Să fie verde începutul școlii și la voi!
să fie verde începutul școlii și la voi!

Să fie verde începutul școlii și la voi!



Zilele trecute mi-am pus întrebarea, ce aș putea să fac, ca începutul școlii să fie și mai verde, și mai ecologic. Am început să explorez și acum vă dezvălui, la ce fel de rezultate am ajuns și aștept cu mare drag și sfaturile voastre!

Economisește mulți bani deja la început - nu te lăsa sedusă!

Lista de rechizite este destul de lungă, dar este bine să te uiți mai întâi printre rechizitele rămase din anii trecuți, deoarece există multe lucruri, pe care le poți scoate pur și simplu din sertar, nu trebuie să le cumperi: cum ar fi de ex. creioanele colorate, creioanele grafit, acuarelele, pensulele etc.

Trebuie să mărturisesc, că tentația este foarte mare, însă dacă cumperi întotdeauna lucruri noi, volumul lucrurilor inutile de casă va crește în continuu - (și da, ajunge să cumperi deodată o singură radieră și renunță la setul de 6 bucăți.)

Pentru viitorii părinți ai elevilor din clasa întâi: este important să faci cumpărăturile pe baza listei de la învățătoare, astfel poți fi sigură, că nu vei cumpăra lucruri inutile!

Dacă totuși trebuie să cumperi ceva, caută produsele reciclabile sau cele din materiale reciclate. Ai grijă, mai ales la copii mai mici, ca acesta să nu conțină materiale nesănătoase, să nu aibă componente toxice.

Acuarela să fie pe bază de apă, lipiciul fără dizolvant, creioanele să nu fie vopsite!

Ține cont de calitate înainte de toate: chiar dacă este mai scump, ține mai mult, deci merită, iar copilul tău va putea lucra mai ușor și mai frumos cu un produs de calitate. Printre produsele de marcă internaționale se află de obicei și unele ecologice.

Problema ghiozdanului este ceva mai specială, dar folosește-ți toate puterile de convingere și cumpără un ghiozdan nou doar dacă cel de anul trecut nu mai poate fi folosit!

La cei din clasele mici nu trebuie să insistați asupra modelelor cu caractere de desene animate, la rechizitele care se folosesc mai mult timp, deoarece aceste poate nu vor mai fi pe placul copilului anul viitor!

Și încă ceva, de care trebuie să faceți neapărat rost pentru un început de școală ecologic: o cutie pentru mâncare și o sticlă sau termos, care pot fi folosite în fiecare zi. Astfel nu trebuie să împachetezi zilnic separat sandvișurile în folie transparentă sau de aluminiu, ba mai mult, în loc de șervețele poți folosi și un mini-prosop lavabil.

Și încă câteva sfaturi utile:
  1. Învelește caietele și manualele copiilor cu hârtie simplă, reciclată și decorați-le apoi cu desene sau etichete și sunt sigură că nimeni nu va mai avea astfel de caiete și manuale!
  2. Cumpără caiete din hârtie reciclată!
  3. Știai că există târguri de schimb pentru rechizite? Dacă există unul și aproape de locul unde stai, du-te la acesta!
  4. Împrumută, tot ceea ce este cu putință (de ex. lecturile propuse)
  5. Mergeți cu bicicleta la școală: astfel pe drumul spre școală veți petrece împreună timp util, într-o atmosferă plăcută, în plus astfel protejați și mediul!
Ție ce idei ți-au venit?


Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe