureţi pe faţă, nu ceda! Pielea se poate trezi cu cicatrici permanente în urma acestor „eliminări de coşuri“.
  1. Uită de loţiunile cu alcool produse de industria cosmetică! Alcoolul usucă!

Ce trebuie să ştii dacă ai tenul cu eczeme sau predispus la eczeme

  • Produsul de curăţare adecvat va revitaliza tenul tău.
Este deosebit de important să foloseşti un produs care nu încarcă pielea, însă curăţă foarte bine. Săpunul din ulei de măsline extra virgin este alegerea potrivită, deoarece îşi face treaba cu multă delicateţe, dar la ţintă. Datorită uleiului de măsline pe care-l conţine, îl poţi folosi cu încredere, deoarece hidratează fantastic şi asigură îngrijire extra pentru tenul tău sensibil şi cu mâncărimi. Săpunul conţine exclusiv ulei de măsline extravirgin, de aceea nu produce multă spumă, însă curăţă extraordinar. Un alt produs Manna cu efect vindecător asupra pielii tale poate fi săpunul cu miere Ghimbir Lapte de capră. Nici acesta nu conţine uleiuri esenţiale, cum nu conţine nici săpunul din ulei de măsline extravirgin. Mierea este nectarul vieţii şi este folosită de multă vreme în terapia ayurvedică. Este un ingredient minunat, un umectant natural, hidratează şi nutreşte pielea, o revitalizează şi îi redă luminozitatea.
  • După curăţarea tenului, pielea cu eczeme se poate întinde repede, producând senzaţii de mâncărime.
De aceea, este deosebit de important ca s-o rehidratezi imediat. Una dintre cele mai bune alegeri în cazul tău este Untul de Mango Manna Premium care este deosebit de fin şi delicat. Conţine acizi graşi valoroşi cum ar fi acidul stearic şi acidul linoleic (acid gras nesaturat Omega-6). Are un nivel ridicat de vitamine: şi conţine vitaminele A, B, C, D şi E. Mai include şi minerale importante prin care pielea ta obţine îngrijirea şi protecţia maximă. Un alt produs pentru combaterea eczemei este untul shea care este prezent pe paleta Manna în mai multe forme. Acum aş menţiona dintre acestea Unt de Shea Organic din Ghana, pe care ţi-l recomand cu încredere. Are un efect fantastic de hidratare a pielii după curăţare, dar îl poţi folosi în orice moment al zilei.
  • Şi în cazul tău, prosopul este pe lista de interdicţii în curăţarea tenului.
Frecarea nu face altceva decât să accentueze simptomele oricum neplăcute. Dacă totuşi vrei să-l ştergi complet, foloseşte un şerveţel delicat doar cât să absoarbe apa. Pentru ridurile din jurul ochilor, nu există metodă naturală mai bună decât untul shea. Încearcă-l!

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe