Nu-mi place când untul de shea primeşte cronici negative. Totuşi, e unul dintre unturile mele favorite. E o comoară a naturii, incredibil de versatilă şi benefică pentru piele. Poate fi aplicat din cap până în picioare, pentru îngrijirea pielii, pentru tratamentul rănilor şi arsurilor (grăbeşte vindecarea şi reduce inflamaţia). Alt motiv pentru care untul de shea este special este categoria comedogenică 0 (zero) – ceea ce înseamnă că nu înfundă porii, de aceea este sigur de utilizat pentru pielea predispusă la îngrăşare, acne şi puncte negre. Hidratează şi reduce apariţia ridurilor, indiferent de tipul de ten – crezi că există ceva mai miraculos?
Oricum, mai e ceva ce aş dori să-ţi spun despre untul de shea. Deşi afectează doar o categorie restânsă de personae, vreau să mă asigur că fiecare client Manna se simtă în perfectă siguranţă.
Povestea începe în îndepărtata Africă. Specie endemică savanei, arborele karite nu face fructe în primii 15 ani. Insă apoi recuperează din plin întârzierea: îşi va purta fructele asemănătoare nucilor pentru aproximativ 300 de ani. Femeile din zonă adună nucile, le sparg coaja şi pun la copt miezul. Untul de shea se produce din uleiul extras prin coacere din miezul nucii. În funcţie de gradul de puritate, untul de shea poate fi folosit în alimentaţie (cel mai adesea în ciocolată, în completarea untului de cacao) sau ca ingredient cosmetic.
Totuşi , ca şi în cazul altor materii prime naturale, au fost înregistrate reacţii alergice la untul de shea. Un anumit număr de persoane cu intoleranţă la untul de shea (când e consumat sau aplicat pe piele) poate într-adevăr să apară - ei sunt în majoritate intoleranţi la nuci şi/sau latex (ultimul este o materie primă vegană)
Însă, numai o parte dintre cei intoleranţi la nuci şi latex prezintă simptome precum mâncărimile sau inflamaţiile, după utilizarea untului de shea. Cauzele (la fel ca şi la alte tipuri de alergii) sunt greu de identificat. Există rapoarte ce sugerează că untul de shea provenit din Nigeria poate mai degrabă să provoace alergii, decât cel provenit din alte ţări. Nu ai de ce să te îngrijorezi: Manna importă unt de shea exclusiv din Ghana. Cercetările dermatologice au descoperit că untul de shea rafinat nu produce reacţii alergice nici măcar celor care, în prealabil, trăiau cu convingerea că trebuie să renunţe la untul de shea pentru tot restul vieţii.
E important să nu confunzi latexul natural cu cel sintetic: dacă eşti alergică la ultimul, nu ai niciun motiv să renunţi la untul de shea!
Totuşi, dacă eşti o persoană extrem de sensibilă , alergică la nuci şi latex, sfatul meu pentru tine estea acesta: testează untul de shea înainte de a-l utiliza – fă experimentul cu o cantitate mică, la început.
- Testează-l pe umăr sau pe pielea antebraţului-
- Întinde untul pe o suprafaţă mică, de dimensiunea unghiei
- Lasă untul acolo pentru 24 de ore (nu-l spăla de pe piele)
Dacă nu observi nicio reacţie alergică (înroşire, mâncărime, iritaţie), atunci e este perfect sigur să foloseşti untul de shea Manna. Încetează să foloseşti untul, dacă vei observa că pe parcurs apar aceste simptome.
Comentarii
Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta
Aștept cu nerăbdare să primeasc produsele dumneavoastră!!!Sunt minunate!