Ai tenul gras?
ai tenul gras?

Ai tenul gras?



Tenul tău are un aspect uleios? Ți se pare că e lipsit de viață și cu asperități? Observi din ce în ce mai multe pete și puncte negre? Dacă da, asta înseamnă că tenul tău e gras și cu probleme. Citește mai departe și află ce poți face pentru a scăpa de aceste aspecte neplăcute!

Știai că...

Tenul gras se datorează mai ales hormonilor, dar, în parte, și moștenirii genetice? Punctele negre și petele apar din cauza cantității de sebum acumulate în pori.

Cum să recunoști tenul gras

Acest tip de ten este caracterizat printr-o activitate excesivă a glandelor sebacee. De aceea, pielea feței tinde să aibă un aspect uleios și să lucească, totuși, în același timp poate să aibă un aspect tern și plin de asperități. Porii sunt foarte vizibili, pot fi observați chiar și cu ochiul liber. Punctele negre și petele sunt numeroase și reprezintă altă trăsătură caracteristică, datorată cantității de sebum acumulate în pori.

De asemenea, și cosmeticele greșit alese pot determina îngrășarea tenului. INDUSTRIA de cosmetice ne induce adesea în eroare și, tocmai produsele care ar trebui să țină sebumul sub control, îngrașă și mai mult tenul. Multe dintre chimicalele care sunt esențiale pentru confecționarea acestor produse pot usca pielea în mod exagerat, forțând astfel mecanismul de autoapărare al corpului. Rezultatul este o și mai abundentă secreție de sebum, care înfundă porii și dă un aspect uleios pielii.

Ce este acneea?

Una dintre cele mai răspândite afecțiuni ale pielii. Este asociată cel mai adesea cu perioada adolescenței, dar adesea îi poate afecta pe adulți și pe copii. Cauzele cele mai întâlnite sunt dezechilibrele hormonale și predispoziția genetică, stresul, anumite medicamente și (surpriză!)cosmeticele nepotrivite.

Acneea se concentrează cu predilecție la nivelul feței, dar poate apărea pe orice porțiune a corpului, unde există foliculi ai firului de păr. În afară de față, zonele afectate sunt spatele, pieptul, decolteul și umerii. Afecțiunea poate deveni cu atât mai severă în aceste zone, cu cât stratul epidermic are o grosime mai mare și foliculii de mai mari dimensiuni.

False mituri

Se crede, îndeobște, că stratul uleios protejează pielea împotriva diverșilor factori nocivi și o păstrează hidratată în orice moment. Fals! Deși sebumul asigură o anumită protecție, nu contribuie la hidratarea pielii. Trebuie să găsești alte modalități prin care să-ți hidratezi pielea.

Dieta corectă

Hidratarea este cheia. Ce trebuie să bei? Răspunsul este evident: mai ales apă, dar poți bea liniștită și ceaiuri din plante, sucuri stoarse din fructe și legume. Încearcă să bei 1,5 – 2 litri pe zi.

Ce să NU bei:

  • Băuturi alcoolice - alcoolul dilată capilarele, iar corpul se deshidratează
  • Cafeaua, fiind diurectică, afectează negativ pielea
  • Răcoritoare sintetice, băuturi îndulcite

Consumă cu regularitate următoarele fructe: mere, coacăze negre, cireșe, afine, citrice, pepene galben, struguri, papaya, piersici, pere, căpșuni și pepene verde (când sunt în sezon, bineînțeles). Fructele conțin până la 80% apă, de aceea  consumul lor are efecte benefice asupra pielii!

Printre legume, ardeii, morcovii, conopida, salata, castraveții, vinetele, ridichile, spanacul și varza, sunt cele mai bogate în apă. În afară de asta, mâncați cu regularitate alimente bogate în acizi grași esențiali: untură de pește, pește, arahide, ouă. Garantez că rezultatele or să se vadă foarte repede.

Important!

1.      Nu folosi un scrub prea aspru pentru față! El determină creșterea secreției de sebum. Poți folosi un scrub cu lapte. Folosește dischete demachiante din bumbac înmuiat în lapte călduț pentrtu a-și curăța fața.

2.      Curăță-ți fața în fiecare dimineață și seara cu un produs Manna optim pentru tenul tău (ex. Săpunul nostru pentru curățare facială Cărbune activ & Ulei de măsline) Apasă cu blândețe, nu-ți freca fața prea apăsat!

3.      Nu te apuca să scoți singură punctele negre, știu că tentația e mare, dar încearcă să te abții să le atingi - poți să rămâi cu cicatrice. Mai bine pune pe ele puțin ulei din arborele de ceai.

 

Mască pentru închiderea porilor - specială pentru tenul gras

Amestecă drojdie cu lapte până când capătă o textură păstoasă. Aplic-o pe față și las-o cam 20 de minute, apoi clătește-te. Folosește această mască cel puțin o dată pe săptămână!

Cele mai potrivite Manna pentru tine:

  1.  Pachetul Ten fără probleme – dacă dorești îngrijire completă
  2. Săpunul pentru curățare facială Cărbune activ & Ulei de măsline – dacă dorești un săpun eficient împotriva punctelor de orice fel.
  3. Unt de shea organic, cu ulei de lavandă și arbore de ceai – dacă ai nevoie de o cremă hidratantă, care dezinfectează și calmează tenul cu probleme.

Toate produsele Manna sunt fabricate în întregime din ingrediente 100% pure, naturale, fără chimicale – pentru ca pielea ta să strălucească de sănătate.



Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe